Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

ΕΠΙΠΛΕΟΝ 100.000 ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΑΡΗΓΓΕΙΛΕ Ο ΜΟΥΖΑΛΑΣ !!! ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΦΟΒΟΣ Ή ΤΥΠΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ;;;


Η κυβέρνηση φαίνεται να προετοιμάζεται για ραγδαία αύξηση των προσφυγικών ροών στη χώρα μας το αμέσως προσεχές διάστημα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του "Πρώτου Θέματος", ο Γιάννης Μουζάλας, υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, προχώρησε στην παραγγελία επιπλέον 100.000 αιτήσεων για πρόσφυγες υπό τον φόβο της κατάρρευσης της συμφωνίας για το προσφυγικό με την Τουρκία.

Ειδικότερα, στις 27 Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους ο κ. Μουζάλας υπέγραψε τη με απευθείας ανάθεση προμήθεια των 100.000 δελτίων αιτούντων διεθνή προστασία επικαλούμενος την επείγουσα και άμεση ανάγκη της Υπηρεσίας Ασύλου.

Έναν μήνα νωρίτερα, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής είχε υπογράψει ανάλογη απόφαση για την προμήθεια 8.000 δελτίων. Όμως η διαδικασία της μαζικής προμήθειας δελτίων αιτούντων διεθνών προστασίας είχε ξεκινήσει τον περασμένο Μάιο με την οπότε αγοράστηκαν άλλα 100.000 σχετικά έγγραφα.

Ο τελικός αριθμός των 208.000 δελτίων ασύλου συνυπολογίζεται με τον τρέχοντα συνολικό αριθμό των προσφύγων και μεταναστών που φιλοξενούνται στα hot spots της επικράτειας.

Η βελτίωση των καιρικών συνθηκών τους επόμενους μήνες, που θα κάνουν τους θαλάσσιους δρόμους του Αιγαίου λιγότερο επικίνδυνους, αλλά και το τεταμένο κλίμα στις σχέσεις της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι παράγοντες που δείχνουν να φοβίζουν την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Σε αυτό το πλαίσιο, η πιθανότητα να κατακλυστούν τα ελληνικά νησιά από προσφυγικούς πληθυσμούς το επόμενο διάστημα δεν δείχνει να αποτελεί θεωρητικό σενάριο βάσει των κινήσεων της ελληνικής πλευράς.


Lesvos Voice: Από την πλευρά του βέβαια το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής διαψεύδει όλα τα παραπάνω και μιλάει για τυπικές διαδικασίες..

Το τι πραγματικά συμβαίνει, θα δείξει.. άλλωστε εμείς εδώ στα νησιά θα το «διαπιστώσουμε» από «πρώτο χέρι»…










Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  







                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!! 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες