Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΠΙΡΤΖΗ ΟΤΙ Η ΒΡΙΣΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ.. L.V.: ΠΟΣΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΕΝΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΣΒΟ;;;


«Η Βρισά θα ξαναγίνει όπως ήταν» επέμεινε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, στη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και νησιωτικής Πολιτικής στη Μυτιλήνη με θέμα την αντιμετώπιση των συνεπειών από το μεγάλο σεισμό της 12ης Ιουνίου και την αποκατάσταση των σεισμόπληκτων. 


Παρόντες στη σύσκεψη εκπρόσωποι αυτοδιοικητικών, στρατιωτικών και λιμενικών αρχών και φυσικά ειδικοί επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Λέσβο και επιστημονικούς φορείς στην Αθήνα.
Μιλώντας στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για τα αποτελέσματα της σύσκεψης αυτής, ο κ. Σπίρτζης σημείωσε ότι «όταν ολοκληρωθεί η ανέγερση των κτιρίων που έχουν υποστεί πολύ μεγάλες ζημιές ένας επισκέπτης στη Βρίσα που έχει ξαναεπισκεφθεί τον παραδοσιακό οικισμό δεν θα έχει την αίσθηση ότι έχει πάει κάπου αλλού, αλλά έχει πάει στη Βρίσα, σε αυτή που ήξερε δηλαδή». 
«Και αυτό νομίζω ότι είναι ο σεβασμός όχι στο θεσμικό πλαίσιο και στα Προεδρικά Διατάγματα, αλλά στην πολιτισμική κληρονομιά που πρέπει να προστατεύσουμε όλοι μας. 
Αυτό που μπορούμε να βελτιώσουμε είναι ότι ο οικισμός αυτός δεν έχει έναν επαρκή δημόσιο χώρο, δεν έχει τα κοινόχρηστα δίκτυα που έπρεπε να έχει. Μπορούμε να δούμε προτάσεις που θα συμπληρώσουνε, αν θέλετε, τις κοινωνικές υποδομές του οικισμού», προσέθεσε.
Σχετικά με αυτή τη διαδικασία ο υπουργός σημείωσε πως «απαιτείται κοινωνική συναίνεση μεταξύ των πολιτών, άρα δεν είναι μια διαδικασία που αποφασίζει ένας υπουργός ή δυο, ή ο περιφερειάρχης ή ο δήμαρχος και πάμε και τα κάνουμε. Είναι μια προσπάθεια που πιστεύω ότι πρέπει να γίνει και κτήμα όλων των πολιτών για να μπορέσουμε να το υλοποιήσουμε, και γρήγορα, και όπως πρέπει, και στις τιμές που πρέπει».
Αναφερόμενος στην ιδιαιτερότητα του προγράμματος που θα υπάρξει ο κ. Σπίρτζης τόνισε πως «στους οικισμούς που έχουν πληγεί δεν έχουμε συνήθως πολίτες που είναι ευκατάστατοι. Είναι φτωχοί άνθρωποι, είναι μεγάλοι άνθρωποι σε ηλικία οι μόνιμοι κάτοικοι της Βρίσας, ή οικογένειες που το παλεύουν, μεροκαματιάρηδες δηλαδή, και πρέπει να σταθούμε όλοι δίπλα τους. Άρα πρέπει να φροντίσουμε με τα λεφτά της επιδότησης του κράτους να μπορούμε να αποκαταστήσουμε τα σπίτια τους».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ


Lesvos Voice: Αυτά είπε ο κος Υπουργός, μένει τώρα να δούμε και τι θα γίνει στη πράξη γιατί από δεσμεύσεις και ..ανακοινώσεις χωρίς τελικά αντίκρυσμα, χορτάσαμε τα τελευταία χρόνια στη Λέσβο !!!! 







Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  


                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!! 



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες