Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΑΝΗΣΥΧΙΑ.. !!


Σε ένα 24ωρο έχουν σημειωθεί τρεις σεισμοί άνω των 5 Ρίχτερ - Όταν έχουμε συσσωρευμένη γέννηση σεισμών είναι γενεσιουργός αιτία για μεγαλύτερο σεισμό, είπε ο καθηγητής σεισμολογίας του ΑΠΘ, Κώστας Παπαζάχος

Την ανησυχία του για την ενεργοποίηση ενός ρήγματος μήκους 10-15χλμ. βόρεια της Μυτιλήνης διατύπωσε ο καθηγητής σεισμολογίας του ΑΠΘ Κωνσταντίνος Παπαζάχος μετά τους τρεις σεισμούς άνω των 5 Ρίχτερ που ταρακούνησαν το νησί τις τελευταίες 24 ώρες, με τελευταίο αυτό των 5,2 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ στις 4:24 τα ξημερώματα.

«Πιο πολύ με ανησυχεί το γεγονός ότι είναι ένα από τα κυριότερα ρήγματα που ιστορικά έχουν χτυπήσει το νησί» είπε ο κ. Παπαζάχος και υπενθύμισε ότι το 1865 είχε προκαλέσει σεισμό 6,6 Ρίχτερ που έκανε βλάβες στο βόρειο τμήμα του νησιού.

Ο κ. Παπαζάχος έκανε λόγο για ένα «δύσκολο» φαινόμενο που είναι σε εξέλιξη σημειώνοντας ότι το γεγονός ότι σημειώνονται τέτοιοι σεισμοί «δεν λειτουργεί όπως όταν ανοίγει το καπάκι μιας χύτρας για να εκτονώνεται».

«Όταν έχουμε συσσωρευμένη γέννηση σεισμών είναι γενεσιουργός αιτία για μεγαλύτερο σεισμό» συμπλήρωσε ο κ. Παπαζάχος μιλώντας στο ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με τον ίδιο θα πρέπει η τοπική κοινωνία να πάρει μέτρα προετοιμασίας μολονότι το συγκεκριμένο ρήγμα «δεν έχει προκαλέσει τραγικές επιπτώσεις στη Μυτιλήνη αλλά έχει δημιουργήσει προβλήματα στο βόρειο τμήμα του νησιού».











Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  




                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!! 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες