Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

ΤΡΑΓΕΛΑΦΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.. ΕΞΕΛΕΞΑΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ !!! ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑΚΤΙΚΙΣΜΟΥΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ !!!


Την Κυριακή το Περιφερειακό Συμβούλιο θα έβγαζε το νέο του Προεδρείο και όλα έδειχναν ότι θα κυλούσαν ομαλά παρά τις καταγγελίες του πρώην Προέδρου Χατζηγιάννη και τα όσα «σκληρά» είχε πει μια μέρα νωρίτερα για την λειτουργία της Περιφερειάρχη κας Καλογήρου..

Τα πράγματα όμως δεν εξελίχθησαν καθόλου ομαλά αφού οι εκλογές «έκρυβαν» εκπλήξεις και μεθοδεύσεις όπως κατήγγειλε η αντιπολίτευση !!!

Ας τα πούμε όπως τα πράγματα από την αρχή. Στην εκλογή του προεδρείου Περιφερειακού Συμβουλίου είθισται να υπάρχει συνεννόηση μεταξύ πλειοψηφίας και αντιπολίτευσης για την εκλογή. Η πλειοψηφία «βγάζει» τον πρόεδρο, η μείζον αντιπολίτευση τον αντιπρόεδρο και η ελάσσων αντιπολίτευση τον γραμματέα..

Εδώ τι έκαναν;;.. ενώ η μείζον αντιπολίτευση ψήφισε τον Πρόεδρο Ροδίτη πρόταση της κας Καλογήρου, η πλειοψηφία δεν ψήφισε την πρόταση της αντιπολίτευσης για την αντιπροεδρία με αποτέλεσμα να χρειαζόταν και δεύτερη αλλά και τρίτη ψηφοφορία..

Μετά από αυτό βέβαια έγινε χαμός αφού η παράταξη Γιακαλή δικαίως θεώρησε ότι η κα Καλογήρου τους «έριξε» και απέσυρε τον υποψήφιο της..

Και εκεί ξεκίνησαν τα τραγελαφικά με την παράταξη της κας Καλογήρου να μη δέχεται την απόσυρση και να ψηφίζει και τελικά να εκλέγει ένα υποψήφιο που έχει ..παραιτηθεί !!! …και μάλιστα να τον ανακοινώνουν και εκλεγμένο !!!!

Τρομερά πράγματα δηλαδή…

Η ανακοίνωση της παράταξης Ισχυρό Βόρειο Αιγαίο του Νάσου Γιακαλή


Μετά τα όσα τραγελαφικά συνέβησαν στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για την εκλογή Προέδρου, Αντιπροέδρου και Γραμματέα, οφείλουμε να δημοσιοποιήσουμε τα όσα διαδραματίστηκαν για να γνωρίζουν και οι πολίτες των νησιών του Βορείου Αιγαίου τον «κατήφορο» που έχει οδηγήσει η Περιφερειακή Αρχή και συγκεκριμένα η Περιφερειάρχης κα Καλογήρου την λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου. 

Αλλά αυτά συμβαίνουν όταν η Περιφερειάρχης «προκρίνει το στενό πολιτικό συμφέρον της παράταξης της, σε βάρος της ευρύτερης δημοκρατικής λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου» !!!!

Και αυτά δεν τα λέμε εμείς, η αντιπολίτευση, αλλά ο πρώην πλέον Πρόεδρος του Π.Σ. κος Δημοσθένης Χατζηγιάννης, ο οποίος ανήκει στην παράταξη της και μίλησε δημόσια για «πολιτικούς τακτικισμούς» της Περιφερειάρχη που υπονομεύουν την λειτουργία του Συμβουλίου !!!!!!

Όλα αυτά δικαιώθηκαν και επαληθεύτηκαν με τα όσα έγιναν στη σημερινή συνεδρίαση αφού η κα Καλογήρου και οι συνεργάτες της οδήγησαν μια θεσμική διαδικασία σε μια άνευ προηγουμένου εκτροπή προκειμένου να καλύψει τα ενδοπαραταξιακά της προβλήματα.

Αντί να ανταποκριθεί στη βούληση της μείζονος αντιπολίτευσης, της παράταξης μας δηλαδή,  για ενότητα στο προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου όπως αυτή εκφράστηκε στην εκλογή του Προέδρου στη περίπτωση του δικού της υποψηφίου, εκείνη επέλεξε τους «ανούσιους τακτικισμούς» στην εκλογή του αντιπροέδρου ο οποίος προερχόταν από την παράταξη μας, «υπονομεύοντας» την εκλογή του στη πρώτη ψηφοφορία.

Συνέχισε δε τον «θεσμικό κατήφορο» ψηφίζοντας τον υποψήφιο μας στη δεύτερη και την τρίτη ψηφοφορία ακόμα και όταν ο υποψήφιος μας είχε αποσυρθεί μετά από καταγγελία της παράταξης μας για «απαράδεκτες μεθοδεύσεις»!!!!

Απίθανα γεγονότα από μια τραγική Περιφερειακή Αρχή που έχει οδηγήσει σε μαρασμό τα νησιά μας.

Για αυτό τον λόγω η παράταξη μας αποχώρησε από την συνεδρίαση, μαζί με την υπόλοιπη αντιπολίτευση, καταγγέλλοντας τα όσα τραγελαφικά έγιναν με αποτέλεσμα την αποχή όλης της αντιπολίτευσης από την εκλογή Αντιπροέδρου και Γραμματέα, τους οποίους η κα Καλογήρου και η παράταξη της εξέλεξαν μόνοι τους !!!

Όλα αυτά απλά δείχνουν τον πανικό που διακατέχει μια Περιφερειακή Αρχή, που δυστυχώς η συγκυρία έφερε να ασκεί την εξουσία της σε μια εποχή που τα νησιά μας μαστίζονται από διαδοχικές κρίσεις, ανήμπορη όμως τελικά όχι να δώσει λύσεις στα προβλήματα, αλλά να διασφαλίσει και αυτή ακόμη την δημοκρατική λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου.














Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  





                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!! 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες