Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

ΤΩΡΑ ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ «ΧΟΝΤΡΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ».. ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ.. ΟΙ «ΚΟΛΟΣΣΟΙ».. ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΑΦΕΣ ΤΟΥΣ !!!


Οι πολυεθνικές ΕxxonMobil και Τotal δεν ενδιαφέρονται απλώς για τους ελληνικούς υδρογονάνθρακες, αλλά βιάζονται κιόλας να εξερευνήσουν τα βαθιά νερά της Κρήτης.

Χθες, κοινοπραξία των δύο πολυεθνικών και των ΕΛΠΕ κατέθεσε στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για έρευνες υδρογονανθράκων σε δύο περιοχές της Κρήτης, εξέλιξη που είχε δρομολογηθεί από τις 19 Μαΐου όταν εκπρόσωποι των ExxonMobil και Total επισκέφτηκαν την Αθήνα και είχαν επαφές με κυβερνητικούς αξιωματούχους και τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, αλλά αναμένονταν για το διάστημα Ιουνίου – Αυγούστου.

Οι δύο πολυεθνικές, που βρίσκονταν αυτό το διάστημα σε διαπραγματεύσεις με βασικά θέματα τα ποσοστά συμμετοχής και τον ρόλο operator, τα βρήκαν πολύ νωρίτερα και αιφνιδίασαν ακόμη και τη διοίκηση των ΕΛΠΕ, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες ανέμενε τους δύο εταίρους για διαπραγματεύσεις και αντ’ αυτού ήρθαν με υπογεγραμμένη τη συμφωνία.

Στις 9.30 το πρωί, χθες, οι εκπρόσωποι των δύο πολυεθνικών έφτασαν στο γραφείο του διευθύνοντος συμβούλου των ΕΛΠΕ Γρηγόρη Στεργιούλη όχι για διαπραγματεύσεις αλλά για να ζητήσουν την υπογραφή του προς επικύρωση της συμφωνίας και από πλευράς των ΕΛΠΕ.

Μία ώρα αργότερα, στις 11 το πρωί, εκπρόσωποι της κοινοπραξίας υπέβαλαν την αίτηση στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη και στην Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ), ζητώντας να τεθεί σε ισχύ το θεσμικό πλαίσιο της χώρας που προβλέπει τη δυνατότητα διεθνούς διαγωνισμού με διαδικασίες fast track.

Lesvos Voice: Όλα τα παραπάνω, το «τρέξιμο» των εταιρειών, η «βιασύνη» να υπογράψουν μεταξύ τους την συμφωνία και όλα τα υπόλοιπα είναι πολύ περίεργα..

Όπως και αν έχει πάντως το θέμα των πετρελαίων είναι ίσως το μεγαλύτερο από όλα και το πιο επικίνδυνο, για πολλούς και διάφορους λόγους !!!!!

Ευχόμαστε (τι άλλο μπορούμε να κάνουμε;;;) το Ελληνικό κράτος να έχει κάνει όλα τα απαραίτητα για να προχωρήσει με υπευθυνότητα την όλη διαδικασία..

Γιατί ξέρετε με αυτά τα θέματα δεν παίζουμε… 











Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  





                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!! 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες