Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΒΙΖΑ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΘΕΛΕΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ !!! ..ΟΛΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ Ε.Ε. – ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ…


Ολοένα και «μη ρεαλιστικό» γίνεται το ενδεχόμενο ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ, εκτιμά ο ευρωπαίος επίτροπος Διεύρυνσης Γιοχάνες Χαν σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Bild.

Η Τουρκία απομακρύνεται «εδώ και καιρό, όλο και περισσότερο από την ΕΕ», προσθέτει ο αυστριακός επίτροπος, ο οποίος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο διαβουλεύσεων για μια διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Άγκυρα. Μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο, οι 28 χώρες-μέλη είχαν εκφραστεί υπέρ της συνέχισης των διαπραγματεύσεων.

Όπως όμως δήλωσε ο επίτροπος Διεύρυνσης «ανά πάσα στιγμή ενδέχεται να υπάρξει νέα αξιολόγηση της κατάστασης λαμβάνοντας υπόψη τις τελευταίες εξελίξεις».

Ο Γιοχάνες Χαν απέκλεισε πάντως την κατάργηση της έκδοσης βίζας για τούρκους πολίτες που ταξιδεύουν προς την ΕΕ. «Όσο η Τουρκία αρνείται να εκπληρώσει βασικά κριτήρια, όπως είναι η προσαρμογή της αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας που χρησιμοποιείται για τις διώξεις αντιπολίτευσης και επικριτών, δεν είναι δυνατή η κατάργηση της βίζας», υπογράμμισε ο αυστριακός επίτροπος στην γερμανική εφημερίδα σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων Afp.

Lesvos Voice: Να θυμίσουμε εδώ ότι η κατάργηση της βίζας για τους Τούρκους που θέλουν να ταξιδέψουν προς την Ευρώπη είναι το βασικό προαπαιτούμενο που θέτει συνεχώς ο Ερντογάν για να μη καταργήσει την συμφωνία με την Ε.Ε. για τους μετανάστες..

Την κατάργηση της βίζας όμως οι Ευρωπαίοι δεν πρόκειται να την δώσουν στη Τουρκία επομένως το μόνο που ίσως «κρατήσει» τελικά τον Ερντογάν είναι τα δις ευρώ που εισπράττει από την Ε.Ε. για να «φροντίζει» τους μετανάστες…

Αν και οι τελευταίες εξελίξεις με την αύξηση των ροών, μας κάνει να είμαστε πολύ επιφυλακτικοί, τουλάχιστον μέχρι να γίνει το δημοψήφισμα στη Τουρκία… 














Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  




                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!!
  

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες