Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

ΜΕ ΤΟ “ΚΥΑΛΙ” ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΠΟΥ ΑΦΟΥ ΦΑΛΙΡΙΣΑΝ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΟΥΣ ΤΩΡΑ ..”ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ” !!! ΚΑΤΑΝΤΙΑ…


Από αβεβαιότητα διακατέχονται οι καταθέτες, οι οποίοι τις τελευταίες μέρες σπεύδουν να σηκώσουν τα χρήματα από τον λογαριασμό τους, εξαντλώντας το όριο των 840 ευρώ ανά δεκαπενθήμερο.

Σύμφωνα με τις τράπεζες, οι εκροές από τον Δεκέμβριο μέχρι και τα μέσα Φεβρουαρίου ανήλθαν σε 2,8 δισ. ευρώ, αντιστρέφοντας πλήρως την ανοδική τάση που είχε καταγραφεί το δεύτερο εξάμηνο.

Οι καταθέσεις μειώθηκαν στα 129,09 δισ. ευρώ από 131,8 δισ. ευρώ που ήταν στα τέλη Δεκεμβρίου και σύμφωνα με την τάση που καταγράφεται, ο Φεβρουάριος θα κλείσει κοντά στα 128 δισ. ευρώ, διευρύνοντας τις απώλειες που παρατηρούνται από την αρχή του χρόνου.

Την ίδια στιγμή, μικρότερη είναι η χρήση των μετρητών που υπάρχουν στα στρώματα και στις θυρίδες και τα οποία σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία του Δεκεμβρίου είχαν μειωθεί στα 43,2 δισ. ευρώ.

Βέβαια, η μείωση των καταθέσεων δεν μπορεί να αποδοθεί μόνον στους φόβους των καταθετών για την καθυστέρηση της αξιολόγησης και τις ενδεχόμενες αρνητικές εξελίξεις στην οικονομία. Θα πρέπει να αποδοθεί και στους αβάσταχτους φόρους, οι οποίοι εν μέρει αποπληρώνονται από τις αποταμιεύσεις των πολιτών.

Την ίδια στιγμή, ο προβληματισμός και οι καθυστερήσεις σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση αρχίζουν να διαμορφώνουν προβληματικές συνθήκες και για τα NPE's (μη εξυπηρετούμενες εκθέσεις)  που αυξάνονται με μερικώς μεγαλύτερους ρυθμούς σε σχέση με την περασμένη χρονιά ιδιαίτερα στις επιχειρήσεις.

Οι εκτιμήσεις λένε ότι «κοκκίνισαν» επιχειρηματικά και στεγαστικά δάνεια ύψους 500 εκατ. ευρώ που έχουν δημιουργηθεί λόγω της προηγούμενης κατάστασης. Ανησυχούν  

«Ο χρόνος δεν λειτουργεί υπέρ μας», σημειώνουν τραπεζικοί κύκλοι εκφράζοντας την ανησυχία τους για όσα συμβαίνουν.



Lesvos Voice: Οι “τραπεζικοί κύκλοι” μπορεί να ανησυχούν αλλά είναι οι ίδιοι υπεύθυνοι για το χάλι των τραπεζών και για το γεγονός ότι ενώ έχουν πάρει δισεκατομμύρια ευρώ, τα οποία τα πληρώνουμε εμείς, για να κάνουν ανακεφαλαιοποιήσεις ακόμα οι τράπεζες τους είναι ..κουφάρια !!!

Και δεν φτάνει μόνο αυτό αλλά παριστάνουν τους ειδικούς και δίνουν και συμβουλές..

Ποιοι ;;; ..αυτοί που έδιναν δάνεια όπου ήθελαν, όπως τα ήθελαν και τώρα ξεπατώνουν τους πελάτες τους με παράλογες απαιτήσεις..

Αλλά έναν “συστημικό” τραπεζίτη δεν είδαμε να τον “αγγίζει” καμιά δικαιοσύνη, όλοι την “έκαναν” και μάλιστα φεύγοντας παριστάνουν και τους ..πετυχημένους !!!

Αλήθεια έγινε καμιά έρευνα τι περιουσία έκαναν όσοι “πετυχημένοι τραπεζίτες” φαλίρισαν τις τράπεζες τους και τώρα κάνουν τους μάγκες με τα λεφτά του Ελληνικού λαού;;;

Σιγά μην έκαναν τέτοια έρευνα.. μόνο τα σπίτια του κοσμάκι θέλουν να αρπάξουν και στο τέλος μπορεί να κουρέψουν και τις καταθέσεις αν χρειασθούν και νέα ανακεφαλαιοποίηση !!!!!!!!

Κατάντια δηλαδή….










Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  





                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!! 

   

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες