Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ..ΡΗΞΗ !! Ο ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ "ΦΕΥΓΕΙ" ΑΠΟ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Π.Σ. ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ !!! ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ...


Η είδηση ότι επίκειται αντικατάσταση του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Δημοσθένη Χατζηγιάννη, κυκλοφορούσε σαν φήμη εδώ και μέρες στα πολιτικά "στέκια" της πόλης.. 


Η διάθεση δηλαδή της Περιφερειάρχη να προχωρήσει σε αντικατάσταση του Προέδρου ήταν μια κίνηση, που όπως όλα δείχνουν, ήταν μια προμελετημένη ενέργεια που μάλιστα ήταν σε εξέλιξη εδώ και καιρό.. 

Αυτό που ίσως δεν ήταν αναμενόμενο ήταν η αντίδραση του κου Χατζηγιάννη, ο οποίος με ανακοίνωση που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα, λέει "καταπληκτικά" πράγματα τόσο για την σχέση του με την Περιφερειάρχη όσο και για την λειτουργία του συμβουλίου !!!! 

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.. 

Εδώ και καιρό υπήρχαν έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση για την λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου.. μάλιστα υπήρξαν και ανακοινώσεις που κατήγγειλαν το γεγονός. Η κριτική επικεντρωνόταν κυρίως στο ότι είχε επιλεγεί οι συνεδριάσεις να γίνονται μόνο με τηλεματική και να μη γίνονται συνεδριάσεις με την φυσική παρουσία των Περιφερειακών Συμβούλων..

Αυτό, σύμφωνα με την αντιπολίτευση, υποβάθμιζε το όργανο και δημιουργούσε προβλήματα λειτουργίας.. 

Συνέπεια αυτού ήταν η εικόνα γενικά του Περιφερειακού Συμβουλίου να υποβαθμιστεί και να προκύψουν και άλλα ζητήματα.. σε όλα αυτά όμως τα επιχειρήματα η Περιφερειακή Αρχή μονότονα απέρριπτε τις προτάσεις της αντιπολίτευσης για νέα λειτουργία του Π.Σ. και για αναβάθμιση του.. 

Για όλα αυτά και για άλλα που προφανώς δεν γνωρίζουμε, ο κος Χατζηγιάννης λέει σήμερα ότι δεν έφταιγε εκείνος αλλά η κα Περιφερειάρχης με την οποία ερχόταν σε σύγκρουση γιατί ..."προέκρινε το στενό πολιτικό συμφέρον της παράταξης της, σε βάρος της ευρύτερης δημοκρατικής λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου" !!!! 

και συμπληρώνει ο κος Χατζηγιάννης κάνοντας αναφορά σε... "πολιτικό τακτικισμό της Περιφερειακής Αρχής όπως αυτή εκφράζονταν από την βούληση της κας Περιφερειάρχη" !!!!!!!!!!!

Επίσης μεγάλο ενδιαφέρων έχει και για το πως αισθανόταν ο κος Χατζηγιάννης σε όλη την διάρκεια της συνεργασίας του με την κα Περιφερειάρχη.. λέει λοιπόν... "ο θεσμικός ρόλος του Προέδρου μου επέβαλλε να επιδεικνύω τη μέγιστη υπομονή,  έστω και εάν σε ορισμένες περιπτώσεις παραβιάζονταν τα άκρα όρια της προσωπικής μου αξιοπρέπειας και ανοχής".... 


Ολόκληρη η ανακοίνωση Χατζηγιάννη...

Από την πρώτη στιγμή της ενασχόλησης μου με τα κοινά, θεώρησα ως προϋπόθεση για την εκτέλεση των κάθε φορά καθηκόντων μου, την πόρευση μου με όρους ηθικής ακεραιότητας, διαφάνειας και λογοδοσίας.


Αναλαμβάνοντας το αξίωμα του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου, προσπάθησα να τιμήσω την εμπιστοσύνη των συναδέλφων μου Περιφερειακών Συμβούλων είτε αυτοί ανήκαν  στον συνδυασμό από τον οποίο έχει εκλεγεί η Περιφερειακή Αρχή, είτε αυτοί προέρχονται από την αντιπολίτευση.  

Γι’αυτό, κύριο μέλημα και σκοπός μου στην λειτουργία του κορυφαίου αυτού δημοκρατικού οργάνου, ήταν η διασφάλιση κατά το δυνατόν όρων συναίνεσης και ισότιμης παρουσίασης των θέσεων και επιχειρημάτων που αναπτύσσονταν κάθε φορά από τα μέλη των παρατάξεων, πάντοτε μέσα στα πλαίσια του πολιτικού πολιτισμού. 

Η επίτευξη του στόχου αυτού από μέρους μου δεν ήταν εύκολη υπόθεση, μια και έρχονταν πολλές φορές σε σύγκρουση με τις επιθυμίες και τον πολιτικό τακτικισμό της Περιφερειακής Αρχής όπως αυτή εκφράζονταν από την βούληση της κας Περιφερειάρχη, που προέκρινε το στενό πολιτικό συμφέρον της παράταξης της, σε βάρος της ευρύτερης δημοκρατικής λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου

Όπως εύκολα μπορεί να φανταστεί κανείς, στις περιπτώσεις αυτές που υπήρχαν μεταξύ μας αντιτιθέμενες θέσεις και απόψεις για θέματα που αφορούσαν τον τρόπο διεξαγωγής των συζητήσεων στο όργανο που είχα την τιμή να προεδρεύω, το κλίμα συνεργασίας μεταξύ μας ήταν συγκρουσιακά φορτισμένο, όχι μόνο σε πολιτικό, αλλά και σε προσωπικό επίπεδο. 

Ο θεσμικός ρόλος του Προέδρου που εκ των πραγμάτων κατείχα, μου επέβαλλε να επιδεικνύω τη μέγιστη υπομονή που απαιτούσε η εύρυθμη λειτουργία του Συμβουλίου, έστω και εάν σε ορισμένες περιπτώσεις παραβιάζονταν τα άκρα όρια της προσωπικής μου αξιοπρέπειας και ανοχής. 

Ακριβώς για τους παραπάνω λόγους, είχα αποφασίσει εγκαίρως να μην αποδεχθώ την ανανέωση της θητείας μου στην θέση του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, είτε μου προταθεί είτε όχι, ολοκληρώνοντας την άσκηση των καθηκόντων μου στις 28-2-2017. 

Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όλα τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου, συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης για το ωραίο πολιτικό ταξίδι που ζήσαμε μαζί τα δυόμιση αυτά χρόνια για το καλό των νησιών μας και των κατοίκων της. 

Εύχομαι καλή και γόνιμη θητεία στον νέο Πρόεδρο που θα προτείνει η Περιφερειακή Αρχή, ελπίζοντας αυτός να τα καταφέρει καλύτερα από εμένα. 

Θέλω τέλος να ευχαριστήσω όλους τους υπαλλήλους της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για την άριστη συνεργασία που είχαμε στην προετοιμασία και συντονισμό των θεμάτων που κάθε φόρα συζητούνταν στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
 
Με τιμή
Χατζηγιάννης Δημοσθένης
Περιφερειακός Σύμβουλος













Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  






                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!! 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες