Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

ΝΕΟ ΣΟΒΑΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ.. ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΠΛΟΙΟ ΕΚΑΝΕ ΒΟΛΕΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟΝΗΣΙ !!!!


Με αυξημένη προσοχή παρακολουθεί η ελληνική στρατιωτική ηγεσία τη νέα τουρκική πρόκληση που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με το militaire.gr, τουρκικό πολεμικό πλοίο παραβίασε τα ελληνικά χωρικά ύδατα στο Φαρμακονήσι και πραγματοποίησε βολές. 
Συγκεκριμένα, οι βολές έγιναν δύο μίλια ανατολικά του Φαρμακονησίου από το περιπολικό του τουρκικού πολεμικού ναυτικού «Κουσάντασι».
Το τουρκικό σκάφος παρακολουθούσε στενά η κανονιοφόρος «Νικηφόρος» του Πολεμικού Ναυτικού. 
Οι Τούρκοι είχαν δεσμεύσει περιοχή για άσκηση, ωστόσο, παρά την αντίστοιχη ελληνική οδηγία, η Άγκυρα προχώρησε στέλνοντας ένα περιπολικό σκάφος, το «Κουσάντασι», το οποίο το πρωί κινήθηκε ανατολικά από το Φαρμακονήσι παραβιάζοντας τα ελληνικά χωρικά ύδατα και στη συνέχεια πραγματοποίησε βολές στη θαλάσσια περιοχή.
Λίγη ώρα αργότερα το τουρκικό πλοίο, το οποίο βρισκόταν από την πρώτη στιγμή υπό τη διακριτική παρακολούθηση της ελληνικής κανονιοφόρου, αποχώρησε κινούμενο πίσω προς τα τουρκικά παράλια.
Η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ αναφέρει:
Γνωρίζεται ότι βραδυνές ώρες 16 Φεβρουαρίου 2017, τουρκικές αρχές εξέδωσαν τη NAVTEXΤ 221/17, η οποία προέβλεπε άσκηση πυρών σε περιοχή ανατολικά ν. Φαρμακονησίου, προγραμματισμένη να εκτελεσθεί στις 17 Φεβρουαρίου 2017 από τις 07:00Β έως τις 09:00Β.
Μετά από εντολή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας ανελήφθησαν όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες. Άμεσα εκδόθηκε η NAVTEX 87/17 από την Ελληνική Υδρογραφική Υπηρεσία, η οποία καθιστούσε την ως άνω τουρκική NAVTEX άκυρη λόγω αναρμοδιότητας εκδόσεως αλλά και διότι επικάλυπτε ελληνική επικράτεια. 
Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ανέλαβαν άμεση και συνεχή ετοιμότητα παρακολούθησης με αποστολή της Κ/Φ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ στην περιοχή.
Από ώρας 0740Β έως 0755Β 17 Φεβρουαρίου 2017, περιπολικό σκάφος του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, πλέοντας ανατολικά ν. Φαρμακονησίου και εντός Ελληνικών Χωρικών Υδάτων (ΕΧΥ), εκτέλεσε πυρά με πυροβόλα μικρού διαμετρήματος, με διεύθυνση βολής ανατολικά. 












Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  






                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!! 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες