Κυριακή, 18 Ιουνίου 2017

ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ.. ΝΕΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΦΤΑΣΑΝ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ 24ΩΡΟ !! ΟΡΙΑΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΜΟΡΙΑ !!Οι υπάλληλοι στο Κέντρο Υποδοχής μεταναστών και προσφύγων στη Μόρια συνεχίζουν την αποχή από τα καθήκοντά τους το σαββατοκύριακο. Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι νέες αφίξεις στο νησί.
Το πρωί της Κυριακής περισυνελέγησαν 43 άτομα ανοιχτά της Μυτιλήνης και κρατούνται μέχρι στιγμής στον περίκλειστο χώρο του λιμανιού, εν μέσω τουριστικών σκαφών και Τούρκων τουριστών που φτάνουν από το Αϊβαλί, σύμφωνα με το ΑΠΕ. 
Οι άλλοι 55 πρόσφυγες και μετανάστες, που περισυνελέγησαν το βράδυ του Σαββάτου στη βόρεια Λέσβο φιλοξενούνται σε μεγάλη σκηνή υποδοχής στην Σκάλα Συκαμνιάς.
Η προσωρινή λύση που προκρίθηκε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι να μεταφερθούν στη Συκαμνιά και οι 43 που είναι στο λιμάνι της Μυτιλήνης και εκεί να κρατηθούν ως αύριο το πρωί οπότε θα υπάρξει προσπάθεια να εκκενωθούν σκηνές στην Μόρια ώστε στη συνέχεια να μετακινηθούν όλοι εκεί.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κατάσταση στην καταγραφή προσφύγων και μεταναστών στην Μόρια είναι πολύ κακή μετά τη λήξη των συμβάσεων εργαζομένων σε αυτή. 
Από τα 200 άτομα που ασχολούνταν με την καταγραφή, πλέον η διαδικασία γίνεται με μόλις 20 στους οποίους δεν καταβάλλονται υπερωριακά επιδόματα και αμοιβές σαββατοκύριακου.
Έτσι εδώ και μερικές εβδομάδες απέχουν από τις υπηρεσίες τους με αποτέλεσμα η κατάσταση στη Μόρια να είναι πλέον οριακή.
Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  
                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!! 


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.