Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

ΝΕΑ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ L.V. !! ΤΩΡΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΟΛΑ ΤΑ «ΚΟΛΠΑ» ΤΩΝ ΜΚΟ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ.. ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΑΚΟΜΑ…


Στο στόχαστρό της βάζει η Frontex τη δράση πολλών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων στο Προσφυγικό. Καταγγέλλει ανοιχτά οργανώσεις εθελοντών για συνεργασία με δίκτυα διακινητών μεταναστών και προσφύγων και προωθεί νέες διαδικασίες διάσωσης.

Τον «πόλεμο» σε ΜΚΟ κηρύσσει η Frontex, καταγγέλλοντας πλέον ανοιχτά και δημόσια όσα λέγονταν ως τώρα παρασκηνιακά για συνεργασία οργανώσεων εθελοντών με δίκτυα διακινητών μεταναστών και προσφύγων.

Τέσσερις στις δέκα διασώσεις στη θάλασσα γίνονται από ιδιωτικά σκάφη και όχι από διεθνείς αποστολές, λέει ο γενικός διευθυντής της Ευρωπαϊκής Ακτοφυλακής και Συνοριοφυλακής, Φαμπρίς Λεγκερί, ο οποίος στέλνει σαφές μήνυμα σε ορισμένες οργανώσεις, χωρίς να τις κατονομάζει, κατηγορώντας τις ότι με τον τρόπο δράσης τους στηρίζουν τα εγκληματικά δίκτυα.

Τα φαινόμενα «στενών σχέσεων» μεταξύ ορισμένων εθελοντών-«αλληλέγγυων» και διακινητών, που έχουν τη συνέχειά τους σήμερα στην Κεντρική Μεσόγειο, είχαν καταγγελθεί κατ’ επανάληψη κατά την περίοδο κορύφωσης της προσφυγικής κρίσης στο Ανατολικό Αιγαίο.

Τότε ήταν δεκάδες οι καταγγελίες πως τα μέλη των ΜΚΟ γνώριζαν εκ των προτέρων τις περιοχές άφιξης των φουσκωτών με τους μετανάστες, ξεκινούσαν με τα δικά τους σκάφη και έφταναν πάντα πρώτοι σ’ αυτούς.

Τον Ιανουάριο του 2016 συνελήφθησαν στη θαλάσσια οριογραμμή Ελλάδας-Τουρκίας, ανοιχτά της Λέσβου, πέντε ξένοι εθελοντές –τρεις Ισπανοί και δύο αραβικής καταγωγής υπήκοοι Δανίας– την ώρα που ρυμουλκούσαν σκάφος με πρόσφυγες χωρίς αυτοί να κινδυνεύουν και ενώ ήταν παρόν σκάφος του Λιμενικού.

Στους συλληφθέντες απαγγέλθηκαν κατηγορίες για διευκόλυνση παράνομης εισόδου αλλοδαπών στη χώρα και αφέθηκαν ελεύθεροι με καταβολή εγγύησης από 5.000 ως 10.000 ευρώ.

Σε έναν εξ αυτών, τον επικεφαλής της οργάνωσης Team Humanity, Σαλάμ Αλντίν, ιρακινής καταγωγής Δανό υπήκοο, απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα μέχρι τη δίκη, που εκκρεμεί μέχρι σήμερα.

Την ίδια περίοδο είχε καταγγελθεί ως ύποπτη η χρησιμοποίηση – σε συνεννόηση με ΜΚΟ – συγκεκριμένης τηλεφωνικής γραμμής άμεσης βοήθειας για πρόσφυγες, που παρακάμπτει τον ευρωπαϊκό αριθμό 112, ενώ δεν έλειπαν οι καταγγελίες ακόμα και για δράση ισλαμιστικών οργανώσεων στα νησιά του Αιγαίου υπό τον μανδύα του εθελοντισμού.

Τον Δεκέμβριο του 2015 είχε προκαλέσει σάλο η δημοσιοποίηση ενός βίντεο που έδειχνε μέλη της οργάνωσης One Nation, που εδρεύει στο Λονδίνο και έχει ως έμβλημα τον υψωμένο δείκτη χεριού των πιστών μουσουλμάνων, να προσεγγίζουν με σκάφος μια λέμβο με πρόσφυγες ανοιχτά της Σκάλας Συκαμνιάς Λέσβου, να τους δίνουν οδηγίες προς ποια ακτή θα κατευθυνθούν και τελικά να τους απευθύνουν τρεις φορές τον ισλαμιστικό χαιρετισμό «Αλάχου άκμπαρ» («ο Αλλάχ είναι μεγάλος») και να λαμβάνουν την αντίστοιχη απάντηση.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Lesvos Voice: Αυτό το δημοσίευμα του «Έθνους» είναι μια ακόμη δικαίωση για το Lesvos Voice και για τα όσα έγραφε όλους αυτούς τους μήνες για τα “παιχνίδια” των ΜΚΟ και για την υψηλή κάλυψη που απολάμβαναν KAI σε τοπικό επίπεδο !!!

Κοιτάξτε όμως πως τα φέρνει η τύχη.. όλα αυτά που γράφαμε τα καταγγέλλει σήμερα η ίδια η frontex και τα γράφει το Έθνος !!!!

Όλα αυτά τα στοιχεία …με ονοματεπώνυμα, τα έχουμε αναφέρει διεξοδικά εδώ και μήνες και είμαστε σίγουροι ότι σιγά σιγά θα βγουν και όλα τα υπόλοιπα..  

Και είμαστε επίσης σίγουροι ότι στο τέλος θα δικαιωθούμε απόλυτα σε αυτό που από την αρχή πιστεύουμε, ότι δηλαδή στις πλάτες των κατοίκων της Λέσβου και των  άλλων νησιών στήθηκε μια τεράστια μπίζνα που κερδοσκόπησαν τεράστια συμφέροντα με αποτέλεσμα την υποθήκευση του μέλλοντος των νησιών αυτών…

Και όλα αυτά με την ανοχή κάποιων τοπικών, που βάσιμα πιστεύουμε, ότι ακόμα και σήμερα δεν έχουν καταλάβει τίποτα.. καταπληκτικό αλλά αληθινό !!!

Το μόνο που είχαν στο μυαλό τους ήταν να δώσουν κανένα μεροκάματο σε τίποτα κολλητούς και να “παίξουν” μικροπολιτικά… τρομερά πράγματα αλλά τι μένει κρυφό σήμερα ;;;..!!!!! 












Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  







                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!! 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες