Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

FRONTEX ΚΑΤΑ ΜΚΟ.. ΕΝΘΑΡΡΥΝΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ.. ΔΕΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ !!


Ο γενικός διευθυντής της Frontex Φαμπρίς Λεγκερί επέκρινε τη Δευτέρα τις μη κυβερνητικές οργανώσεις που παρέχουν βοήθεια στους μετανάστες στα ανοιχτά της Λιβύης.

Θεωρώντας μάλιστα ότι ενθαρρύνουν με τον τρόπο αυτό τη διακίνηση και δεν συνεργάζονται σωστά με τις αστυνομικές αρχές.

«Πρέπει να επανεξετάσουμε τα μέτρα διάσωσης στα ανοιχτά της Λιβύης» είπε ο Λεγκερί σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Die Welt.

Υπενθύμισε ότι το 40% των επιχειρήσεων διάσωσης σήμερα γίνεται από ιδιωτικά σκάφη και όχι από τις διεθνείς αποστολές που έχουν αναπτυχθεί στη Μεσόγειο.

Ο Λεγκερί τόνισε επίσης ότι «Πρέπει να αποφύγουμε να στηρίζουμε τη δράση των εγκληματικών δικτύων και των διακινητών της Λιβύης παραλαμβάνοντας μετανάστες ολοένα και πιο κοντά στις λιβυκές ακτές».

Εκμεταλλευόμενοι αυτό το γεγονός οι διακινητές «φορτώνουν όλο και περισσότερους μετανάστες σε επισφαλή σκάφη, χωρίς να τους εφοδιάζουν με αρκετό νερό και καύσιμα», συνέχισε.

Οι δηλώσεις αυτές είχαν στόχο τις μη κυβερνητικές οργανώσεις, μολονότι ο διοικητής της Frontex δεν τις κατονόμασε.

Η Frontex επιχειρεί στα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, δηλαδή στα ανοιχτά της Ιταλίας και κοντά στα ελληνικά νησιά, όχι όμως και κοντά στις ακτές της Λιβύης.

Ο Λεγκερί είπε επίσης ότι ορισμένες μη κυβερνητικές οργανώσεις δεν συνεργάζονται σωστά με την ακτοφυλακή.

Να σημειωθεί ότι η Frontex είχε επικρίνει με δριμύτητα τις ΜΚΟ σε μια έκθεσή της, τον Δεκέμβριο, κάνοντας λόγο ακόμη και για «συνεργασία» μεταξύ των δικτύων διακινητών και των ιδιωτικών σκαφών που παραλαμβάνουν μετανάστες στη θάλασσα «σαν να ήταν ταξί».

Ο Λεσβόπληκτος: Σας θυμίζουν τίποτα όλα αυτά;; ..μήπως τα έχετε ακούσει ξανά;; ..μήπως τελικά αυτές ήταν οι πρακτικές τους πάντα και απλά δεν το γνωρίζαμε και τώρα με την “έξαρση” απλά αποκαλύφτηκαν !!!!!

Η FRONTEX ανακαλύπτει τώρα την σχέση διακινητών και ΜΚΟ.

Βεβαίως μιλούν για τα ανοιχτά της Λιβύης. Για το Αιγαίο ακόμα δεν έχουν πει τα ίδια πράγματα, αλλά εμείς ρωτάμε:

1) Είναι οι ίδιες ΜΚΟ που δρούν και στο Αιγαίο;

2) Στα ανοιχτά της Λιβύης δρουν οι κακές ΜΚΟ και στο Αιγαίο οι καλές ΜΚΟ;

3) Μπορούν να μας δώσουν τα αποτελέσματα της καταγραφής των ΜΚΟ που άλλοτε έκανε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και η κα Καλογήρου και άλλοτε ο κ. Γιαννέλλης και η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής; Τελικά όλα αυτά ποιος τα βλέπει τώρα;;

Το συμπέρασμα μας είναι ότι ακόμα και η FRONTEX έχει διαβρωθεί από ..”απάνθρωπους ρατσιστές” και άρχισε να κατηγορεί τις ΜΚΟ…

Σ' αυτές που οφείλουμε “αιώνια ευγνωμοσύνη” όπως δημόσια έχουν δηλώσει παράγοντες του νησιού μας...










Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  






                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!! 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες