Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Η FRAPORT ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΑ 14 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ.. ΕΓΙΝΑΝ ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ.. ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ..


Έτοιμη να αναλάβει τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια δηλώνει η Fraport Greece, η οποία σε ανακοίνωσή της ξεκαθαρίζει πως είναι χρηματοοικονομικά επαρκής και επιχειρησιακά έτοιμη δεδομένου ότι ολοκλήρωσε την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 620 εκατ. ευρώ για την εξαγορά των αερολιμένων και υπέγραψε τις συμβάσεις χρηματοδότησης με τις δανείστριες τράπεζες.

Σύμφωνα με τη Fraport Greece, που ενημέρωσε σχετικά όλους τους αρμόδιους φορείς, μετά τη συγκεκριμένη αύξηση το συνολικό μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας θα ανέρχεται στα 650 εκατομμύρια ευρώ, ενώ επισημαίνει ότι όλοι οι σχετικοί φόροι έχουν ήδη καταβληθεί στο Δημόσιο.

Η κοινοπραξία έχει καταθέσει στο ΤΑΙΠΕΔ τις συμβάσεις χρηματοδότησης που συνήψε με τις τράπεζες, προκειμένου αυτές να ελεγχθούν και να εγκριθούν από το Ελληνικό Δημόσιο, όπως ακριβώς προβλέπει η σύμβαση παραχώρησης.

Όπως μάλιστα επισημαίνει στην ανακοίνωσή της, «η καταβολή προς το Ελληνικό Δημόσιο με την παράδοση των αεροδρομίων του εφάπαξ τιμήματος της παραχώρησης (1,234 δισεκατομμύρια ευρώ) και η χρηματοδότηση των επενδύσεων που θα πραγματοποιήσει η Fraport Greece μέχρι το 2020 σε αερολιμενικές υποδομές και στην ανάπτυξη των αεροδρομίων (πάνω από 330 εκατ. ευρώ) διασφαλίζονται πλήρως από τα ίδια κεφάλαια και από τις παραπάνω τραπεζικές χρηματοδοτήσεις».

Την ίδια στιγμή κλείνουν και ορισμένες εκκρεμότητες που κρατούσαν «παγωμένη» την παραχώρηση των αεροδρομίων, η οποία έχει μετατεθεί για τα μέσα του μήνα.

Πηγές της Fraport επαναλαμβάνουν, πάντως, ότι η εταιρεία έχει προχωρήσει στις απαραίτητες προσλήψεις του προσωπικού που θα στελεχώσει τα αεροδρόμια και στην εκπαίδευσή του, αλλά και στην εγκατάσταση νέων υποδομών πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών για την αναβάθμιση των λειτουργιών των αεροδρομίων.

Παράλληλα, αναφέρουν ότι έχουν ολοκληρωθεί οι διαγωνισμοί για την επιλογή των εταιρειών φύλαξης, συντήρησης και καθαρισμού των αεροδρομίων, ενώ η πλειονότητα των εμπορικών παραχωρήσεων και μισθώσεων έχει ήδη συμφωνηθεί και συμβολαιοποιηθεί.

Πρόσφατα υπογράφηκε η σύμβαση με το Ελληνικό Δημόσιο για την παροχή υπηρεσιών πυρασφάλειας στα 14 αεροδρόμια από το Πυροσβεστικό Σώμα. Ανάλογες συμβάσεις έχουν υπογραφεί με το Λιμενικό Σώμα και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

«Η Fraport Greece, εν όψει της ανάληψης της διαχείρισης των 14 αεροδρομίων, έχει πραγματοποιήσει όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες που προβλέπει η σύμβαση παραχώρησης για την ομαλή και ασφαλή λειτουργία των αεροδρομίων» επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

Σε εκκρεμότητα παραμένει ακόμα η υπογραφή σύμβασης με το ΕΚΑΒ για την παροχή ιατρικών και νοσηλευτικών υπηρεσιών στα αεροδρόμια, καθώς δεν έχει βρεθεί η χρυσή τομή για την κάλυψη του κόστους των υπηρεσιών αυτών με το υπουργείο Υγείας.





















Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  





                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!! 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες