Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ !! ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ - ΜΟΥΖΑΛΑΣ ΗΡΘΑΝ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΖΑ.. ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΑΝΕ ΜΙΑ ΧΑΡΑ !!!!


Τη Μυτιλήνη επισκέφθηκε σήμερα Πέμπτη, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος μαζί με τον υπουργό Εσωτερικών Υποθέσεων και Εθνικής Ασφάλειας της Μάλτας Καρμέλο Αμπέλα, εκ μέρους της χώρας που ασκεί για αυτό το εξάμηνο την προεδρία στην Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα.


Ο Αβραμόπουλος είπε πολλά κατά την διάρκεια της επίσκεψης του, εμείς απομονώσαμε τις παρακάτω δηλώσεις...

"Θυμίζω ότι η τελευταία μου επίσκεψη ήταν μετά το ισχυρό κύμα κακοκαιρίας, που έφερε στην επιφάνεια λειτουργικές και οργανωτικές αδυναμίες, οι οποίες σε σύντομο χρονικό διάστημα ξεπερνιούνται. 

Με ικανοποίηση σήμερα διαπίστωσα πρόοδο σε ό,τι αφορά την αναβάθμιση των υποδομών στα κέντρα, χάρη στην ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, και τη σκληρή δουλειά που κάνουν όλοι εδώ.

Η χωρητικότητα του Καρά Τεπέ έχει αυξηθεί και πλέον το κέντρο μπορεί να φιλοξενήσει σημαντικά περισσότερους ανθρώπους και σε αισθητά καλύτερες συνθήκες. Οι εγκαταστάσεις στη Μόρια έχουν επίσης αναβαθμισθεί. Το έργο αυτό θα συνεχιστεί. 


Ταυτόχρονα, οι πιο ευάλωτες ομάδες έχουν μεταφερθεί στην ηπειρωτική χώρα. Όπως έχουμε πει, η δημιουργία κλειστών κέντρων υποδοχής, θα συμβάλλει στην αύξηση του ρυθμού επιστροφής των παράτυπων μεταναστών. Είχα την ευκαιρία πρόσφατα να συζητήσω το ζήτημα αυτό και με τους δημάρχους των νησιών μας. 

Παράλληλα, ολοκληρώνεται ο σχεδιασμός ασφάλειας στα νησιά. Ο συνδυασμός των δράσεων αυτών έχει συμβάλει στη σημαντική βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των μεταναστών.
 

Γνωρίζω πολύ καλά ότι οι τοπικές οικονομίες βρίσκονται υπό πίεση. Για αυτό τον λόγο, προσπαθήσαμε και πετύχαμε τη  συνέχιση του πιλοτικού προγράμματος έκδοσης θεωρήσεων στα σύνορα επτά ελληνικών νησιών. Θυμίζω ότι ήμουν τότε Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος, όταν είχα αναλάβει αυτή την πρωτοβουλία, και η οποία συνεχίζεται.  


Θα ήθελα να σημειώσω την ενεργή συμβολή  του υπουργού κ. Μουζάλα, όλων των συντελεστών, καθώς και των δημάρχων των νησιών, ώστε να φτάσουμε εδώ.




Lesvos Voice: Δεν περιμέναμε τίποτα περισσότερο από την σημερινή επίσκεψη των Αβραμόπουλου - Μουζάλα που από ότι φαίνεται ..."πάνε πακέτο" !!! 


Είχαμε πει και όταν ανακοινώθηκε η επίσκεψη ότι μόνο μη μας πουν ότι αυτό που έκαναν για την Λέσβο ήταν το θέμα της βίζα.. 

Δεν πέσαμε έξω.. αυτό είπε.. το θέμα της βίζα ήταν η .."μεγάλη κίνηση" !!! και για να φέρουμε τα πράγματα στην πραγματική τους διάσταση μιλάμε για 6 χιλιάδες επισκέψεις από την Τουρκία που χρησιμοποίησαν την ελεύθερη βίζα σε σύνολο 45 χιλιάδων επισκεπτών.. 

Και βέβαια σε καμιά περίπτωση δεν σημαίνει ότι αυτοί οι 6 χιλιάδες δεν θα ερχόταν τελικά.. 

Μιλάμε δηλαδή για "καθρεφτάκια στους ιθαγενείς" την στιγμή που η καταστροφή του νησιού σε πραγματικά οικονομικά μεγέθη είναι τεράστια... 

Σε ότι αφορά τις υπόλοιπες δηλώσεις, λυπόμαστε που το λέμε, αλλά πουθενά δεν ακούσαμε ούτε μια κουβέντα για αποσυμφόρηση... 

Δυστυχώς η κοροϊδία συνεχίζεται... 




Σημείωση... Διαβάστε εδώ για την άλλη κοροϊδία για το πρόγραμμα των 50 εκατ. από τις Βρυξέλλες που ανακοίνωσαν οι Δήμαρχοι που όμως απλά δεν υπάρχει.... 
http://lesvosvoice.blogspot.gr/2017/03/lesvos-voice-50.html









Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  



                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες