Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΑΛΛΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ.. ΒΑΡΙΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΚΑΙ ΠΕΙΣΜΑΤΑ !!!


Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας δήλωσε ότι θα πραγματοποιήσει την προγραμματισμένη πολιτική συγκέντρωση Τούρκων ψηφοφόρων στη Γερμανία παρά την απόφαση των τοπικών αρχών να κλείσουν τον χώρο, κλιμακώνοντας έτσι την ένταση στις σχέσεις των δύο ΝΑΤΟϊκών συμμάχων με αφορμή την εκστρατεία για το δημοψήφισμα στην Τουρκία.

"Θα πάω. Κανένας δεν μπορεί να με σταματήσει", δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην εφημερίδα Hurriyet έπειτα από την ανακοίνωση εκπροσώπου των δημοτικών αρχών του Αμβούργου ότι έκλεισε το κέντρο όπου ήταν προγραμματισμένο να μιλήσει ο υπουργός επειδή δεν διέθετε σύστημα πυρανίχνευσης.

Ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε την Κυριακή το Βερολίνο για "φασιστικές ενέργειες" έπειτα από την απόφαση των γερμανικών αρχών να ανακαλέσουν την άδεια για την πραγματοποίηση τριών άλλων συγκεντρώσεων υπέρ του σχεδίου του για μεταρρύθμιση του τουρκικού Συντάγματος και για ενίσχυση των εξουσιών του. Οι προτάσεις του θα τεθούν σε δημοψήφισμα τον Απρίλιο, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ο Ερντογάν χρειάζεται ισχυρή στήριξη από την τουρκική κοινότητα της Γερμανίας που αριθμεί 1,5 εκατομμύριο ψηφοφόρους για να διασφαλίσει την ενίσχυση των εξουσιών του, κάτι που όπως ο ίδιος διατείνεται είναι απαραίτητο για την ασφάλεια μιας χώρας που αντιμετωπίζει απειλές από ισλαμιστές και κούρδους ενόπλους και η οποία ακόμη ανακάμπτει από τις επιπτώσεις του αποτυχημένου πραξικοπήματος του Ιουλίου.

Δυτικοευρωπαίοι αξιωματούχοι και οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν εκφράσει ανησυχία ότι οι μεταρρυθμίσεις μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τον δημοκρατικό έλεγχο.

Σύμφωνα με τουρκικές διπλωματικές πηγές, αναζητείται νέος χώρος για τη συγκέντρωση του Τσαβούσογλου...
















Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  





                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!! 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες