Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

«ΒΡΕΧΕΙ ΧΡΗΜΑ» !!! ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ.. ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ..


Ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα για τα νησιά του Αιγαίου, με προϋπολογισμό 50 εκατ. ευρώ, 25 εκατ. για το Βόρειο Αιγαίο και 25 εκατ. για το Νότιο,  εξασφάλισαν κατά την πρόσφατη επίσκεψή τους στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι δήμαρχοι των πέντε νησιών με τις μεγαλύτερες επιπτώσεις από την προσφυγική κρίση.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στην έδρα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, στην Αθήνα, μαζί με τον πρόεδρό της Γιώργο Πατούλη, επισήμαναν ότι το αναπτυξιακό πρόγραμμα εντάσσεται στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που θα αναλάβει η ΕΕ προκειμένου να μειωθούν οι επιπτώσεις της μεταναστευτικής και προσφυγικής κρίσης στις νησιωτικές κοινωνίες.
Επίσης ανάφεραν, ότι κατά τις συνομιλίες στις Βρυξέλλες, έθεσαν και το ζήτημα της ανάγκης για άμεση αποσυμφόρηση των περιοχών τους από εγκλωβισμένους μετανάστες και πρόσφυγες.

Όπως είπαν, το επόμενο διάστημα αναμένεται να επισκεφθεί τα νησιά του Αιγαίου η αρμόδια επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής, Κορίνα Κρέτσου, προκειμένου να συζητήσει με τους δημάρχους την ανάπτυξη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών για τον περιορισμό των συνεπειών της προσφυγικής κρίσης.

Lesvos Voice: Αυτό το πρόγραμμα τον 50 εκατ  είναι άλλο από αυτό που έχει ανακοινώσει ο Τσίπρας και θα παρουσιάσει την Δευτέρα στη Λέσβο ο αρμόδιος Υπουργός Χαρίτσης;;

Γιατί αν είναι το ίδιο τότε μιλάμε για ..διπλή ανακοίνωση !!

Όμως ας μη είμαστε γκρινιάριδες, τα λεφτά είναι απαραίτητα για να αντιμετωπίσουμε αυτό το χάος.. το θέμα είναι όμως αλλού, αυτά τα χρήματα να πιάσουν τόπο..

Και αυτό το λέμε γιατί είναι γνωστή η ..δυσκολία στο να αξιοποιηθούν προγράμματα για τους πραγματικούς λόγους για τους οποίους έγιναν..

Γιατί πρώτων, υπάρχει μια χαρακτηριστική δυσκολία να απορροφηθούν χρήματα από τέτοια προγράμματα και δεύτερων, να γίνουν δράσεις και παρεμβάσεις σε τομείς που πραγματικά θα βοηθήσουν και όχι σε άσχετα θέματα…

Θα δούμε τις δράσεις και θα καταλάβουμε, πάντως για να μη υπερβάλουμε κιόλας τέτοια προγράμματα δεν καλύπτουν την χασούρα στο εισόδημα του επαγγελματία που έχει πληγεί από την διπλή κρίση στα νησιά, απλά αν αξιοποιηθούν βοηθούν, μέχρι εκεί… 












Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  






                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!! 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες