Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

ΤΟ ΚΚΕ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ «ΑΝΘΡΑΚΕΣ Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ» ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΣΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΧΑΡΙΤΣΗΣ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ !!!


«Άνθρακες» αποδείχτηκε τελικά ο «θησαυρός» που μοίρασε χθες στη Λέσβο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης.

Αυτό λέει σε ανακοίνωση του το ΚΚΕ Λέσβου σχολιάζοντας την χθεσινή επίσκεψη του Υπουργού στη Λέσβο..

Η ανακοίνωση…

Ο υπουργός αρκέστηκε να επαναλάβει το πρόγραμμα με το βαρύγδουπο τίτλο «Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα για τα Νησιά Βορείου και Νοτίου Αιγαίου» συνολικής αξίας 50 εκατομμυρίων ευρώ, που έχει ήδη εξαγγελθεί από τα τέλη του 2016. Δηλαδή, 25 εκατομμύρια για όλο το Βόρειο Αιγαίου -και άλλα 25 για το Νότιο- και αυτά μέχρι το 2020. Τόσα πολλά!!!

Όταν, για να έχουμε και ένα μέτρο σύγκρισης για το τι μπορεί να φτιάξεις με τα 25 εκατομμύρια, σε όλο το Βόρειο Αιγαίο τα επόμενα 4 χρόνια, μόνο ο δρόμος Καλλονής-Σιγρίου προϋπολογίζεται σε 14 εκατομμύρια ευρώ. Να σημειώσουμε ακόμα πως το πρόγραμμα αυτό δεν προβλέπει καθόλου έργα υποδομών (άρα για ποια ανάπτυξη μιλάνε;) παρά μόνο «μελέτες».

Από κει και πέρα ο Υπουργός παρέπεμψε σε πρόγραμμα του νέου ΕΣΠΑ, συνολικού προϋπολογισμού 270 εκατομμύρια ευρώ για όλη την Ελλάδα, δηλαδή σε ψίχουλα για το νησί και αυτά αν προκριθούν επιχειρήσεις και από την Λέσβο για να ωφεληθούν από αυτό.

Ο λαός της Λέσβου έχει πλέον αντιληφθεί ότι το ανάγνωσμα της κοροϊδίας υπό τον τίτλο «ανάπτυξη» που σερβίρεται τελευταία με διάφορες γαρνιτούρες από την Κυβέρνηση, έχει σαν μόνο στόχο να τον ξεστρατίσει από την διεκδίκηση του:

-      Να αποζημιωθούν πλήρως όλοι όσοι είχαν και έχουν απώλειες από την έξαρση του προσφυγικού-μεταναστευτικού κοινωνικού φαινομένου στο νησί.

-      Να αποκατασταθούν στο έπακρον οι απώλειες της οχταετίας της κρίσης.

-      Να καλυφθούν  όλες οι σύγχρονες ανάγκες των λαϊκών οικογενειών που ζουν στο νησί.

Το μαζικό κίνημα, όλοι οι φορείς του νησιού είναι ώρα να πάρουν στα χέρια τους την διεκδίκηση αυτών των αιτημάτων ζωής για τους Λέσβιους, δίνοντας στους παραμυθάδες της Κυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων την πρέπουσα απάντηση.












Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  





                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!! 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες