Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2017

ΜΕ ΜΙΑ ΣΚΛΗΡΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ, ΟΙ ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΒΙΖΑ.. "ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ" ;;;;¨


Με μια σκληρή επιστολή προς κάθε υπεύθυνο το Επιμελητήριο Λέσβου, η Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου και η Ένωση Τουριστικών Ταξιδιωτικών και Ναυτικών Πρακτόρων, αντιδρούν στις ..εξαγγελίες Κατρούγκαλου ότι δεν θα εφαρμοστεί φέτος το πρόγραμμα για την πιλοτική βίζα που διευκόλυνε τους Τούρκους τουρίστες να επισκεφτούν τα νησιά μας..

Όπως γράψαμε και χθες αυτή η εξέλιξη είναι ουσιαστικά η ταφόπλακα στις όποιες ελπίδες είχαν οι άνθρωποι του τουρισμού της Λέσβου, αλλά και άλλων κλάδων, για επιβίωση..

Ας δούμε όμως την επιστολή η οποία παρουσιάζει ..ενδιαφέρων…

Η επιστολή…

Προς κάθε υπεύθυνο ,

Με έκπληξη ενημερωθήκαμε σήμερα, ότι δεν θα εφαρμοστεί για το 2017 η Πιλοτική Βίζα για τα νησιά του Αιγαίου Πελάγους.

Από τα δημοσιεύματα προκύπτει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να εξαφανίσει τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και ειδικά την Λέσβο και να τα τιμωρήσει.

Με άλλα λόγια κάποιοι αποφάσισαν ότι τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και η Λέσβος θα μπορούν να δέχονται μόνο μετανάστες και πρόσφυγες αλλά όχι τουρίστες. 

Γιατί άραγε τέτοια αντιμετώπιση στα νησιά που σήκωσαν με ανθρωπιά που αναγνωρίστηκε από όλο τον κόσμο το βάρος του προσφυγικού και μεταναστευτικού προβλήματος;

Αλλά και η στάση της Ελληνικής Κυβέρνησης εξαντλείται μόνο στο να δηλώσει ότι προσπάθησε να μεταπείσει την Ευρωπαϊκή Ένωση;

Ο Υπουργός κ. Μουζάλας είπε  ότι είμαστε ρατσιστές που δεν δεχόμαστε σήμερα εκουσίως την οικονομική μας καταστροφή και παράλληλα μας απείλησε με δήμευση των ξενοδοχείων μας.

Mήπως αληθεύουν οι καταγγελίες ότι Ευρωπαίοι και Κυβέρνηση έχουν αποφασίσει να μετατρέψουν τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου με πρώτη πρώτη την Λέσβο  σε τερματικό σταθμό προσφύγων και μεταναστών μετατρέποντας τα νησιά σε ανοιχτή φυλακή μεταναστών και κολαστηρίου ντόπιων;

Mήπως θα έχουμε την τύχη των Ιμβρίων;

Τι άλλο θα μας ζητήσουν;

Mήπως αύριο θα μας ζητήσουν, αν δεν αναγκαστούμε να το κάνουμε μόνοι μας, να φύγουμε από τις πατρογονικές μας εστίες;

Καλούμε όλους και ειδικά την Ελληνική Κυβέρνηση η οποία πέρα από συσκέψεις και επικοινωνιακό ενδιαφέρον δεν έχει κάνει τίποτα για την Λέσβο και τα νησιά να σοβαρευτεί και να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να λυθεί το πρόβλημα που δημιουργήθηκε σαν να μην έφταναν όσα προβλήματα και καταστροφές μας έχουν φορτώσει.

Η αντοχή μας και η ανοχή μας εξαντλήθηκε.  Συνυπογράφουν:

Επιμελητήριο Λέσβου

Ένωση Τουριστικών Ταξιδιωτικών και Ναυτικών Πρακτόρων

Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου


Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  


                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!! 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.