Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΟ.. ΤΟ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ.. ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ ΣΤΙΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ !!!!


Ειλημμένη απόφαση αποτελεί η εφαρμογή της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας χθες κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Εσωτερικών.

«Είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο, αλλά είμαστε αποφασισμένοι να εφαρμόσουμε την απλή αναλογική. Μέσα από την αλλαγή του τρόπου εκλογής αλλάζουμε και τον τρόπο λειτουργίας των δήμων», τόνισε μετά την επίσκεψή του.

Επιβεβαιώνεται έτσι η πρόθεση της κυβέρνησης να επιχειρήσει να αυξήσει την επιρροή της στην Τοπική Αυτοδιοίκηση – όπου δεν διαθέτει αξιόλογη δύναμη – διά της εφαρμογής ενός εκλογικού συστήματος το οποίο μπλοκάρει τη λήψη αποφάσεων από την πλειοψηφούσα παράταξη και ταυτόχρονα αποδυναμώνει τον ρόλο των εκλεγμένων δημάρχων.

Σφοδρές αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για τις αλλαγές στο εκλογικό σύστημα, από την πλειονότητα των δημάρχων.

Υπενθυμίζεται ότι η ΚΕΔΕ (Κεντρική Ενωση Δήμων) έχει αποχωρήσει από τον «διάλογο» για τις αλλαγές στον «Καλλικράτη», καταγγέλλοντας τις μεθοδεύσεις του υπουργείου.


Την ίδια στιγμή ο υπουργός Εσωτερικών Π. Σκουρλέτης τους τελευταίους μήνες πραγματοποιεί σειρά συναντήσεων με δημάρχους ταξιδεύοντας σε όλη την Ελλάδα, αγνοώντας την ΚΕΔΕ, το θεσμικό όργανο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.










Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  





                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!! 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες