Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

ΤΗΝ ΒΡΙΣΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΕ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Ν.Δ.. ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ ΓΙΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ !!!


Στη κατεστραμμένη Βρίσα βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
 
Ο πρόεδρος της ΝΔ αφού περπάτησε σε ό,τι θυμίζει δρόμο έκανε λόγο για «πολύ μεγάλη καταστροφή του χωριού».   

Η υποστήριξη της Πολιτείας πρέπει να είναι διαχρονική, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ ζήτησε να υπάρξει απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ, τουλάχιστον για δύο χρόνια, για όσους έχασαν τα σπίτια τους και συνεχάρη όλες τις δυνάμεις που συμβάλλουν στην ανακούφιση των σεισμοπλήκτων. 



Ολόκληρη η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει ως εξής:    

«Επισκέπτομαι, σήμερα, τη Μυτιλήνη, το χωριό της Βρίσας, όπου, δυστυχώς, είχα τη δυνατότητα να διαπιστώσω την τεράστια καταστροφή, την οποία έχει υποστεί αυτός ο πολύ όμορφος παραδοσιακός οικισμός.

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια σε αυτές τις περιπτώσεις.   Πρέπει να ακολουθηθεί μια διαδικασία, κατά την οποία πρώτα να καταγραφούν, με μεγάλη ταχύτητα, όλες οι ζημιές. Και, στη συνέχεια, η οργανωμένη Πολιτεία και η Περιφέρεια να κάνουν το καθήκον τους απέναντι στους ανθρώπους, οι οποίοι έχασαν τις περιουσίες τους.

Να εκδοθούν τάχιστα οι σχετικές Υπουργικές Αποφάσεις, που θα καλύψουν οικονομικά όσους επλήγησαν.

Να δρομολογηθούν οι διαδικασίες, ώστε να υπάρξει επιδότηση ενοικίου και οι άνθρωποι αυτοί να βρουν μια προσωρινή στέγη.

Να υπάρξει απαλλαγή, για δύο χρόνια, από τις φορολογικές υποχρεώσεις, που αφορούν στον ΕΝΦΙΑ, για τους ανθρώπους που έχασαν τα σπίτια τους και την περιουσία τους.

Και, βέβαια, το πιο δύσκολο έργο: Να δρομολογηθεί σταδιακά - και αφού έχουν προχωρήσει όλες οι επιστημονικές μελέτες - η δύσκολη και επίπονη διαδικασία ανακατασκευής αυτού του πολύ όμορφου χωριού.  

Υπάρχει, πάντα, ένα επικοινωνιακό κρεσέντο, μετά από μια τέτοια μεγάλη φυσική καταστροφή. Η συμβολή και αρωγή της Πολιτείας, όμως, δοκιμάζεται  σε βάθος χρόνου.

Και γι’ αυτό θα πρέπει όλοι να είμαστε πολύ προσεκτικοί και να παρακολουθούμε τις διαδικασίες σε βάθος χρόνου. Να σιγουρευτούμε ότι το πολύ όμορφο αυτό χωριό θα ξαναζήσει και δεν θα εγκαταλειφθεί στην τύχη του.  

Είναι προσωπική δέσμευση, δική μου και της Νέας Δημοκρατίας, ότι θα σκύψουμε με πολλή μεγάλη προσοχή πάνω σε αυτό το πολύ μεγάλο πρόβλημα».


Lesvos Voice: Μπορεί κάποιος να μας ..διαφωτίσει;; ..τι ακριβώς θέλει να πει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης όταν λέει απαλλαγή για δυο χρόνια από τον ΕΝΦΙΑ για αυτούς που έχασαν τα σπίτια τους;;

Ο ΕΝΦΙΑ, αν δεν κάνουμε λάθος, αφορά συγκεκριμένο περιουσιακό στοιχείο, δηλαδή στη προκειμένη περίπτωση το σπίτι που γκρεμίστηκε, τι ΕΝΦΙΑ δηλαδή να πληρώσει ο ιδιοκτήτης για ένα ακίνητο που δεν υπάρχει πια;;

Και αυτό δεν αφορά ένα ή δυο χρόνια αλλά για ..πάντα, εκτός και αν η δήλωση αφορά όσους έπαθαν ζημιές αλλά το σπίτι τους δεν έχει κατεδαφιστεί.. τότε εντάξει !!










Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  





                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!! 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες