Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

ΜΕ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΜΟΡΙΑΣ.. 170 ΧΙΛ. ΕΥΡΩ !!



Κάλλιο αργά παρά ποτέ! Ο λόγος τις αποζημιώσεις των κατοίκων της Μόριας για τις ζημιές που υπέστησαν οι περιουσίες τους από πράξεις προσφύγων ή μεταναστών, οι οποίες πλέον θα δοθούν (και με… νόμο) στους δικαιούχους. 


Ειδικότερα, ο αρμόδιος υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας κατέθεσε τροπολογία σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών, προκειμένου τελικά να δοθούν στους κατοίκους της περιοχής οι αποζημιώσεις του.

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, «οι αποζημιώσεις αφορούν το έτος 2015 κατά το οποίο η Ελλάδα δέχτηκε το μεγαλύτερο όγκο προσφυγικού και μεταναστευτικού πληθυσμού, ενώ η Λέσβος με βάση τα επίσημα στοιχεία των αστυνομικών και λιμενικών αρχών, δέχτηκε το 56% του πληθυσμού αυτού που υπερβαίνει τα 500.000 άτομα»

Η προτεινόμενη ρύθμιση – κατά το Υπουργείο - αποκαθιστά τις ζημιές σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο, εξοπλισμό και πάγιες εγκαταστάσεις που υπέστησαν ιδιοκτησίες στο Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Λέσβου.

Σε ό,τι αφορά το ποσό, σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους θα ανέλθει στα 170.000 ευρώ και θα προέρχεται από πιστώσεις του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.


Lesvos Voice: Τώρα το αν είναι αρκετά τα 170.000 ευρώ για της ζημιές στους κατοίκους της Μόριας, αυτό θα το διαπιστώσουμε μετά την μοιρασιά και αφού δούμε ποιος θα πάρει και πόσα... 

Αυτό που μας κάνει πάντως εντύπωση και αναφέρεται στη σχετική τροπολογία είναι ο αριθμός των 280.000 (το 56% των 500.000 συνολικά) μεταναστών και προσφύγων που πέρασαν από την Λέσβο μόνο το 2015 !!!  









Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  


                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!! 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες