Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

"Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ" ΛΕΕΙ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΥΠΕΞ.. "ΠΙΘΑΝΗ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ"...


Νέα προειδοποίηση, για πιθανή κατάργηση της συμφωνίας που έχει συνάψει η Αγκυρα με την ΕΕ για τους πρόσφυγες έστειλε στις Βρυξέλλες ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών ουσιαστικά διεμήνυσε ότι η συμφωνία θα καταρρεύσει αν δεν προχωρήσει το ζήτημα της απελευθέρωσης της βίζας για τους Τούρκους πολίτες που ταξιδεύουν στην ΕΕ. 
Πρόκειται για πάγια απειλή της Αγκυρας από το φθινόπωρο, η οποία όμως επαναλαμβάνεται από διάφορους υπουργούς της Τουρκίας τις τελευταίες ημέρες, μετά από τη νέα ένταση στις σχέσεις των δύο πλευρών.
«Αν δεν προχωρήσει η απελευθέρωση της βίζας, θα πάρουμε τα μέτρα μας σχετικά με τη συμφωνία για τους πρόσφυγες. Αυτή περιελάμβανε τη μετανάστευση, την επανεισδοχή και την απελευθέρωση της βίζας. Εχουμε σεβαστεί κάθε μία από αυτές και αν η Ευρώπη δεν καταργήσει τη βίζα, θα κάνουμε αυτό που πρέπει από την πλευρά μας», είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σύμφωνα με το Anadolu.
«Η ΕΕ μας κρατά σε αναμονή για το θέμα. Αλλά η υπομονή μας δεν είναι δίχως όρια. Και οι πολίτες μας έχουν προσδοκίες για αυτό το ζήτημα. Αν δεν προχωρήσει η απελευθέρωση της βίζας, θα πάρουμε τα μέτρα μας σχετικά με τη συμφωνία», τόνισε ακόμη ο Τούρκος υπουργός.



Lesvos Voice: Την στιγμή που η Ε.Ε. ανακοινώνει ουσιαστικά διακοπή των προενταξιακών διαδικασιών της Τουρκίας και όλες οι χώρες βράζουν, η Τουρκία βάζει το θέμα της βίζα !!! 

Ο Ερντογάν λέει τους Ολλανδούς και τους Γερμανούς ναζί και σε λίγο θα πει τα ίδια και για τους Αυστριακούς που αποφάσισαν και αυτοί τα ίδια με τους Ολλάνδούς... 

Είναι κατανοητό  λοιπόν ότι αυτό με την βίζα είναι η αφορμή για μεγαλύτερο καυγά.. 

Το θέμα δεν είναι αν οι Ευρωπαίοι θα τους δώσουν την βίζα.. δεν πρόκειται να το κάνουν.. το θέμα είναι αν τελικά ο Ερντογάν θα σπάσει την συμφωνία.. 

Θα δείξει... 













Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  




                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!! 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες