Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017

ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΜΟΡΙΑ ΒΡΗΚΕ Ο ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ.. «ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΥΡΙΕ..» !!!

Εμφανώς βελτιωμένη είναι η κατάσταση στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Λέσβου στη Μόρια, σύμφωνα με τον υπεύθυνο του τομέα Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, που επισκέφθηκε τον χώρο χθες.

«Θα σας πω ότι τη Μόρια την ξέρω από τη γέννησή της και σίγουρα, έχει βελτιωθεί, σαφέστατα, η κατάσταση σε σχέση με αυτό που αντικρίσαμε τον Φεβρουάριο, την τελευταία φορά που την επισκέφθηκα. Νομίζω ότι υπάρχει, ακόμη, δουλειά να γίνει. Σίγουρα, χρειάζεται πολύ μεγαλύτερη και πολύ εντονότερη βοήθεια και από την Ευρώπη και από την πολιτική ηγεσία» ανέφερε στην ΕΡΤ.

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης επισκέφθηκε τη Μυτιλήνη με την ιδιότητα του εισηγητή του Συμβουλίου της Ευρώπης για την επίδραση των μεταναστευτικών ροών της Μεσογείου πάνω στα ανθρώπινα δικαιώματα. Μαζί του ήταν η γραμματέας της Επιτροπής Μετανάστευσης της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης τους Συμβουλίου της Ευρώπης Αγκνιέστα Νατσίλο.

«Εξετάζουμε και την Ιταλία και την Τουρκία. Θέλουμε να διαπιστώσουμε το ποσοστό βελτίωσης των βιοτικών συνθηκών και, κατ' επέκταση, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στο πλαίσιο και του ενός χρόνου -αισίως- από την υπογραφή της Συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας» είπε, τονίζοντας πως η επίσκεψή του γίνεται στο πλαίσιο της ιδιότητας του, ως εισηγητή στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και στον βαθμό που αυτά τηρούνται, λόγω των αυξημένων προσφυγικών ροών σε όλη τη Μεσόγειο.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης και η κ. Νατσίλο προκειμένου να ενημερωθούν αναλυτικά για την κατάσταση που επικρατεί στη Λέσβο συμμετείχαν σε διευρυμένη σύσκεψη με τους τοπικούς φορείς του νησιού, καθώς και με αντιπροσωπείες της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ (UNHCR), του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΙΟΜ) και των ΜΚΟ «Γιατροί του Κόσμου» και «PRAKSIS».

Lesvos Voice: Βελτιωμένη λοιπόν η κατάσταση στη Μόρια σύμφωνα με τον κο Βαρβιτσιώτη.. θετικό γεγονός οπωσδήποτε, ποιος θέλει να είναι χάλια η κατάσταση στη Μόρια και να πεθαίνει κόσμος εκεί..

Στη Λέσβο όμως η κατάσταση δεν είναι βελτιωμένη αντίθετα χειροτερεύει.. και το νησί κάθε μέρα ..«βυθίζεται»!!

Αλήθεια καμιά δήλωση και κανένα ξεχωριστό ενδιαφέρων για τους ντόπιους θα ακούσουμε;;  

Ααα ξεχάσαμε ..μας ανακοίνωσαν το ειδικό αναπτυξιακό.. όχι αυτό των Βρυξελλών – αυτό διαψεύστηκε – το άλλο, του Υπουργού Χαρίτση.. αυτό των 50 εκατ. από τα οποία τα 25 εκατ θα τα πάρουν 3 νησιά, η Λέσβος, η Χίος και η Σάμος και τα άλλα 25 δυο νησιά η Κώ και η Λέρος !!!! ..σε «βάθος» άγνωστων χρόνων και ..άγνωστο αν θα τα πάρουν !!!!!

Πως το είπε κάποιος παράγοντας στους Μυτιληνιούς ταξιτζήδες στο αεροδρόμιο ;;.. «ξύλο που θέλετε εσείς οι Μυτιληνιοί» !!!!! «ευχαριστούμε πολύ κύριε… του απάντησαν » ειρωνικά !!!!!

Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  


                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.