Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

ΠΟΙΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΜΕ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΕΩΣ 60% ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ.. ΠΟΙΟΙ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ..



Αντιμέτωποι με «μαχαίρι» στη σύνταξη κατά 60% αναμένεται να βρεθούν όσοι συνταξιοδοτηθούν από τις 13 Μαΐου και μετά και δηλώνουν αγροτικό εισόδημα ενώ επιπλέον θα κληθούν να πληρώσουν και εισφορές.


Οι συνταξιούχοι διαχωρίζονται σε συνταξιούχους αγρότες, σε παλαιούς και νέους συνταξιούχους των άλλων ταμείων για τους οποίους ισχύουν διαφορετικά καθεστώτα εντός του ΕΦΚΑ.

Εγκύκλιος του υπουργείο Εργασίας διευκρινίζει ότι οι συνταξιούχοι που εξαιρούνται από την καταβολή των εισφορών αλλά και τη μείωση της σύνταξης εφόσον έχουν αγροτικό εισόδημα είναι:

Οι συνταξιούχοι που προέρχονται από τον ΟΓΑ έως το 2024

Οι συνταξιούχοι από τα υπόλοιπα Ταμεία που έχουν καταθέσει αίτηση συνταξιοδότησης (ή λαμβάνουν σύνταξη) έως τις 12 Μαΐου του 2016, δηλαδή πριν την έναρξη ισχύος του νόμου Κατρούγκαλου.

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι θα επιστραφούν εισφορές σε όσους αγρότες έχουν γεννηθεί το 1950 και εντός του 2017 συμπληρώνουν το 67ο έτος της ηλικίας τους, εφόσον έχουν υποβάλει αίτηση συνταξιοδότησης και έχουν καταβάλει εισφορές σύμφωνα με τα ειδοποιητήρια που έλαβαν από τον ΕΦΚΑ.

Να σημειωθεί εδώ ότι με εγκύκλιό του το υπουργείο Εργασίας ξεκαθαρίζει ότι δεν υποχρεούνται και στην καταβολή ασφαλιστικών εισφορών μετά τη συνταξιοδότηση, εφόσον συνεχίζουν τη δραστηριότητά τους.

Συνεπώς, όπως αναφέρει η Καθημερινή, αίτηση διακοπής οφείλουν να καταθέσουν όσοι αγρότες θα συνταξιοδοτηθούν από 1/1/2025 και εφεξής, καθώς σε αντίθετη περίπτωση θα οδηγηθούν σε μείωση της σύνταξης κατά 60% αλλά και σε καταβολή εισφορών για το εισόδημα που θα δηλώσουν.

Επισημαίνεται πάντως ότι στη σχετική αίτηση για συνταξιοδότηση, ο υποψήφιος συνταξιούχος από τον πρώην ΟΓΑ θα συμπληρώνει σχετικό πεδίο από το οποίο θα προκύπτει η συνέχιση ή μη της δραστηριότητας.






Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  


                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!! 


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες