Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

ΝΕΑ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ LESVOS VOICE.. Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΕΨΕΥΣΕ ΤΑ ΠΕΡΙ 50 ΕΚΑΤ. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΑΝ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ !!!!!


Η νέα δικαίωση για το Lesvos Voice ήρθε από τις Βρυξέλες και από την εκπρόσωπο της Ευρωπαικής Επιτροπής Νατάσας Μπερτό η οποία ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κανένα αναπτυξιακό πακέτο ύψους 50 εκατ. ευρώ για τα νησιά που έχουν πληγεί από το μεταναστευτικό, όπως ανακοίνωσαν οι 5 Δήμαρχοι μετά την επίσκεψη τους στις Βρυξέλλες και κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου που έδωσαν στη ΚΕΔΕ !!!!!!

Το Lesvos Voice είχε από την πρώτη στιγμή επισημάνει ότι κάτι ..δεν μας αρέσει με όλα αυτά τα …«πενηντάρια εκατομμύρια που κυκλοφορούν» και ότι προφανώς ή υπάρχει σύγχυση ή απλά μας ..δουλεύουν !!!!

Η ανακοίνωση όμως από τον Υπουργό Χαρίτση εδώ στη Λέσβο για το Ειδικό Αναπτυξιακό των 50 εκατ για τα νησιά και το γεγονός ότι αυτά θα καλυφτούν από εθνικούς πόρους (!!!!) και όχι με κοινοτικό χρήμα, μας έκανε να σιγουρευτούμε ότι τα άλλα 50 που ανακοίνωσαν οι Δήμαρχοι από τις Βρυξέλλες απλά δεν υπάρχουν !!!  

Διαβάστε το παρακάτω δημοσίευμα από το dikaiologitika.gr για να διαπιστώσετε ότι όσα λέγαμε από την αρχή ήταν σωστά και απολύτως δικαιολογημένα….

Η διάψευση των ..Βρυξελλών !!!

Δεν υπήρξε καμία συζήτηση σχετικά με επιπλέον χρηματοδότηση συγκεκριμένα για τα νησιά του Αιγαίου και αυτό που συζητήθηκε ήταν η πιθανότητα να οργανωθεί μια επίσκεψη της Επιτρόπου [Κορίνας] Κρέτσου στα νησιά προκειμένου να δούμε τί είναι δυνατό στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου ανέφερε η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Νατάσα Μπερτό, στο σημερινό μπρίφινγκ αναφορικά με την πρόσφατη επίσκεψη των δημάρχων των πέντε νησιών του ανατολικού Αιγαίου στις Βρυξέλλες, απαντώντας στην ερώτηση περί αναπτυξιακού πακέτου ύψους 50 εκατ. ευρώ για τα νησιά

«Όπως γνωρίζετε, οι πέντε δήμαρχοι των νησιών του Αιγαίου – Λέσβος, Σάμος, Χίος, Λέρος και Κως – ήταν στις Βρυξέλλες την περασμένη εβδομάδα, στις 7 Μαρτίου και, όπως είπατε, είχαν αρκετές συναντήσεις εδώ στην Κομισιόν.

Παρόλα αυτά, δεν υπήρξε καμία συζήτηση σχετικά με επιπλέον χρηματοδότηση συγκεκριμένα για τα νησιά. Αυτό που συζητήθηκε ήταν η πιθανότητα να οργανωθεί μια επίσκεψη της Επιτρόπου [Κορίνας] Κρέτσου στα νησιά προκειμένου να δούμε τί είναι δυνατό στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου.

Η Κομισιόν έχει ήδη διαθέσει στην Ελλάδα οικονομική βοήθεια ύψους ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για να διαχειριστεί τη μεταναστευτική κατάσταση μέσω τόσο των πόρων του τμήματος της Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων, όσο και των Έκτακτων πόρων, και του Μηχανισμού Στήριξης Έκτακτης Ανάγκης.

Και όπως ξέρετε, πολλά από αυτά τα χρήματα διοχετεύονται στις κεντρικές αρχές της Ελλάδας ή στους διεθνείς συνεργάτες μας και ΜΚΟ που εργάζονται επιτόπου», ανέφερε η κ. Μπερτό.

Lesvos Voice: Αυτά είπε λοιπόν η κα Μπερτό και επιβεβαίωσε απόλυτα τα όσα λέγαμε..

Οπότε αυτά τα 50 εκατ. ξεχάστε τα..

Σε ότι αφορά τα άλλα 50 εκατ. (25 εκατ. για 3 νησιά, Λέσβο, Χίο, Σάμο) ) που ανακοινώθηκαν από τον Χαρίτση, από εθνικούς πόρους το ξαναλέμε γιατί έχει την σημασία του, θα πρέπει πρώτα να δεσμευτούν στο ΠΔΕ και μετά θα αρχίσει η σταδιακή και με ορίζοντα πολλών χρόνων, εκταμίευση..

Ζήσε Μάη μου δηλαδή.. όπου Μάης βλέπε κάποια χρόνια…

Και το πιο σημαντικό… αυτό το πρόγραμμα δεν δεσμεύει καμιά επόμενη κυβέρνηση – ούτε καν την σημερινή αν αλλάξει υπουργός - και ούτε βέβαια την τρόικα.. εδώ υπάρχει η σημασία που λέγαμε ότι τα χρήματα είναι από εθνικούς πόρους και όχι κοινοτικά… και για αυτό κατά την γνώμη μας καθόλου σίγουρα…

Λοιπόν ..χαιρετίσματα.. 















Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  


                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες