Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

"ΠΛΑΝΗΤΑΡΧΗΣ" ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ !!!! Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΩΡΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΟΡΙΖΟΤΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΜΠΑΜΑ ΑΛΛΑ ΚΑΤΕΛΗΞΕ ...ΑΛΛΟΥ !!!!



Για λίγα λεπτά ο πρόεδρος της ΝΔ Κυρ. Μητσοτάκης ένιωσε, στη Μυτιλήνη, Πλανητάρχης, γράφει ο Βηματοδότης. 
Και εξηγεί το γιατί:
Ήταν η στιγμή που η περιφερειάρχης Χριστιάνα Καλογήρου του έδινε το δώρο της επίσκεψής του στο ακριτικό αυτό νησί. Και τι δώρο; 
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά. Προνοητικοί άνθρωποι εκεί στην Περιφέρεια άκουσαν αρχές Δεκεμβρίου ότι ο τότε πλανητάρχης Μπαράκ Ομπάμα που θα ερχόταν στην Αθήνα επρόκειτο να επισκεφθεί και τη Μυτιλήνη, και συγκεκριμένα στο hotspot της Μόριας. 
Το πρώτο πράγμα που τους ήρθε στο μυαλό ήταν τι δώρο θα έπρεπε να του κάνουν ώστε να αρμόζει σ’ έναν πλανητάρχη που θα ερχόταν για πρώτη φορά στο νησί τους. 
Και σκέφτηκαν κάτι πρωτότυπο και σπάνιο. Θέλησαν λοιπόν να του δωρίσουν το προσωπείο ενός μουσικού του 6 π.Χ. αιώνα που βρέθηκε σε ανασκαφές στη Μύρινα. 
Με ομόφωνη λοιπόν απόφαση εγκρίθηκε ο αρχαίος μουσικός, όχι όμως ο ορίτζιναλ που φυλάσσεται σε μουσείο αλλά πιστό αντίγραφο. Και δείτε τι έκαναν…
Αφού συνεννοήθηκαν με την Εφορία Αρχαιοτήτων έφτιαξαν ένα εκμαγείο, το οποίο απεικόνιζε με πιστότητα το αρχαίο προσωπείο. 
Αφού το έφτιαξαν, αποφάσισαν πάλι ομόφωνα να καταστρέψουν πάραυτα το καλούπι, ώστε να μη χρησιμοποιηθεί στο μέλλον από κανέναν άλλον κάνοντάς το έτσι σπάνιο και μοναδικό. 
Έλα όμως που ο Ομπάμα δεν πήγε στη Μυτιλήνη και το μοναδικό και σπάνιο προσωπείο του αρχαίου μουσικού έμεινε φυλαγμένο σε κάποιο ντουλάπι της Περιφέρειας. 
Τώρα θα πείτε, να πάει τόσος κόπος χαμένος και μια τόσο λαμπρή ιδέα να φυλάσσεται σκονισμένη σ’ ένα ντουλάπι; 
Δεν γίνεται. Κάπου έπρεπε να δοθεί το δώρο. 
Και ω του θαύματος ο μουσικός… ζωντάνεψε με την άφιξη του κ. Μητσοτάκη στη Λέσβο. Η περιφερειάρχης τού το πρόσφερε ως δώρο, εξηγώντας του ότι το προόριζαν για τον Ομπάμα όταν ήταν πλανητάρχης. 
Ο πρόεδρος της ΝΔ είναι αλήθεια ότι χάρηκε, αλλά περισσότερο συγκινήθηκε όταν άκουσε την περιφερειάρχη να του λέει: «Έτσι το δώρο στο πρόσωπό σας βρήκε την ουσιαστική αναβάθμιση…». Μεγαλεία!
Πάντως στη Μυτιλήνη αυτό που συζητούν οι κάτοικοι δεν είναι για τις βόλτες του προέδρου της ΝΔ στα καφενεία και στην αγορά, όπου εκεί υπήρξαν πολίτες (στην πλειονότητά τους φοιτητές) που του ζητούσαν να τους σώσει, ή να μειώσει τη φορολογία ή που τον προέτρεπαν όταν «έλθει εν τη βασιλεία του να μην τους ξεχάσει».
Ούτε βεβαίως η συνάντηση που είχε με συνταξιούχους που τον προέτρεπαν να μην τους κόψει τη σύνταξη όταν γίνει κυβέρνηση, αλλά η επίσκεψή του στο hotspot της Μόριας. 
Ο κ. Μητσοτάκης προτίμησε να ακολουθήσει τα δοκιμασμένα βήματα του Δ. Αβραμόπουλου, δηλαδή να μην εισέλθει μέσα στο hotspot για λόγους ασφαλείας (προφανώς της δικής του). Το είπε μάλιστα και ο ίδιος ότι θα απαιτούνταν δύο διμοιρίες των ΜΑΤ και δεν ήθελε να φέρει αναστάτωση στην Αστυνομία.
Λίγο αργότερα όμως στην ταβέρνα «Ο Ρεμπέτης» έδειξε πειθαρχία όσον αφορά τη δίαιτά του. Του πρόσφεραν του κόσμου τα θαλασσινά, όπως χταποδάκια, καλαμαράκια, όστρακα, γαρίδες, σουπιές και τσίμπησε μόνο λίγο χταποδάκι. 
Και ενώ του είπαν ότι στη Μυτιλήνη μαζί με τα θαλασσινά πάει και ένα ουζάκι, αυτός προτίμησε να πιει σκέτο νερό, τη στιγμή που οι γύρω του τιμούσαν δεόντως το τοπικό ποτό της Μυτιλήνης. 
Η μοναδική παρασπονδία, εάν μπορούμε να την ονομάσουμε έτσι, που έκανε ήταν όταν δοκίμασε το τυρί της Μυτιλήνης. Τόσο ενθουσιάστηκε που ανέκραξε: «Είναι σχεδόν καλύτερο από της Κρήτης…».


Πηγή: Το Βήμα







Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  







                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!! 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες