Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

ΑΡΧΙΣΕ ΠΑΛΙ ΤΟ «ΠΑΡΑΜΥΘΙ» ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΙΩΜΕΝΟΥ ΦΠΑ.. ΤΩΡΑ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΥΣ !!! ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ…



Σε συνάντηση με το βουλευτή Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Πάλλη, η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου δεσμεύτηκε να υποστηρίξει τη διατήρηση της έκπτωσης στον ΦΠΑ για το νησί της Λέσβου, γιατί στους λόγους επί των οποίων βασίστηκε η υφιστάμενη απόφαση προστέθηκαν οι θεομηνίες των τελευταίων μηνών.

Τα παραπάνω ανακοίνωσε σήμερα ο κ. Πάλλης ο οποίος συναντήθηκε χθες το βράδυ με την κ. Παπανάτσιου προκειμένου να την ενημερώσει για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί μετά το σεισμό της 12ης Ιουνίου αλλά και να συζητήσουν μέτρα ενίσχυσης των σεισμόπληκτων περιοχών.

Η κ. Παπανάτσιου σύμφωνα πάντα με τα όσα ανακοίνωσε ο κ. Πάλλης, ενημέρωσε τον βουλευτή πως το υπουργείο της κατανοεί απολύτως τις ιδιαίτερες συνθήκες του νησιού, μετά και την δεύτερη κατά σειρά κήρυξη έκτακτης ανάγκης, ενώ επεξεργάζεται μαζί με ομάδα του υπουργείου δέσμη μέτρων ελάφρυνσης των πληγέντων, η οποία και θα ανακοινωθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Μεταξύ άλλων, τα μέτρα θα περιλαμβάνουν αναστολή της περιόδου υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, την απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ για τους πληγέντες και τον διακανονισμό δόσεων των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ


Lesvos Voice: Τα παραπάνω τρία μέτρα είναι αστεία για πολλούς λόγους αλλά εμείς θα σταθούμε στο θέμα του συντελεστή του ΦΠΑ και στα όσα είπε η κα Υφυπουργός στο κο Πάλλη..

Μας ξενίζει ότι άρχισε πάλι το ίδιο βιολί με τον ΦΠΑ..

Θυμίζουμε ότι πέρσι η απόφαση ήταν αναστολή της κατάργησης για έναν χρόνο με δικαιολογία το μεταναστευτικό και είχαμε πει εμείς εδώ στο L.V. τότε ότι αυτό δεν πρέπει να είναι το διαπραγματευτικό μας χαρτί, γιατί πολύ απλά δεν έχουν εκλείψει οι βασικοί λόγοι που εφαρμόστηκε αρχικά ο μειωμένος συντελεστής και που τότε δεν υπήρχε μεταναστευτικό.. υπήρχαν όλα τα άλλα που συνεχίζουν να υπάρχουν αλλά όχι το μεταναστευτικό..

Τώρα το «νέο» αφήγημα λέει αναστολή του ΦΠΑ για τους σεισμούς.. και βγαίνει η κα Υφυπουργός και μας λέει.. ναι έχετε δίκιο !!!!

Αλήθεια η κα Υφυπουργός ρώτησε το Μαξίμου το οποίο με την σειρά του θα πρέπει να ρωτήσει την τρόικα ;;

Γιατί αν δεν το έκανε καμιά σημασία δεν έχει η άποψη της κας Υφυπουργoυ ..με όλο τον σεβασμό μας δηλαδή !!

Αλλά και πάλι δεν καταλαβαίνουμε γιατί γίνετε πάλι το ίδιο λάθος ;;..

Δεν καταλαβαίνουμε γιατί συνδέουμε την κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ με τους σεισμούς, με το μεταναστευτικό και άλλα άσχετα πράγματα;;

Ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ εφαρμόστηκε για να αντιμετωπιστούν οι ανισότητες που προκύπτουν από την ..νησιωτικότητα !!! …είναι κατοχυρωμένο συνταγματικά, ισχύει με την μια ή την άλλη μορφή σε όλα τα κράτη της ΕΕ που έχουν νησιά.. είναι δηλαδή δικαίωμα μας !!!

Τι δεν καταλαβαίνουν δηλαδή οι τοπικοί μας παράγοντες;;;









Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους


προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  


                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!! 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες