Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

ΜΙΑ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ.. Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΖΗΤΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΡΩΤΑΕΙ ΠΟΣΑ ΠΗΡΕ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ.. ΚΑΙ ΤΙ ΤΑ ΕΚΑΝΕ !!!


Ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, έστειλε επιστολή στους Υπουργούς Επικρατείας, κ. Αλέξανδρο Φλαμπουράρη, Εσωτερικών, κ. Πάνο Σκουρλέτη, και Υποδομών και Μεταφορών, κ. Χρήστο Σπίρτζη, με θέμα την Κρατική χρηματοδότηση στο Δήμο Λέσβου για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.


Εντύπωση προκαλεί η αναφορά του Δημάρχου να μάθει για τα ποσά που έχει λάβει η Περιφέρεια για τις έκτακτες (;;;) ανάγκες που αντιμετώπισε η Λέσβος.. 

Μάλιστα γίνετε λόγος για το μεταναστευτικό και για τις πλημμύρες του χειμώνα !!! 

Η επιστολή γίνετε με αφορμή τους σεισμούς αλλά αυτά που αναφέρονται ότι δηλαδή....  

"Είναι επιτακτική ανάγκη να μας ενημερώσετε αρμοδίως αν η Περιφέρεια Β. Αιγαίου έχει λάβει χρηματοδότηση για τους ανωτέρω σκοπούς και αν ναι που έχει χρησιμοποιηθεί".  

..οπωσδήποτε προκαλεί εντύπωση αφού ουσιαστικά είναι μια σοβαρή αιχμή εναντίων της Περιφέρειας !!! 

Μια αιχμή που παίρνει άλλη διάσταση αφού ο Δήμος Λέσβος ζητά να μάθει και τι έκανε τα λεφτά η Περιφέρεια που προφανώς πήρε.. 

Κάτι συμβαίνει προφανώς εδώ και θα καταλάβουμε στη συνέχεια.. κάτι με το οποίο έχει να κάνει όχι με τα λεφτά που ακόμα περιμένει ο Δήμος Λέσβου από τις αμέτρητες υποσχέσεις που του "σερβίρισαν" οι κάθε λογής "τύποι" που πέρασαν από την Λέσβο και μας μοίραζαν "μαϊμού" βοήθεια, αλλά κάτι άλλο...

Η επιστολή του Δημάρχου.... 

Αξιότιμοι κ. Υπουργοί,

Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας ενημερώσω σχετικά με το θέμα των κρατικών χρηματοδοτήσεων προς το Δήμο Λέσβου, τόσο για την διαχείριση της προσφυγικής κρίσης όσο και για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από φυσικές καταστροφές. 

Ένα ζήτημα, το οποίο χρήζει συγκεκριμένων και άμεσων απαντήσεων τόσο από τη πλευρά της κυβέρνησης, όσο και από την πλευρά της Περιφέρειας Β. Αιγαίου, ώστε να μπει ένα τέρμα στην φημολογία και να λάβουμε γνώση τόσο εμείς όσο και οι συμπολίτες μας αν έχει δοθεί χρηματοδότηση από την πλευρά της κυβέρνησης, ποιος φορέας την έχει πάρει και αν την έχει χρησιμοποιήσει για τον σκοπό που δόθηκε.

Ο Δήμος Λέσβου, έχει λάβει από την Κυβέρνηση ένα πολύ μικρό μέρος των χρημάτων από αυτά που έχει δαπανήσει για την αντιμετώπιση του προσφυγικού και των συνεπειών από τις σφοδρές κακοκαιρίες που έπληξαν το νησί μας το προηγούμενο διάστημα. 

Συγκεκριμένα, έχει λάβει 750.000 € για την αντιμετώπιση του προσφυγικού και 450.000 € για την αντιμετώπιση των ζημιών από τα πλημμυρικά φαινόμενα του περασμένου χειμώνα, από τα οποία 300.000 € δόθηκαν στη ΔΕΥΑΛ για επισκευές στα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης και 150.000 € χρησιμοποιήθηκαν για την αποκατάσταση αγροτικής οδοποιίας και μεγάλων ζημιών που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία. 

Στην περίπτωση της προσφυγικής κρίσης, το βάρος διαχείρισης σήκωσε κατά βάση ο Δήμος Λέσβου επιβαρύνοντας τον προϋπολογισμό του σε μεγάλο βαθμό ενώ στην περίπτωση των επαναλαμβανόμενων φυσικών φαινομένων (2 πλημμυρικά φαινόμενα και μια έντονη χιονόπτωση) για αποκατάσταση ζημιών (αγροτική οδοποιία, καθαρισμούς χειμάρρων και ποταμών) που ξεπερνούν τα 4 εκατ. ευρώ έλαβε 450.000 €.

Συνεπώς, ο Δήμος Λέσβου δεν έχει χρηματοδοτηθεί επαρκώς για την αντιμετώπιση όλων των παραπάνω. 

Είναι επιτακτική ανάγκη να μας ενημερώσετε αρμοδίως αν η Περιφέρεια Β. Αιγαίου έχει λάβει χρηματοδότηση για τους ανωτέρω σκοπούς και αν ναι που έχει χρησιμοποιηθεί. 

Επίσης, στην περίπτωση που μέρος της συγκεκριμένης χρηματοδότησης προορίζονταν και για τον Δήμο Λέσβου, θα πρέπει η κυβέρνηση να διασφαλίσει ότι αυτή θα φτάσει στα ταμεία του Δήμου. 

Αν η Περιφέρεια Β. Αιγαίου έχει λάβει χρηματοδότηση για άλλους σκοπούς εκτός από τους προαναφερόμενους είναι φυσικά κάτι θετικό για τον τόπο και τους πολίτες, καθώς θα παραχθεί έργο. 

Σε περίπτωση που έχει λάβει χρηματοδότηση για τους συγκεκριμένους σκοπούς θα πρέπει να ενημερωθούμε αρμοδίως ούτως ώστε να μην υπάρχει επικάλυψη αρμοδιοτήτων και δράσεων.  

Σε κάθε περίπτωση ο Δήμος Λέσβου διεκδικεί για συγκεκριμένες δράσεις κρατική επιχορήγηση από την κυβέρνηση, η οποία θα πρέπει να διασφαλίσει ότι θα φτάσει στα ταμεία του Δήμου, ώστε να εξυπηρετηθούν αυταπόδεικτες και επιτακτικές ανάγκες των συμπολιτών μας. 

Διότι αυτός είναι ο υπέρτατος σκοπός τον οποίο εξυπηρετούν οι κρατικές επιχορηγήσεις και φυσικά όλα τα επίπεδα αυτοδιοίκησης. 

Φυσικά και δεν αμφισβητούμε τις καλές προθέσεις όλων των εμπλεκόμενων μερών γι’ αυτό και ευελπιστώ στις δικές σας ενέργειες ούτως ώστε να λάβουμε γνώση της κατάστασης με μια επίσημη ενημέρωση. 

Παράλληλα, θα ήθελα να επαναφέρω το αίτημα της χρηματοδότησης του Δήμου Λέσβου καθώς όπως προκύπτει από τα παραπάνω έχει επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του δυσανάλογα. 

Ένας προϋπολογισμός που προκύπτει από ανταποδοτικά τέλη πολιτών και προορίζεται για συγκεκριμένες δράσεις.

Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις, καθώς και στον πρόσφατο σεισμό της 12ης Ιουνίου, ο Δήμος Λέσβου ανέλαβε το οικονομικό, πολιτικό αλλά και κοινωνικό κόστος  και πρωτοστάτησε για να προστατεύσει τους πολίτες της Λέσβου. 

Την ίδια υπεύθυνη στάση αναμένουμε από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. 

Παραμένω στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση και επικοινωνία σχετικά με το θέμα.

Με εκτίμηση,
Δήμαρχος Λέσβου
Σπύρος Γαληνός








Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους


προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  


                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!! 



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες