Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ "ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ" ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ... ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΥΝ ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΣΕ ΜΟΥΖΑΛΑ, ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ...


Νέα σύσταση, βάσει της οποίας οι 28 χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα έχουν τη δυνατότητα να «επιστρέφουν» στην Ελλάδα τους μετανάστες που αιτούνται άσυλο, εξέδωσε την Τετάρτη η αρμόδια επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκαλώντας νέο «πονοκέφαλο» στην ελληνική κυβέρνηση, η οποία καλείται να προετοιμαστεί για το ενδεχόμενο ραγδαίας αύξησης των μεταναστών στην ελληνική επικράτεια.


Επί της ουσίας, η απόφαση-σύσταση της ΕΕ ισοδυναμεί με την επαναφορά των σκληρών κανόνων του «Δουβλίνου» και αφορά τους μετανάστες που χρησιμοποίησαν την Ελλάδα ως πύλη εισόδου για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Ως εκ τούτου, η Ελλάδα όχι μόνο δεν προσβλέπει, πλέον, σε αποσυμφόρηση των κέντρων φιλοξενίας μέσω του συστήματος της μετεγκατάστασης, το οποίο ουδέποτε εφαρμόστηκε στην ουσία του, αλλά, σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση, αυξάνονται δραματικά οι πιθανότητες αύξησης των μεταναστών που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στη χώρα.

Ο αριθμός των μεταναστών που πέρασαν από το 2015 μέσω της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και μετακινήθηκαν προς τις χώρες της Κεντρικής και της Βόρειας Ευρώπης αγγίζει το ένα εκατ. 

Η νέα «χάρτα» ωστόσο αφορά όσους από σήμερα Τετάρτη ζητήσουν άσυλο και έχουν χρησιμοποιήσει ως πύλη εισόδου στην Ευρωπαϊκή Ένωση την Ελλάδα. 

Από τη νέα οδηγία εξαιρούνται οι ευάλωτοι πληθυσμοί, όπως τα ασυνόδευτα παιδιά.

Η σύσταση βασίζεται στις αποφάσεις που είχαν ληφθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Δεκέμβριο. 

Διευκρινίζεται, δε, πως όσοι μετανάστες είχαν καταθέσει αίτημα ασύλου πριν τις 15 Μαρτίου, εξακολουθούν να έχουν τα δικαιώματά τους στις χώρες που έχουν υποβάλει την αίτηση.


Lesvos Voice: Μετά και από αυτό η στάση των τοπικών σε ότι αφορά το μεταναστευτικό πρέπει να είναι μια.. 

Αποσυμφόρηση των νησιών τώρα..

Και δεν πρέπει να το ξεχάσουν την Πέμπτη που θα συναντήσουν για μια ακόμη φορά εδώ στη Λέσβο τον Μουζάλα και τον Αβραμόπουλο !!! 

Έχουν καταλάβει προφανώς, λέμε τώρα, ότι αν υλοποιηθούν τα παραπάνω που λένε οι Ευρωπαίοι σχετικά με το "σκληρό Δουβλίνο" από εδώ δεν το κουνάει ούτε ..κουνούπι !!!!!  









Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  


                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες