Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΧΙΟ.. ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ «ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ» ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΣΙ !! ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ !!!


Τη βούληση της Χίου το νησί να παραμείνει απλό κέντρο καταγραφής λίγων ημερών για τους πρόσφυγες και μετανάστες και να εμποδιστεί – και για επιβεβλημένους εθνικούς λόγους – η πολύμηνη παραμονή προσφύγων επιβεβαίωσε αργά το απόγευμα μια δυνατή συγκέντρωση πολιτών ύστερα από πρωτοβουλία της Παγχιακής Επιτροπής Αγώνα.

Εκατοντάδες πολίτες, με ειρηνική διαμαρτυρία, απαίτησαν εκ νέου από τις αρχές να αλλάξουν κατεύθυνση και να ενστερνιστούν το αίτημα άμεσης αποσυμφόρησης του νησιού.

«Μήπως είναι υπερβολικοί οι κάτοικοι του Αγίου Γεωργίου, του Βροντάδου, του Αγίου Σπυρίδωνα, της πόλης της Χίου, του  Πυτιούς ή των Ολύμπων που ξεσηκώνονται; Όχι. Έχουν ήδη τα γνωστά παραδείγματα που βίωσαν την απόλυτη καταστροφή», ανέφερε από του βήματος ο Μαν. Σιδεράτος.

Πυρ κατά της «Εθνικής Χίου»

«Λειτουργήσατε ως ομάδα, υποκύψατε στον ωμό εκβιασμό της κυβέρνησης, χωρίς να λάβετε υπόψη σας τα συμφέροντα και την βούληση της Χίου», κατηγόρησαν ευθέως βουλευτές, δήμαρχο και αντιπεριφερειάρχη τα στελέχη της Παγχιακής.

Για Μιχαηλίδη

Ειδικότερα ζήτησαν την ανεξαρτητοποίηση του κυβερνητικού βουλευτή Ανδρ. Μιχαηλίδη. «Γνωρίζετε πολύ καλά ότι ''όποιος υποχωρεί λίγο, παραδίνεται πολύ''. Η μοναδική φορά που μιλήσατε ήταν για να απαιτήσετε μία νέα δομή στο νησί. Παρουσιάσετε ποτέ κάποιο σχέδιο; Συμφωνείτε με τον ωμό εκβιασμό του κ. Τόσκα προς την Χιώτικη κοινωνία; Οι βουλευτές του Έβρου πέτυχαν να απαλλάξουν τον τόπο τους για εθνικούς και ιστορικούς λόγους. Δεν βλέπετε τους ίδιους λόγους να υπάρχουν και στο νησί μας;»

Για Μηταράκη

«Έχουμε μπερδευτεί από τα λεγόμενα σας και τις πράξεις σας. Ακολουθείτε δική σας γραμμή ή είναι η πολιτική θέση συνολικά της Νέας Δημοκρατίας; Αγνοείτε τον Τουρκικό επεκτατισμό, την πολιτική και γεωπολιτική αστάθεια που επικρατεί και δημιουργεί η γείτονα χώρα;», ήταν τα ερωτήματα που απηύθυναν στο βουλευτή της Ν.Δ..

Για Κάρμαντζη

Στη διαφοροποιητική πρόταση από εκείνη του Περιφερειακού Συμβουλίου, που δεν αποδέχεται καμία νέα δομή επικεντρώθηκε η κριτική των διοργανωτών προς το Στ. Κάρμαντζη, το μόνο από τους τέσσερις που παρέστη στη συγκέντρωση. «Είχατε δεσμευτική απόφαση από την Περιφέρεια και μάλιστα με ενεργό ρόλο δικό σας, για καμία κατασκευή νέου κέντρου. Τι μεσολάβησε για να αλλάξετε απόφαση; Θα υπηρετήσετε το συμφέρον του νησιού, δηλώνοντας ότι κάνατε λάθος, ναι ή όχι;», αναρωτήθηκαν.

Για Βουρνού

Τη μομφή ότι ακολουθεί ένα δρόμο πέρα από κάθε λογική απέδωσαν, τέλος, στο Μαν. Βουρνού. «Εσείς προσφερθήκατε να παραχωρήσετε την ΒΙΑΛ, με τα γνωστά αποτελέσματα. Εσείς δημιουργήσατε τον παράνομο καταυλισμό της Σούδας με τα γνωστά ολέθρια αποτελέσματα. Ο ΧΑΔΑ ήταν ο επόμενος στόχος γιατί είναι κοντά στον κοινωνικό ιστό».

«Στο πρότυπο κέντρο του Αμβούργου γιατί πήγατε και ποιος σας έστειλε; Εμείς τι όφελος θα έχουμε αντιγράφοντας τέτοιου είδους κέντρο και μάλιστα υπό γερμανο-ολλανδούς διαχειριστές; Αυτό είναι το όραμά μας για το νησί; Μήπως έτσι επιβεβαιώνονται οι φήμες για την προφύλαξη των γειτονικών μας νησιών, μέσω της Γερμανικής εξαγοράς των αεροδρομίων από την Fraport, και την παράλληλη καταδίκη της Χίου; Μετά από όλα αυτά δεν βλέπουμε πως μπορείτε να εξυπηρετήσετε πλέον τα συμφέροντα του νησιού και του ντόπιου πληθυσμού», κατέληξαν.

Πηγή: Πολίτης Χίου








Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  




                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!! 



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες