Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

ΜΟΥΖΑΛΑΣ ΓΙΑ ΜΟΡΙΑ: ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΕΛΕΓΧΘΕΙ Η ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ !!! ..ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΣΤΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΦΥΛΑΚΗ !! ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ…


Το θέμα της παραβατικότητας στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στην Μόρια Μυτιλήνης τέθηκε στην Βουλή κατά την συζήτηση της σχετικής επίκαιρης ερώτησης του βουλευτής της ΔΗ.ΣΥ. Θ. Παπαθεοδώρου.

Όπως παραδέχθηκε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Ι. Μουζάλας, είναι «πολύ δύσκολο να παρακολουθήσει κανείς την παραβατικότητα και να την ελέγξει αν δεν υπάρχει ένας χώρος κράτησης».

Για αυτό είπε στα κόμματα ότι «θα πρέπει να υποστηρίξετε να υπάρξει κάποιος χώρος», αν και αναγνώρισε ότι «όπου στήνεται ένας χώρος κράτησης είναι ένας χώρος ανωμαλίας».

Πάντως ξεκαθάρισε ότι «αυτός που φέρνει ντραγκς ή είναι βίαιος θα πρέπει να κρατείται σε προαναχωρησιακό κέντρο» και μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών ασύλου να επιστρέφει στην Τουρκία.

«Αποσυμφορούμε τα νησιά στα πλαίσια της συμφωνίας Ε.Ε.-Τουρκίας», πρόσθεσε ο κ. Μουζάλας τονίζοντας ότι «στη Μόρια κάνουμε μεγάλη προσπάθεια».

«Οι συνθήκες δεν ήταν καλές, θα γίνουν καλές και μετά θα ξαναχαλάσουν», διότι, όπως εξήγησε, «η εγκληματικότητα έχει σχέση με την κατάσταση που ζουν».

Όσον αφορά την συμφωνία είπε πως «είτε έτσι είτε αλλιώς αυτό που έχει συναφθεί ανάμεσα στην Ε.Ε. και την Τουρκία στην χώρα μας έχει επιφέρει μείωση εισροών από 7.000 την ημέρα σε 70-100 την ημέρα».

Από την πλευρά του ο ερωτών βουλευτής σημείωσε ότι στην Μόρια ζουν 2.500, οι 500 σε σκηνές (ο κ. Μουζάλας είπε ότι είναι 170 οι σκηνές)».

«Μειώθηκε το νούμερο, αλλά είναι πολλά τα φαινόμενα εγκληματικότητας με διακίνηση ανθρώπων, ναρκωτικών, πορνεία κλπ.», πρόσθεσε, ενώ ανέφερε ότι «οι συνθήκες διαβίωσης δεν είναι καλές» και κάλεσε τον υπουργό «να αποφασίσετε την αποσυμφόρηση και την προσωρινή μετεγκατάσταση σε άλλη περιοχή εκτός Λέσβου».


Lesvos Voice: Ο Υπουργός Μουζάλας παραμένει αμετακίνητος στη θέση του και αυτό συμβαίνει γιατί  ..«βρήκε και τα κάνει» !!!

Παραδέχεται για τα ναρκωτικά, για την εγκληματικότητα, για όλα, αλλά όταν έρχεται η ώρα να μιλήσει για ουσιαστική αποσυμφόρηση ..”κοιτάζει αλλού” !!!

Συνεχίζει να χρησιμοποιεί νούμερα αυθαίρετα.. γιατί ακόμα και αυτή την στιγμή κανένας δεν λέει την αλήθεια για το πόσοι είναι μετανάστες και πόσοι οι πρόσφυγες στα νησιά..

Χθες γράψαμε για 14.400 συνολικά αλλά αν ρωτούσαμε σήμερα τον Μουζάλα θα μας έλεγε άλλα…

Απίθανα πράγματα  δηλαδή για μια χώρα που θέλει να την αντιμετωπίζουν σοβαρά..

Μιλάει ο Μουζάλας για απελάσεις αλλά απελάσεις δεν κάνει.. που και που και για τα «μάτια του κόσμου» στέλνει καμιά δεκαριά πίσω …

Αυτό έχει εκνευρίσει τους Ευρωπαίους που έχουν «κλείσει» τις πόρτες για τις μετεγκαταστάσεις και σηκώνουν παντού φράχτες..

Οι Ευρωπαίοι έχουν αρχίσει να μιλάνε για Ευρώπη πολλών ταχυτήτων και ο Μουζάλας και κάποιοι  άλλοι εδώ, μιλούν ακόμα για ..”ασφαλείς διαδρόμους” !!!

Όλα τα νησιά φέτος θα «βουλιάξουν» από τουρισμό και εμείς ακούμε τον κο Μουζάλα να θέλει να μας φτιάξει …προαναχωρησιακά κέντρα δηλαδή φυλακές !!!

Την ίδια στιγμή τα στοιχεία δείχνουν ότι στη Λέσβο η ανεργία «χτυπάει κόκκινο» και οι νέοι φεύγουν..

Θαυμαστή πάντως η υπομονή μας.. 













Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  




                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!! 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες