Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΙΣΜΟ «ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΗΚΑΜΕ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΙΟ !!! ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΗΚΑΜΕ…


4,4 εκατοστά απομακρύνθηκε η Λέσβος από τη Χίο μετά τον σεισμό των 6,1 Ρίχτερ που χτύπησε το νησί και σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέγραψαν οι επιστήμονες.

Την αποκάλυψη της μετακίνησης του νησιού έκανε μιλώντας στην εφημερίδα «Τα Νέα» ο διευθυντής ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών εξηγώντας ότι η καταγραφή έγινε από δύο γεωδαιτικούς σταθμούς που βρίσκονται στα δύο νησιά και οι οποίοι χρησιμοποιούνται ώστε να καταγράφουν τις ακριβείς μετρήσεις των συντεταγμένων εδάφους πριν και μετά από ένα σεισμό.

Όσον αφορά τη σεισμική δόνηση οι επιστήμονες έχουν πλέον καταλήξει ότι προκλήθηκε από την ενεργοποίηση του ρήγματος που βρίσκεται νότια του Πλωμαρίου καθώς και το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 14χλμ. νότια από την ακτή του χωριού.

Ωστόσο πλέον προβληματίζονται από το γεγονός ότι δεν έχει ενεργοποιηθεί το βορειοδυτικό τμήμα του ρήματος που φτάνει μέχρι την Ερεσό.


Εντωμεταξύ συνεχίζεται η καταγραφή των ζημιών από τον σεισμό με τον τελευταίο απολογισμό να κάνει λόγο για 753 κτίσματα που έχουν κριθεί μη κατοικήσιμα. 









Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους


προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  


                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!! 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες