Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2017

"ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΝΤΟΥΣ" ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ.. ΚΑΙ Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.. 6 ΧΙΛ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ !!!!


Διάρκειας δύο ωρών ήταν η ενημέρωση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ από τους υπουργούς Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο και Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου.
Η συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, στον δεύτερο όροφο της Βουλής, αφορούσε την πορεία των διαπραγματεύσεων και τα ανοιχτά ζητήματα που βρίσκονται στο τραπέζι των συζητήσεων με τους θεσμούς.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την ενημέρωση, οι δύο υπουργοί φέρονται να περιέγραψαν τις δυσκολίες της διαπραγμάτευσης, ιδίως στο ζήτημα των εργασιακών, όπου, οι πληροφορίες αναφέρουν, οι δανειστές φέρονται αδιάλλακτοι για τις ομαδικές απολύσεις και την ανταπεργία.
Όσον αφορά στις συντάξεις, φαίνεται ότι υπάρχει θέληση και των δύο πλευρών να βρεθεί λύση και η κατάργηση της προσωπικής διαφοράς να απλωθεί σε περισσότερα του ενός έτη (σε αντίθεση με την εφάπαξ περικοπή που ζητά το ΔΝΤ), ενώ  σχετικά με το αφορολόγητο, ο κ. Τσακαλώτος φέρεται να το προσδιόρισε στα 6.000 ευρώ.
Από αρκετούς βουλευτές που συμμετείχαν στην ενημέρωση επισημάνθηκε η ανάγκη να συνεχιστούν οι προσπάθειες για την προστασία των πιο αδύναμων πολιτών που επλήγησαν περισσότερο από την οικονομική κρίση, ενώ κάποιοι ζήτησαν σύγκλιση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και νέα ενημέρωση.

Πηγή: to pontikiLesvos Voice: Αν το αφορολόγητο πάει στις 6.000 ευρώ σημαίνει ότι και όσοι παίρνουν μισθό 500 ευρώ τον μήνα θα πληρώσουν φόρο, αλλά και αυτοί που παίρνουν μεγαλύτερους μισθούς θα πληρώσουν μεγαλύτερο φόρο.. 

Σε ότι αφορά τις συντάξεις η κατάργηση της προσωπικής διαφοράς, σταδιακά ή όχι μικρή σημασία έχει, θα έχει για συνέπεια την σημαντική πτώση των συντάξεων... 

Πως το είπε ο Σπίρτζης... η λιτότητα τέλος... τέλος η κρίση !!!

Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  


                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες