Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΒΡΙΣΑ.. ΚΑΤΩ ΤΟ 80% ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ.. ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΤΕΙ 45ΧΡΟΝΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΕΡΕΙΠΙΑ !!!


Με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία, ο σεισμός έχει προκαλέσει ζημιές στη νότια Λέσβο.

Ο αντιδήμαρχος Πλωμαρίου, Μανώλης Αρμενάκας, ανέφερε στο ΑΠΕ ότι κατέρρευσαν παλιά σπίτια στον οικισμό του Πλωμαρίου, καθώς και ο τρούλος του ναού του Αγίου Παντελεήμονα. Ζημιές έχουν αναφερθεί και στον οικισμό της Πλαγιάς.
Επίσης, έχουν κλείσει λόγω κατολισθήσεων ο κεντρικός δρόμος Μυτιλήνης - Πλωμαρίου στο ύψος του Αγίου Ισιδώρου και ο δρόμος προς την Μελίντα.
Μεγάλες ζημιές αναφέρονται στο χωριό Βρίσα  το οποίο εκκενώθηκε από τους 800 και πλέον κατοίκους του.
«Το μισό χωριό έχει μεγάλες ζημιές και πολλά σπίτια έχουν καταρρεύσει», ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Έκτακτων Αναγκών του Δήμου Λέσβου, Νίκος Καρασάββας.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, συνεργεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που έφτασαν στο χωριό ανασύρουν τραυματίες από τα ερείπια της Βρισάς.
Οι ίδιες πληροφορίες μιλάνε για ηλικιωμένους που ζουν στο χωριό και οι οποίοι δεν απαντάνε στα τηλέφωνα που δέχονται από οικείους τους.
Μετά από 4 ώρες που είναι «θαμμένη» στα ερείπια, ακόμα δεν δεν έχει απεγκλωβιστεί η 45χρονη γυναίκα που έχει παγιδευτεί στα ερείπια του σπιτιού της στο χωριό Βρίσα.
Ο σύζυγός της, ο οποίος πρόλαβε και βγήκε από το σπίτι και να ειδοποιήσει τις αρχές για τον εγκλωβισμό της συζύγου του, έχει επίσης τραυματιστεί κι έχει μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας με κάταγμα στο ισχίο.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν δέκα ακόμη τραυματίες από το χωριό, που μεταφέρθηκαν με κατάγματα και επιφανειακά τραύματα στο Κέντρο Υγείας Πολιχνίτου.
Συνολικά πάνω από 12 τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε Κέντρο Υγείας Πολιχνίτου και συνεχώς καταφτάνουν και άλλοι. Όλοι οι διαθέσιμοι γιατροί και νοσηλευτές έχουν ανέβει στο Κέντρο Υγείας. Δύο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ με γιατρούς και νοσηλευτές έχουν μεταβεί στην Βρίσα που είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα για παροχή Πρώτων Βοηθειών σε δεκάδες τραυματίες με ελαφρά και επιπόλαια τραύματα που δεν χρήζουν μεταφοράς.










Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  



                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!! 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες