Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

“ΕΚΡΗΚΤΙΚΗ” Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ !! ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ ΘΑ ..”ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΑ ΤΡΕΝΑ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΝ” !!!!


H TUI έχει ανακηρύξει τη χώρα μας προορισμό της χρονιάς για το 2017

«Εκρηκτική» χαρακτήρισε την αύξηση των κρατήσεων για την Ελλάδα ο εκπρόσωπος της Γερμανικής Ομοσπονδίας Τουρισμού (DRV) Τόρστεν Σέφερ μιλώντας στην εφημερίδα Rhein-Neckar-Zeitung.

Όπως είπε η ΤUI, η οποία κατέχει ηγετική θέση στην παγκόσμια τουριστική αγορά, ανακήρυξε την Ελλάδα «προορισμό της χρονιάς λόγω των πολλών κρατήσεων οι οποίες γίνονται για το 2017».

Λόγω της παγκόσμιας ανασφάλειας η φετινή έκθεση τουρισμού (ΙΤΒ), η μεγαλύτερη στον κόσμο, η οποία γίνεται στο Βερολίνο κάθε χρόνο (φέτος από 8 έως 12 Μαρτίου) έχει κεντρικό θέμα της "Ασφάλεια και φόβος".

Οι τουριστικοί πράκτορες αναρωτιούνται ποιες απαντήσεις μπορούν να δώσουν στις σχετικές ανησυχίες των πελατών τους και αναζητούν προορισμούς οι οποίο να είναι ασφαλείς ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν, όπως γράφει η γερμανική εφημερίδα.


Lesvos Voice: Το γεγονός ότι και φέτος ο τουρισμός της Λέσβου θα είναι  ..πάλι ”κάτω” είναι ήδη γνωστό και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που κάνουν πράκτορες και κάποιοι ξενοδόχοι αυτό δεν φαίνεται να μπορεί να αλλάξει την κατάσταση..

Το Υπουργείο Τουρισμού και γενικά η κυβέρνηση μας έχει εγκαταλείψει στη τύχη μας ενώ οι τοπικοί φορείς, με ερασιτεχνισμούς λένε ότι κάνουν τουριστική προβολή, αλλά αυτό όπως είναι φυσικό δεν φτάνει..

Η διάθεση να αναζητήσουν οι Ευρωπαίοι τουρίστες «ασφαλείς προορισμούς» δείχνει πια είναι η τάση..
Η Ελλάδα γενικά θα επωφεληθεί από αυτό, όχι όμως και η Λέσβος..

Και όχι γιατί η Λέσβος δεν είναι ασφαλής προορισμός, είναι και παραείναι, αλλά ποιος το πιστεύει;;

Όταν ακόμα και σήμερα το νησί «φιγουράρει» σε μεγάλες Ευρωπαϊκές εφημερίδες για το ..”γνωστό”  θέμα τότε είναι σε ένα βαθμό λογικό να το έχουν συνδέσει με κάτι ..μη ασφαλές !!!

Αυτή είναι η αλήθεια.. και όσο πιο γρήγορα εγκαταλειφθούν οι θεωρίες περί ..”νησί της αλληλεγγύης” και άλλα περίεργα όπως ..”το μεταναστευτικό έβαλε το νησί στον παγκόσμιο χάρτη”, τόσο το καλύτερο..

Η Λέσβος σε αυτή την φάση δεν έχει ανάγκη από «περισπούδαστες στοχαστικές αναλύσεις», έχει ανάγκη από πρακτικές λύσεις..

Χρειάζεται χρήμα για να δοθεί για εγγυήσεις και μια δυναμική προβολή που να δείχνει ότι το νησί γυρίζει σελίδα.. που όμως ακόμα δεν μπορεί να “γυρίσει” γιατί κάποιοι επίτηδες αφήνουν σε αυτή την κατάσταση το νησί, γιατί έτσι τους βολεύει…

Και δυστυχώς εδώ ακόμα και τώρα αυτό δεν το καταλαβαίνουν.. για αυτό όμως δεν χρειάζεται και το μυαλό;; …για να σκεφτόμαστε !!!!!!













Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  






                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!! 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες