Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

ΜΕ ΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ «ΚΑΤΑΠΕΛΤΗ» ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΗΦΟΥΝΑΚΗ ΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΔΙΚΑΙΩΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΓΙΑ ΟΣΑ ΕΓΡΑΨΕ…


«Καταπέλτης» για τον πρώην υπουργό, κ. Νίκο Σηφουνάκη, ήταν η απόφαση του Εφετείου για την αγωγή που ο ίδιος είχε ασκήσει εναντίον της ιστοσελίδας Capital.gr και του δημοσιογράφου Δημήτρη Δελεβέγκου.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σηφουνάκης είχε καταθέσει αγωγή με αφορμή δημοσίευμα της 27ης Δεκεμβρίου του 2011, με τίτλο «Σηφουνάκης μαινόμενος... για Βατοπέδι», ισχυριζόμενος πως η εν λόγω ανάρτηση ήταν αναληθής, αλλά και προσβλητική προς το πρόσωπό του, με σκοπό της προσβολή της τιμής και της υπόληψής του.

Με την αγωγή του, ζητούσε, μεταξύ άλλων, χρηματική αποζημίωση 50.000 ευρώ, καθώς και ανάκληση του δημοσιεύματος.

Σε δεύτερο βαθμό, ωστόσο, ανετράπη η πρωτόδική απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, καθώς το δικαστήριο αναγνώρισε, μεταξύ άλλων, ότι:

α) είναι αληθές το Πόρισμα Ρακιντζή για τα ΕΛΤΑ, σύμφωνα με το οποίο οι συνδικαλιστές στα ΕΛΤΑ το διάστημα 1999-2010 εισέπραξαν περίπου 16 εκατομμύρια ευρώ, χωρίς κανείς να γνωρίζει που «πήγαν τα λεφτά».

β) ο κ. Σηφουνάκης ήταν Υπουργός Μεταφορών από τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι και το Σεπτέμβριο του 2010 και, ως εποπτεύων υπουργός, μπορεί να μην ήταν υποχρεωμένος να ελέγχει κάθε απόφαση των οργάνων των ΕΛΤΑ, επιβαλλόταν όμως η από τον ίδιο εποπτεία της τήρηση των γενικών κανόνων της διαφάνειας και της λογοδοσίας όσων αφορά στη διαχείριση των εταιρικών υποθέσεων.

γ) ότι είναι αληθές ότι το 2011 6 από τα 8 ξενοδοχεία που έκαναν διακοπές οι συνδικαλιστές των ΕΛΤΑ ήταν της συζύγου του,

δ) ότι ο ίδιος όντως τήρησε σιγήν ιχθύος, όπως ανέφερε το ρεπορτάζ του Capital.gr, για τα ευρήματα της έκθεσης Ρακιντζή,

ε) ότι η έκφραση «μεγάλο φαγοπότι» που χρησιμοποίησε ο δημοσιογράφος απεικονίζει την αλήθεια, εφ’ όσον τα ποσά με τα οποία επιχορηγήθηκε η ΠΟΣΤ αφ’ ενός χορηγήθηκαν παράνομα, αφ’ ετέρου ήταν ιδιαίτερα μεγάλου ύψους και επιπλέον η ΠΟΣΤ μετήλθε, παράνομα, κερδοσκοπικής δραστηριότητας με τη συμμετοχή της στο εταιρικό σχήμα των θυγατρικών των ΕΛΤΑ, Ταχυμεταφορές Α.Ε. και ΚΕΚ-ΕΛΤΑ.

στ) ότι η έκφραση «τίθεται μείζονος σημασία ηθικό ζήτημα και όχι μόνον» δεν εκφεύγει των ορίων της έστω και σκληρής κριτικής στην οποία ο Σηφουνάκης ως πολιτικός, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ήταν σύζυγος της Κας Δασκαλαντωνάκη -η οποία έλαβε μεγάλο μέρος των χρημάτων των ΕΛΤΑ- όφειλε να επιδείξει μεγαλύτερη ανοχή,

ζ) ότι η αναφορά του ονόματός του ήταν αναγκαία για το σκοπό της πληροφόρησης του κοινού.
Κατόπιν τούτων, το Εφετείο ακύρωσε την πρωτόδική απόφαση, δέχθηκε την ουσία της έφεσης και επέβαλε σε βάρος του κ. Σηφουνάκη τη δικαστική δαπάνη των εναγομένων και των δύο βαθμών δικαιοδοσίας, ύψους 1.000 ευρώ.
Πηγή: liberal

Η απόφαση το εφετείου εδώ...












Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  




                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!! 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες