Σάββατο 10 Ιουνίου 2017

ΕΝΑΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΟΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ.. ΔΕΣΜΕΥΕΙ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ !!! ..ΠΑΙΖΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ !!! ..

Τουρκικός χάρτης που δείχνει τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας.
Τα κατεχόμενα της Κύπρου αναφέροναι ως η ΠΑΡΑΝΟΜΗ "ΤΔΒΚ".

Με πρωτοφανείς προκλήσεις και δέσμευση περιοχών για πρώτη φορά στο όριο των χωρικών υδάτων της Κυπρου εντός των Οικοπέδων της κυπριακής ΑΟΖ, για υποβρύχιες δραστηριότητες του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, η Άγκυρα δείχνει με ποια διάθεση «συμβάλλει» στην επανασύγκληση της Διάσκεψης της Γενεύης, που θεωρητικά πρώτο θέμα έχει την συμφωνία στα θέματα Ασφάλειας και Εγγυήσεων. 


Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Liberal, χθες επίσης βρισκόταν στην Αθηνά ο γ.γ. του τουρκικού ΥΠΕΞ για πολιτικές διαβουλεύσεις με τον γ.γ. του ΥΠΕΞ πρέσβη Δημ. Παρασκευόπουλο. 

Η Τουρκία με τη NAVTEX 602/17 δεσμεύει μια μεγάλη περιοχή ακριβώς δυτικά του 32’18” μεσημβρινού για την «πραγματοποίηση επικίνδυνων επιχειρήσεων και υποβρυχίων δραστηριοτήτων» από τις 12 έως τις 14 Ιουνίου και καλεί όλα τα υποβρύχια και τα «υποβρύχια οχήματα» να αποφύγουν την περιοχή αυτή. 

Ταυτόχρονα, για τις 14 Ιουνίου – με τη NAVTEX 603/17 – η Τουρκία αναγγέλλει και ασκήσεις με πραγματικά πυρά εντός της κυπριακής ΑΟΖ νοτιοδυτικά της Πάφου. 

Η άσκηση για υποβρύχιες δραστηριότητες που ανήγγειλε η Τουρκία, αποτελεί ποιοτική αναβάθμιση των προκλήσεων, καθώς εμπράκτως αμφισβητεί πλήρως την ΑΟΖ της Κύπρου και επιχειρεί να επιβάλλει την αυθαίρετη και παράνομη θέση της ότι δυτικά του μεσημβρινού 32’18” έχει απαράγραπτα και νόμιμα δικαιώματα και συνεπώς έχει λόγο στην οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών. 

Ταυτόχρονα όμως, το όριο στον παράλληλο 33’55” αποτελεί την πάγια διεκδίκηση της για «διαγραφή της κυπριακής και της ελληνικής Υφαλοκρηπίδας στην Μεσόγειο πέραν των χωρικών υδάτων των ελληνικών νησιών και της Κύπρου και διαμοιρασμό της υφαλοκρηπίδας της Ανατολικής Μεσογείου μεταξύ της Τουρκίας και της Αίγυπτου». 

Με την άσκηση αυτή όμως, εκτός της «σηματοδότησης» των τουρκικών διεκδικήσεων, η Άγκυρα στέλνει ένα ακόμη μήνυμα: στην ίδια περιοχή πραγματοποιούνται οι σεισμογραφικές έρευνες του σκάφους R/V Ramform Hyperion, το οποίο απλώνει καλώδια σε μήκος πολλών χιλιομέτρων και έτσι υπάρχει κίνδυνος εμπλοκής με τις «υποβρύχιες δραστηριότητες» του τουρκικού Πολεμικού σκάφους. 

Συγχρόνως η Τουρκία με δύο NAVTEX (605/17 και 604/17) αναγγέλλει την πραγματοποίηση ασκήσεων με πραγματικά πυρά στην περιοχή της Σαμοθράκης σε σημεία και εντός του FIR Αθηνών για τις 13 και 14 Ιουνίου, καθώς και στην περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου για τις 12 και 16 Ιουνίου και πάλι με σημεία εντός του FIR Αθηνών.





Ο Ερντογάν παίζει το κεφάλι του: Δεν είναι πλέον ανεκτή η αντιαμερικανική ρητορική του

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ 

Μερικά πράγματα σχεδιάζονται και δεν λέγονται. Άλλα πράγματα γίνονται και τα μαθαίνουμε μετά από χρόνια, αλλά η επίδραση και η επιρροή τους είναι άμεση. 

Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που ελέγχονται από την οικογένεια του Ταγίπ Ερντογάν, άρχισαν πάλι - δειλά αλλά συστηματικά - να αναφέρονται στον κίνδυνο δολοφονίας που αντιμετωπίζει ο «λαϊκός ηγέτης» της Τουρκίας, επειδή δεν λυγίζει στις πιέσεις των εχθρών της χώρας. 

Και οι «εχθροί» είναι συγκεκριμένοι. Ο συνήθης ύποπτος, Ιμάμης Γκιουλέν, και αυτοί, βεβαίως, που αρνούνται να τον εκδώσουν στην Τουρκία για «να δικαστεί για τα εγκλήματά του» εναντίον του κ. Ερντογάν και της Τουρκικής Δημοκρατίας. 

Ως γνωστόν, αυτοί που ΔΕΝ συναινούν στην αποστολή του σε …πακέτο στην Άγκυρα είναι οι Αμερικανοί, οι οποίοι απάντησαν στους Τούρκους ότι για τέτοια θέματα αποφασίζει η αμερικανική Δικαιοσύνη. 

Ψιλά γράμματα για τους «δημοκράτες» της Τουρκίας, οι οποίοι έχουν αντικαταστήσει όλους τους ανεξάρτητους δικαστές και ελέγχουν πλέον απόλυτα και το δικαστικό σύστημα. 

Τους έστειλα (εννοεί τους Αμερικανούς), είπε ο Ταγίπ Ερντογάν, 80 κουτιά με αποδεικτικά έγγραφα για την ανάμειξη του Ιμάμη στο σικέ πραξικόπημα. 

Και προφανώς, οι υπεύθυνοι για τέτοια θέματα στο αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, δεν τα άνοιξαν καν, υπονοεί ο ισλαμιστής Πρόεδρος της Τουρκίας.

Όπως πάντα βιάζει την αλήθεια ο αυταρχικός Ερντογάν, διότι, πολύ απλά, οι αρμόδιοι της Ουάσιγκτον του απάντησαν το πρώτο και βασικό: 

Ότι δεν διώκεται στην Αμερική. 

Και δεύτερον, οι αποδείξεις που έστειλε η Άγκυρα δεν είναι αρκετές για να εκδοθεί ο Ιμάμης, ο άνθρωπος που τον ανάδειξε σε Σουλτάνο. Τον πήρε από τη φυλακή και έκανε ηγέτη… 

Ο Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει μία πολεμική που ξεκίνησε πριν αναχωρήσει από την Ουάσιγκτον. 

Κατηγορεί τους Αμερικανούς για όλα τα προβλήματά του. Θα έλεγε κανείς ότι ένα δίκιο το έχει, αφού ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επέλεξε τους Κούρδους της Συρίας (YPG) ως συμμάχους του στην τελική μάχη εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους. 

Για τον Ερντογάν το YPG είναι «τρομοκρατική οργάνωση», που ελέγχεται από τους άλλους «τρομοκράτες», τους μαχητές του PKK. 

Όμως, είναι η πρώτη φορά ίσως, σε ότι αφορά την Τουρκία, που οι Αμερικανοί κάνουν το σωστό. Ήταν καιρός. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα γονατίσουν ξανά στα πόδια του… 

Οι Τούρκοι διαμαρτυρήθηκαν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ και για την πολεμική των Αμερικανών βουλευτών και γερουσιαστών, οι οποίοι με επιστολές και ψηφίσματα απαιτούν την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων για τις βιαιοπραγίες εναντίον διαδηλωτών που διαμαρτύρονταν ειρηνικά, έξω από την τουρκική πρεσβευτική κατοικία, για τις δολοφονίες Κούρδων και Τούρκων πολιτιών και το απέραντο κύμα συλλήψεων αντιπάλων του Ερντογάν. 

Έχουν περισσό θράσος οι διπλωματικοί αντιπρόσωποι του Σουλτάνου στην Αμερική. 

Τα μέλη του Κογκρέσου κινητοποιήθηκαν σε συνεννόηση με το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, αλλά δέχθηκαν πιέσεις και από τους ψηφοφόρους τους. 

Κουρδικές και αρμενικές οργανώσεις, και η ομογενειακή οργάνωση HALC (Hellenic Leaders) πλημμύρισαν τα γραφεία τους με επιστολές και ηλεκτρονικά μηνύματα. 

Επίσης, τα παιδιά του HALC, επισκέφθηκαν τις προηγούμενες ημέρες γραφεία βουλευτών και γερουσιαστών. 

Μίλησαν για την κατοχή στην Κύπρο, για τις προκλήσεις στο Αιγαίο και την κυπριακή ΑΟΖ, και παρουσίασαν ντοκουμέντα για τις βιαιότητες εναντίον των διαδηλωτών από τους μπάτσους της προσωπικής φρουράς του Ερντογάν. 

Έτσι γίνεται η δουλειά. Ενώ στην Ελλάδα και την Κύπρο μοιάζουν έτοιμοι για παράδοση, οι νέες και οι νέοι της Ομογένειας, αρνούνται να συνθηκολογήσουν. Αυτό που συμβαίνει είναι καταπληκτικό και αξίζει να αποδώσουμε τα εύσημα. 

Ο Ταγίπ Ερντογάν και η σημερινή ισλαμική Τουρκία, αντιμετωπίζουν σοβαρές αμφισβητήσεις σε όλα τα επίπεδα στην Ουάσιγκτον. 

Το «Πρόβλημα Τουρκία» είναι θέμα συζήτησης και ανάλυσης στα ανώτατα κλιμάκια του Λεκού Οίκου, του Πενταγώνου και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. 

Η πλειοψηφία των αξιωματούχων θεωρούν την Τουρκία μία χαμένη υπόθεση -  και έχουν δίκιο. 

Αντιστέκονται ακόμα μερικοί γραφειοκράτες, οι οποίοι ξέμειναν στον προηγούμενο αιώνα, όταν η Τουρκία εθεωρείτο σύμμαχος χώρα των Ηνωμένων Πολιτειών. Ούτε τότε ήταν, διότι άρμεγε πάντα την Αμερική χωρίς να προσφέρει, ούτε τώρα είναι και το βλέπει κανείς διά γυμνού οφθαλμού. 

Ο Ερντογάν και τα μέλη της κλίκας που κυβερνούν μαζί του την Τουρκία, ονειρεύονται «πραξικοπήματα» για να ξαναγίνουν ήρωες. Δεν παίζει πλέον η Αμερική με τέτοια «όπλα». 

Η τιμωρία έρχεται και επιβάλλεται με διαφορετικό τρόπο. Όταν ξεκαθαρίσει η υπόθεση των τζιχαντιστών, μία νίκη που επιθυμεί «απελπισμένα» ο κ. Τραμπ για να την χρησιμοποιήσει στο εσωτερικό, αναμένεται να προχωρήσει σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών με τον Ερντογάν. 

Η καλύτερη λύση για την Αμερική είναι να χρησιμοποιήσει τους πραγματικούς συμμάχους της. Και δεν είναι μόνο οι Κούρδοι, που απέδειξαν την πίστη τους στην Ουάσιγκτον στα πεδία των μαχών. 

Είναι και η Κύπρος, και η Ελλάδα, που απαντούν πάντοτε καταφατικά στα στρατιωτικά αιτήματα των Αμερικανών. Είναι οι Σέρβοι στα Βαλκάνια που αντιμετωπίζουν με δυναμισμό την ισλαμοποίηση της περιοχής μέσω της τρομοκρατικής κλίκας του Κοσσυφοπεδίου. 

Και είναι πάντα το Ισραήλ και η Αίγυπτος, δύο χώρες που έριξε η κυβέρνηση του Μπάρακ Ομπάμα, υλοποιώντας το βλακώδες σχέδιο της Χίλαρι Κλίντον, που έφερε σεισμικές αναταράξεις στην ευρύτερη γειτονιά της Μεσογείου και ενδυνάμωσε τους τρομοκράτες. 

Η Τουρκία με τον Ερντογάν στο τιμόνι της, δεν είναι σύμμαχος χώρα των ΗΠΑ. 

Αντιστρατεύεται τα αμερικανικά στρατηγικά συμφέροντα και έχει αναδειχθεί στον ταραξία του ΝΑΤΟ. 

Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι και οι αναλυτές, έδωσαν μεγάλη σημασία σε μία λεπτομέρεια αμέσως μετά την κρίση με αφορμή τις τρομοκρατικές δραστηριότητες της οικογένειας που κυβερνά το Κατάρ. 

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, αντί να τηλεφωνήσει στην Ουάσιγκτον, κάλεσε στο «κόκκινο» τηλέφωνο τον Βλάντιμίρ Πούτιν. Εκτός εάν επιχείρησε να επικοινωνήσει με τον Λευκό Οίκο και δεν βρήκε ανταπόκριση…








Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  






                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!! 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες