Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2017

ΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ «ΒΛΕΠΟΥΝ» ..ΑΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΤΗΣ FRAPORT !!!! Ο ΧΡΟΝΟΣ ΟΜΩΣ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ…


Σε σοβαρές καταγγελίες για την πορεία της ιδιωτικοποίησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας προχώρησαν οι εργαζόμενοι της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και τα μέλη της Πρωτοβουλίας Πολιτών κατά της εκχώρησης του αεροδρομίου Χανίων, σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν χθες από τον Δημοτικό Κήπο Χανίων.

Ο πρόεδρος της ΟΣΥΠΑ Βασίλης Αλεβιζόπουλος βρέθηκε χθες στην Κρήτη, υπό το βάρος των εξελίξεων και των δημοσιογραφικών αποκαλύψεων ως προς τις οικονομικές δυνατότητες της Fraport και μετά τις απανωτές αναβολές της «εισόδου» της εταιρείας στα ελληνικά αεροδρόμια.

Ο κ. Αλεβιζόπουλος μίλησε για μια εταιρεία που δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να προχωρήσει στη συγκεκριμένη επένδυση, καθώς από τον τελευταίο ισολογισμό της φαίνεται πως έχει διαθέσιμα μόλις 200 εκατομμύρια ευρώ, τη στιγμή που μόνο για το εφάπαξ τίμημα της σύμβασης με το ελληνικό Δημόσιο απαιτείται να καταβάλει 1,23 δισ. ευρώ.

«Ο κ. Σόιμπλε επιχειρεί να... επενδύσει πάνω στη δημόσια περιουσία της Ελλάδας χωρίς λεφτά», είπε ο κ. Αλεβιζόπουλος, θυμίζοντας πως η συγκεκριμένη ιδιωτικοποίηση επιβλήθηκε από τους δανειστές στις ελληνικές κυβερνήσεις με ρητή αναφορά εντός του τρίτου Μνημονίου. «Είναι προφανές πως η εταιρεία αυτή δεν έχει τη δυνατότητα να επενδύσει, καθώς οι υποχρεώσεις της μέχρι το 2021 αγγίζουν τα 3,6 δισ.», ανέφερε ο ίδιος.
• Αναλυτικό ρεπορτάζ στην «Εφημερίδα των Συντακτών» που κυκλοφορεί.

Lesvos Voice: Για όλα βέβαια τα παραπάνω ο χρόνος θα δείξει και μάλιστα πολύ σύντομα..

Γιατί  οι εργαζόμενοι της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας έχουν επανειλημμένα προσπαθήσει να μπλοκάρουν την επένδυση..

Επομένως, και επειδή οι εποχές είναι περίεργες, θα δούμε αν τελικά η Fraport έχει το χρήμα να προχωρήσει και θα δούμε επίσης και αν το Ελληνικό κράτος θα κάνει αυτά που έχει δεσμευτεί, για να προχωρήσει η επένδυση..

Όπως και αν έχει εμείς εδώ στο Lesvos Voice θα «βάζουμε» όλες τις απόψεις και οι εξελίξεις θα δείξουν ποιος έχει δίκιο…

Πάντως τα λεφτά για την επένδυση δεν είναι και τόσα πολλά για να πει κανείς ότι δεν μπορεί μια εταιρία όπως η fraport να προχωρήσει, ενώ στα διαθέσιμα που λένε ότι είναι χαμηλά, αυτό δεν νομίζουμε ότι έχει σχέση γιατί η επένδυση θα γίνει με δανειοδοτήσεις από τράπεζες που έχουν ήδη ανακοινωθεί.. 
Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  


                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!! 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.