Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ !! ..ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΣ ΝΑ ΜΗ ΑΡΡΩΣΤΗΣΕΙΣ !! ..ΜΙΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ !!


Η πραγματικότητα που έχουν διαμορφώσει στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, η εφαρμογή των τριών μνημονίων, η συνεχιζόμενη υποχρηματοδότηση και οι μεγάλες ελλείψεις γιατρών και προσωπικού είναι αφόρητη τόσο για τους εργαζόμενους, όσο και για τους ασθενείς. Αυτά εξηγεί σε ανακοίνωση της η Ένωσης Ιατρών Ε.Σ.Υ. Λέσβου.

Συγκεκριμένα γράφουν μεταξύ άλλων…

Η Ψυχιατρική κλινική, βρίσκεται επί της ουσίας εκτός λειτουργίας από τον περασμένο Μάιο, όταν έμεινε να λειτουργεί με μια μόνο ψυχίατρο.

Η Παιδιατρική κλινική, για να καταρτίσει πρόγραμμα εφημεριών, μετακινεί τους παιδίατρους των Κέντρων Υγείας. Η πρόσληψη ενός επικουρικού παιδιάτρου, που ενδιαφέρεται για τη θέση, έχει «κολλήσει» λόγω καθυστέρησης της έγκρισης του προϋπολογισμού του νοσοκομείου.

Οι Μ.Κ.Ο. δεν διαθέτουν ούτε έναν παιδίατρο για τα εκατοντάδες παιδιά στη Μόρια και τον Καρά Τεπέ.

Η ανάθεση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας (Π.Φ.Υ.) και της διαχείρισης των προσφύγων στις Μ.Κ.Ο. - από την Ε.Ε. και την κυβέρνηση - στην πράξη ευνόησε μόνο τις Μ.Κ.Ο. που χρηματοδοτούνται αδρά.

Απέτυχαν παταγωδώς στην εξασφάλιση ανθρώπινων συνθηκών για τους πρόσφυγες. Επιβαρύνουν αδικαιολόγητα το νοσοκομείο, με περιστατικά που θα έπρεπε να αντιμετωπίζονται σε επίπεδο Π.Φ.Υ.

Το ογκολογικό τμήμα έχει μείνει από το τέλος του 2016 με έναν ογκολόγο, που καλείται μόνος του να παρακολουθεί 1250 ασθενείς, εκ των οποίων 300 βρίσκονται υπό χημειοθεραπεία.

Μια κατάσταση που αν συνεχιστεί, θα οδηγήσει σε σωματική κατάρρευση του γιατρού και είναι επικίνδυνη για τους ασθενείς του.

Το ογκολογικό τμήμα παρά τις υποσχέσεις, στεγάζεται σε ακατάλληλο χώρο, όπου στάζουν νερά όταν βρέχει

Στο Νευρολογικό Τμήμα δεν γίνονται ηλεκροεγκεφαλογραφήματα, από την αρχή του 2017, λόγω συνταξιοδότησης του τεχνικού. Η διοίκηση δεν φρόντισε έγκαιρα να εκπαιδεύσει ή να προσλάβει τεχνικό, για να τον αντικαταστήσει.

Με προβλήματα λειτουργεί το Γραφείο Κίνησης του Νοσοκομείου. Ο νέος οργανισμός του Νοσοκομείου προχώρησε σε συγχωνεύσεις κλινικών με αποτέλεσμα δημιουργία κλινικών τεράτων, με σκοπό την εξοικονόμηση προσωπικού.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η παθολογική κλινική, που προέκυψε από τη συγχώνευση των δύο παθολογικών και του πνευμονολογικού τμήματος.

Οι πρωτοφανείς ελλείψεις ειδικευόμενων ιατρών, δημιουργούν προβλήματα λειτουργίας σε όλες τις κλινικές. Για να καταρτιστεί πρόγραμμα εφημεριών και να λειτουργήσει το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, μετακινούνται ειδικευμένοι γιατροί από την Π.Φ.Υ και αρκετοί αγροτικοί γιατροί από τα Περιφερειακά Ιατρεία και τα Κέντρα Υγείας.

Με αναγκαστικές μετακινήσεις αγροτικών γιατρών στο νοσοκομείο, υποβαθμίζεται η Π.Φ.Υ., αλλά και το επίπεδο νοσοκομειακής περίθαλψης στο Βοστάνειο.

Για την προσέλκυση ειδικευόμενων γιατρών θα πρέπει να δοθούν θετικά κίνητρα στους γιατρούς που έρχονται για ειδικότητα στα νοσοκομεία της περιφέρειας.











Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  




                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!! 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες