Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2017

Η ΙΤΑΛΙΑ ΑΠΕΙΛΕΙ ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΠΛΟΙΩΝ ΜΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΤΗΣ !!!!! …”TA ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΑ ΣΚΑΦΗ ΜΕ ΣΗΜΑΙΑ ΑΛΛΩΝ ΧΩΡΩΝ” !!!Η Ιταλία απειλεί να εμποδίζει πλοία από άλλες χώρες να αποβιβάζουν μετανάστες στα λιμάνια της.

Ο πρεσβευτής της Ιταλίας στην ΕΕ, Μαουρίτσιο Μασάρι, σε επιστολή του προειδοποίησε ότι η κατάσταση στη χώρα του είναι πλέον μη βιώσιμη, γράφει το BBC.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Πάολο Τζεντιλόνι, έχει κατηγορήσει τα υπόλοιπα κράτη της Ευρώπης ότι αδιαφορούν.

Περισσότεροι από 73.000 μετανάστες έχουν φτάσει στην Ιταλία από τις αρχές του χρόνου, αριθμός που αποτελεί αύξηση 14% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Περίπου 2.000 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους ή αγνοούνται και υπάρχει ο φόβος ότι πνίγηκαν, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, η πλειοψηφία των οποίων επιχείρησε να φτάσει στην Ιταλία από τη Λιβύη.

«Έχει συζητηθεί η ιδέα να εμποδίζουμε τα ανθρωπιστικά σκάφη με σημαίες άλλων χωρών να επιστρέφουν στα ιταλικά λιμάνια. Η Ιταλία έχει φτάσει σε σημείο κορεσμού», ανέφερε κυβερνητική πηγή από την Ιταλία στο Reuters.

Παρόλα αυτά, δεν είναι σαφές αν είναι είναι νόμιμο να μπλοκάρονται τα πλοία που μετέχουν σε διασώσεις, σημειώνει το BBC.

Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  


                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!! 


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.