Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2017

ΝΕΟ ΠΛΗΓΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΝΗΣΙΩΝ.. ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΘΕΩΡΗΣΕΙΣ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΩΝ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΠΛΟΙΑ.. ΜΑΣ ΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ «ΜΕΤΑ ΛΥΠΗΣ» Ο ..ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ !!


Τέλος μπαίνει στην πρακτική της θεώρησης διαβατηρίων στα λιμάνια του ανατολικού Αιγαίου.

Όπως αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος σε επιστολή του προς τους βουλευτές του ανατολικού Αιγαίου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν αποδέχεται να θεωρούνται διαβατήρια (σ.σ. να εκδίδεται δηλαδή βίζα σε πολίτες υπηκόους τρίτων χωρών) στα λιμάνια των νησιών του ανατολικού Αιγαίου.

Πρόκειται για ένα μέτρο που εφαρμόσθηκε τα τελευταία χρόνια, μετά από επίμονες προσπάθειες και πιέσεις από το σύνολο των νησιωτών ιδιαίτερα αυτούς του ανατολικού Αιγαίου.

Στόχος του η προσέλκυση χιλιάδων Τούρκων επισκεπτών, για τους οποίους η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποδεχόταν τη θεώρηση βίζας εντός ελληνικού εδάφους, διαδικασία που αναλάμβανε η Ελληνική Αστυνομία στα κατά τόπους νησιωτικά Τελωνεία.

Το πρόγραμμα αυτό αποδείχθηκε ιδιαίτερα ευεργετικό για Τούρκους τουρίστες, οι οποίοι αντί της γραφειοκρατίας στα ελληνικά προξενεία και τις καθυστερήσεις που αυτή συνεπάγεται, έπαιρναν άμεσα την επιθυμητή θεώρηση στα λιμάνια όπου ταξίδευαν για το συγκεκριμένο ταξίδι πληρώνοντας το αντίστοιχο τίμημα κι αυτό χωρίς εξαιρέσεις, εφόσον δεν συνέτρεχαν άλλοι λόγοι.

Μεγάλο μέρος των Τούρκων ταξιδιωτών στα νησιά τα τελευταία χρόνια ήταν επισκέπτες χάρη σε αυτή τη θεώρηση, αφού κάτοικοι όντας οι περισσότεροι μεγάλων πόλεων στο εσωτερικό ευρισκόμενοι στα παράλια της χώρας τους για διακοπές πραγματοποιούσαν ένα μονοήμερο ή ολιγοήμερο ταξίδι στα ελληνικά νησιά.

Όπως σημειώνει στην επιστολή του ο κ. Κατρούγκαλος ανακοινώνοντας την εξέλιξη, η απόφαση ελήφθη «παρά τις επίπονες προσπάθειες και συνεχείς παρεμβάσεις του Υπουργείου Εξωτερικών τόσο στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσο και προς τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Timmermans, τον Επίτροπο κ. Αβραμόπουλο και το Γενικό Διευθυντή Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων κ. Ruete».

Για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο κ. Κατρούγκαλος αναφέρει ότι «το υπουργείο Εξωτερικών μερίμνησε ώστε να ενισχυθεί σημαντικά το προσωπικό των Προξενείων μας στην Τουρκία καθώς και να βελτιωθεί η διαδικασία χορήγησης θεωρήσεων προκειμένου οι Τούρκοι υπήκοοι να διευκολύνονται όταν αιτούνται θεώρησης για την Ελλάδα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Lesvos Voice: Ανεξάρτητα από τα κλάματα του υπουργού Κατρούγκαλου, η παραπάνω απόφαση είναι ένας ακόμα "μπάτσος" στην οικονομία της Λέσβου και των άλλων νησιών του Βορείου και του Ανατολικού Αιγαίου.. 

Κυρίως όμως για την Λέσβο και την Χίο που εξαιτίας της μεταναστευτικής κρίσης έχουν χάσει σχεδόν εντελώς τους τουρίστες από Ευρώπη, οι Τούρκοι τουρίστες ήταν η μοναδική ελπίδα.. πάει και αυτή !!! 

Εδώ μιλάμε όμως για μια μοναδική ..ήττα που δείχνει την τραγική κατάσταση που βρίσκεται το νησί σε επίπεδο εκπροσώπησης, γιατί όλα αυτά που συμβαίνουν, ανικανότητα μόνο δεν το λες, ίσως και αδιαφορία που είναι χειρότερο... πάντως όπως και να το πεις στο τέλος κατάφεραν όλοι, τοπικοί και Αθηναίοι, να κάνουν την Λέσβο ...hot spot !!!!!!

Αλλά τι λέμε τώρα.. τα παιδιά μας να δουλεύουν σε καμιά ΜΚΟ... ο μισθός να πέφτει από την συμμετοχή σε κανένα Διοικητικό Συμβούλιο.. και θα βρεθούν κορόιδα να ..ξαναψηφίσουν !!!!! 

Γνωστά πράγματα...  


Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  
                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!! 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.