Δευτέρα, 6 Μαρτίου 2017

Η ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΛΕΣΒΟΥ ΑΚΟΜΑ ΣΤΕΛΝΕΙ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΣΤΗ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ.. ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΜΕ ΛΕΝΕ ΑΛΛΑ ..ΕΛΠΙΖΟΥΝΕ !!! ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ;;;


Με μια νέα επιστολή προς την Υπουργό Τουρισμού, η Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου, «βάζει» για άλλη μια φορά το θέμα της κατάρρευσης του τουρισμού στη Λέσβο προσπαθώντας προφανώς να ..ευαισθητοποιήσει τη κα Κουντουρά..

Η Ένωση Ξενοδόχων δείχνει και με αυτή την επιστολή ότι μάλλον δεν έχει καταλάβει τίποτα σε ότι αφορά την συμπεριφορά της κα Υπουργού, η οποία συνεχίζει απτόητη να αδιαφορεί για την τύχη, όχι μόνο της Λέσβου αλλά και των άλλων νησιών του Βορείου Αιγαίου…

Επαναπαυμένη στις «δάφνες» της από την έκρηξη των κρατήσεων σε όλες τις περιοχές της χώρας εκτός από τα νησιά μας, συνεχίζει να ..”σφυρίζει κλέφτικα”, με την ανοχή βέβαια των τοπικών παραγόντων που νομίζουν ότι με ένα …“μαγικό ραβδάκι” όλα μια μέρα θα διορθωθούν !!!!

Στον κόσμο τους δηλαδή…

Η επιστολή των ξενοδόχων…


ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Κυρία Υπουργέ,

Επανερχόμενοι στα παραπάνω σχετικά, αναπάντητα μέχρι σήμερα, σας απευθύνουμε ύστατη έκκληση, καθώς και στην Πολιτική Ηγεσία (που κοινοποιείται η παρούσα), με τη συνυποστήριξη των οποίων
                                
                                 Ζ Η Τ Ο Υ Μ Ε

Να συμπεριληφθεί η Λέσβος και τ’ άλλα ακριτικά προσφυγόπληκτα νησιά μας, στα προγράμματα χρηματοδότησης συνδιαφήμισης με τους Τour Operators (Τ.Ο.) της φετινής (2017) τουριστικής περιόδου, συμπεριλαμβανομένης και της Aegean Airlines στην περίπτωση ναύλωσης πτήσεων Charters (π.χ. για το Ντίσελντορφ κλπ) ή και Χαμηλού Ναύλου.

Οι σημερινές εικόνες της Λέσβου, καλύτερες από ποτέ άλλοτε στο παρελθόν, σε τίποτα δε θυμίζουν τις αντίστοιχες του Αυγούστου του 2015.

Δυστυχώς όμως τα διεθνή ΜΜΕ, επιμένουν να «συντηρούν» τις παλιές κακές εικόνες μας (που άλλωστε «πουλούν» περισσότερο απ’ τις καλές…), αναθερμαίνοντάς τες κι απ’ τα λάθη, αστοχίες και παραλείψεις …. ΟΛΩΝ μας, γεγονός που αντανακλά αρνητικά και στα φετινά δεδομένα των κρατήσεων, που δυστυχώς δεν διαφέρουν πολύ απ’ τα’ αντίστοιχα «ΧΑΜΗΛΑ» του 2016! μ’ εμάς να καταρρέουμε κι άλλες περιοχές να βουλιάζουν!!

Αντίθετα όλες οι νησιωτικές Περιφέρειες της Χώρας μας, εκτός της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου μαζί με τις Μεσογειακές Χώρες της Ε.Ε., εμφανίζουν υψηλά ποσοστά κρατήσεων, αναγκάζοντας από πέρυσι π.χ. την Ισπανία, να θεσμοθετήσει ειδικό φόρο διανυκτέρευσης - αντίστοιχου του δικού μας, τέλους διανυκτέρευσης,  με το οποίο μας «απειλεί» η Πολιτεία ότι θα ισχύσει από 1.1.2018 -, προς «ανάσχεση» κρατήσεων!

Την ίδια στιγμή Χώρες / προορισμοί της Μεσογείου, Βορείου Αφρικής / Μέσης Ανατολής / Τουρκίας, παρουσιάζουν πρωτόγνωρες μειώσεις κρατήσεων, ανερχόμενες σε διψήφια ποσοστά!

Τα προαναφερθέντα καθιστούν τους ήδη δημοφιλείς Ελληνικούς νησιωτικούς προορισμούς, ακόμα πιο ελκυστικούς, διευκολύνοντάς σας, κυρία Υπουργέ, να γίνει αποδεκτή απ’ τους Τ.Ο. πρότασή σας κι αίτημά μας, για δρομολόγηση στα νησιά μας, περισσότερων πτήσεων Charters καθώς και Χαμηλού Κόστους (L.C.C.) που μέχρι σήμερα (ως Λέσβος) δεν καταφέραμε  (παρά τις προσπάθειες, υποσχέσεις κλπ), ν’ αποκτήσουμε – απεμπολώντας εκατοντάδες ευρώ (από την κατά κεφαλή τουριστική δαπάνη), επειδή αρνείται η Πολιτεία, να επιστρέψει 12 ευρώ ανά επισκέπτη, όπως ζητούν (οι L.C.C.) – γεγονός που θα ενίσχυε και τον Ανταγωνισμό, υπέρ χαμηλότερων ναύλων κι όχι μόνο, ανακουφίζοντας  συγχρόνως τους νησιώτες κι απ’ τα ιδιαίτερα υψηλά ναύλα που ισχύουν σήμερα, ίσως και λόγω υψηλής φορολόγησής τους, κάτι που η Πολιτεία πρέπει να  διερευνήσει……..

Τέλος η ανταπόκριση όλων των πλευρών, Πολιτείας, Τ.Ο. και L.C.C., προκειμένου ν’ αμβλυνθούν οι δυσμενέστατες συνέπειες απ’ το Μεταναστευτικό στα νησιά μας, θεωρείται δεδομένη, αφού σύμφωνα και με τη διεθνή πρακτική, οι όποιες συμφωνίες (χορήγησης) κινήτρων / χρηματοδοτήσεων, πρέπει να περιλαμβάνουν όλες τις νησιωτικές περιοχές, χωρίς εξαιρέσεις, όπως στην περίπτωσή μας, που αισθανόμαστε σαν να ζούμε σε διαφορετική Χώρα…

Προσβλέποντας, αυτή την κρίσιμη στιγμή, στην προσωπική σας παρέμβαση και στην έμπρακτη υποστήριξη των  συναδέλφων σας Υπουργών, ως ελάχιστη υποχρέωση της Πολιτείας προς τα, δίχως δική μας ευθύνη, δοκιμαζόμενα  νησιά μας, επιμένουμε να….ελπίζουμε !

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΛΕΣΒΟΥ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ    ΠΕΡ. Π. ΑΝΤΩΝΙΟΥ              
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΥΣ  ΔΗΜ. ΤΕΚΕΣ
Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr                     .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!! 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.