Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

ΤΟ SPIEGEL ΛΕΕΙ "ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ" ΤΗΝ ΜΟΡΙΑ.. ΠΟΡΝΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ.. ΑΣΥΔΟΣΙΑ !!!!Με τα μελανότερα χρώματα περιγράφει το περιοδικό Spiegel τις συνθήκες που επικρατούν στον καταυλισμό προσφύγων στη Μόρια στη Λέσβο.
Σε ένα μακροσκελές ρεπορτάζ που φιλοξενεί απόψεις μεταναστών οι αφηγήσεις είναι ανατριχιαστικές καθώς παρομοιάζουν το hot spot με καταυλισμό του τρόμου, όπου επικρατεί ασυδοσία και πορνεία και τα ναρκωτικά είναι καθημερινότητα.
«Πριν από ένα χρόνο δημιουργήθηκαν στην Ελλάδα hotspot για τους πρόσφυγες.
Σε νησιά σαν την Λέσβο, οι καταυλισμοί μοιάζουν σαν φυλακές. Από τότε που πέθαναν τρεις μετανάστες τον περασμένο Ιανουάριο η ατμόσφαιρα έχει χειροτερεύσει». 

Στο γερμανικό περιοδικό μιλάνε πρόσφυγες και μεταφέρουν την εμπειρία τους: «Μερικοί αποκαλούν τη Μόρια καταυλισμό του τρόμου. Ναι αυτό ακριβώς είναι για εμάς, ένας καταυλισμός του τρόμου’ λέει η Αμάνι είναι ένας καταυλισμός όπου χάθηκαν οι ελπίδες μας’»
Και ο Μαχμούτ μεταφέρει μια ακόμα πιο σκληρή εικόνα: «Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε, τίποτα να κερδίσουμε. Οι άνθρωποι εδώ παίρνουν ναρκωτικά. Υπάρχουν όλων των ειδών τα ναρκωτικά. Υπάρχουν πακέτα με μαριχουάνα τόσο μεγάλα όσο είναι το μαξιλάρι ενός καναπέ. 
Χάπια, ηρωίνη, κοκαΐνη, βότκα, ουίσκι, και δεν είναι ακριβά. Ένα μπουκάλι Jack Daniel´s κοστίζει δέκα ευρώ. 

Μιλάει ακόμα για την πορνεία που υπάρχει στο δυτικό τμήμα του καταυλισμού, λίγο πιο πάνω από ένα ρυάκι, στο ύπαιθρο, πίσω από έναν προστατευτικό τοίχο, πάνω σε μια κουβέρτα - και είναι κυρίως Αφρικανές που δουλεύουν για πέντε και δέκα ευρώ».


Lesvos Voice: Διαβάζοντας τα παραπάνω θυμηθήκαμε κάτι περισπούδαστους επιφανείς τοπικούς "στοχαστές" που συνεχώς μας επαναλαμβάνουν ότι με το ..μεταναστευτικό η Λέσβος μπήκε στον .."παγκόσμιο χάρτη" και ότι αυτό μπορεί να γίνει το .."συγκριτικό πλεονέκτημα" για την ..."ανάσταση" του τουρισμού !!!! 

Ακόμα γελάμε !!!!!
Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr                     .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!! 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.