Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΖΟΥΜΕ.. ΗΡΘΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ..ΚΟΝΓΚΟ ΚΑΙ "ΕΣΤΗΣΑΝ" ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ !!!! ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ !!!!




Εξαρθρώθηκε, την Πέμπτη, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, με τη συνδρομή του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Μυτιλήνης, εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας κατάρτιζαν και διέθεταν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα σε αλλοδαπούς μετανάστες, στη Μυτιλήνη.


Συνελήφθησαν, μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, τρείς υπήκοοι Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό (δύο γυναίκες και ένας άνδρας), ηλικίας 22, 26 και 30 ετών αντίστοιχα, μέλη του κυκλώματος και ένας ακόμη 31χρονος ομοεθνής τους, ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης.

Επίσης, ταυτοποιήθηκε η δράση ενός ακόμη 33χρονου υπηκόου Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, ιθύνοντα νου της οργάνωσης, ο οποίος αναζητείται.

Σε βάρος των εμπλεκομένων στην υπόθεση ατόμων, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων προέκυψε ότι, πριν από ένα μήνα τουλάχιστον, συγκροτήθηκε εγκληματική ομάδα με δομημένη οργάνωση, διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, την οποία διεύθυναν, ο 31χρονος και ο 33χρονος και συμμετείχαν ως μέλη ο 30χρονος, η 22χρονη και η 26χρονη, με αποκλειστικό σκοπό την κατάρτιση και περαιτέρω διάθεση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, σε αλλοδαπούς μετανάστες, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Ειδικότερα, όπως διακριβώθηκε, ο 31χρονος και ο 33χρονος, κατάρτιζαν από κοινού τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, ενώ τα υπόλοιπα μέλη του κυκλώματος, αφού εντόπιζαν υποψήφιους αγοραστές - αλλοδαπούς μετανάστες στη Μυτιλήνη, πουλούσαν τα πλαστά έγγραφα, αποκομίζοντας μεγάλα κέρδη.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε δωμάτια ξενοδοχείου στη Μυτιλήνη, όπου διέμεναν τα μέλη του κυκλώματος, εντοπίστηκε το εργαστήριο κατάρτισης των πλαστών εγγράφων και κατασχέθηκαν:

- δύο εκτυπωτές υψηλής ανάλυσης,

- διάφορα υλικά και αναλώσιμα εκτύπωσης,

- μεγάλος αριθμός πλαστών και γνήσιων ταξιδιωτικών      εγγράφων,

- πλήθος φωτογραφιών αλλοδαπών προσώπων,

- το χρηματικό ποσό των 2.220 ευρώ,

- τρία κινητά τηλέφωνα,

- διάφορες χειρόγραφες σημειώσεις και πειστήρια,  σχετιζόμενα με την υπόθεση.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης.









Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  






                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!! 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες