Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ.. ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΣΤΡΑΤΟ ΣΤΗ ΚΩ Η ..ΤΟΥΡΚΙΑ !!! ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΗΣΑΝ ΟΙ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΕΣ !! ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ..ΠΕΡΑΣΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ;; ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΣΒΟ..


Απτόητη συνεχίζει τις προκλήσεις της η Αγκυρα και μετά τις 130 «αμφισβητήσιμες» βραχονησίδες στο Αιγαίο, τώρα ζητάει να φύγει ο ελληνικός στρατός από την Κω.

Μάλιστα η Τουρκία, με αφορμή την άσκηση Ελλήνων αλεξιπτωτιστών, κατηγορεί τη χώρα μας ότι παραβιάζει τη Συνθήκη του 1947.

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργού Εξωτερικών, Χουσεϊν Μουφτούογλου, με δήλωσή του κατηγορεί την Ελλάδα πως έστειλε αλεξιπτωτιστές, στο πλαίσιο άσκησης, στην Κω και υποστηρίζει πως έτσι η Αθήνα παραβιάζει τη Συνθήκη του Παρισιού.

«Ελληνικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι αλεξιπτωτιστές των ελληνικών ειδικών δυνάμεων χθες έκαναν άσκηση στο νησί της Κω. Η ειρηνευτική Συνθήκη που υπεγράφη το 1947 στο Παρίσι απαγορεύει οποιαδήποτε στρατιωτική δράση στο νησί της Κω, το οποίο έδωσε η Ιταλία στην Ελλάδα υπό τον όρο να είναι αποστρατικοποιημένο. Γι’ αυτό, η άσκηση στην Κω είναι ξεκάθαρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου», είπε ο Μουφτούογλου και κάλεσε την Ελλάδα να μην... προκαλεί!

«Σε αυτό το πλαίσιο, καλούμε τη γείτονα Ελλάδα να αποφεύγει μονομερείς και αδιανόητες πράξεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε εντάσεις. Σύμφωνα με τις θέσεις της χώρας μας για το Αιγαίο, δεν θα διστάσουμε να πάρουμε τα απαραίτητα μέτρα μετά απ’ αυτό», είπε.






Lesvos Voice: Τα όσα λένε οι Τούρκοι για την Κω, τα έχουμε ακούσει και για την Λέσβο αλλά και για τα άλλα νησιά του Βορείου Αιγαίου..  

Ας δούμε όμως πιο πραγματικά είναι το καθεστώς των νησιών Λέσβου, Χίου, Σάμου και Ικαρίας για να καταλάβουμε και με τι έχουμε να κάνουμε….

Όσον αφορά στα προαναφερόμενα νησιά, πουθενά στη Συνθήκη Ειρήνης της Λωζάννης δεν προβλέπεται ότι αυτά θα τελούν υπό καθεστώς αποστρατικοποιήσεως.

Η Ελληνική Κυβέρνηση ανέλαβε μόνον την υποχρέωση, σύμφωνα με το Άρθρο 13 της Συνθήκης Ειρήνης της Λωζάννης, να μην εγκαταστήσει εκεί ναυτικές βάσεις ή οχυρωματικά έργα. Ειδικότερα, το ανωτέρω άρθρο προβλέπει τα εξής:

"Προς εξασφάλισιν της ειρήνης, η Ελληνική Κυβέρνησις υποχρεούται να τηρή εν ταις νήσοις Μυτιλήνη, Χίω, Σάμω και Ικαρία τα ακόλουθα μέτρα:

Αι ειρημέναι νήσοι δεν θα χρησιμοποιηθώσιν εις εγκατάστασιν ναυτικής βάσεως ή εις ανέργερσιν οχυρωματικού τινος έργου.

Θα απαγορευθεί εις την Ελληνικήν στρατιωτικήν αεροπλοίαν να υπερίπταται του εδάφους της ακτής της Ανατολίας. Αντιστοίχως, η Οθωμανική Κυβέρνησις, θα απαγορεύση εις την στρατιωτικήν αεροπλοϊαν αυτής να υπερίπταται των ρηθεισών νήσων.

Αι ελληνικαί στρατιωτικαί δυνάμεις εν ταις ειρημέναις νήσοις θα περιορισθώσι εις τον συνήθη αριθμόν των δια την στρατιωτικήν υπηρεσίαν καλουμένων, οίτινες δύνανται να εκγυμνάζωνται επί τόπου, ως και εις δύναμιν χωροφυλακής και αστυνομίας ανάλογον προς την εφ΄ ολοκλήρου του ελληνικού εδάφους υπάρχουσαν τοιαύτην".

Ενώ η Ελλάδα έχει μέχρι σήμερα εφαρμόσει με συνέπεια τις παραπάνω διατάξεις, η Τουρκία, παρά το γεγονός ότι υποχρεούται σύμφωνα με το ίδιο άρθρο να μην επιτρέπει στα στρατιωτικά της αεροσκάφη να υπερίπτανται του εναερίου χώρου των εν λόγω ελληνικών νησιών, έχει επανειλημμένως παραβιάσει και συνεχίζει να παραβιάζει τις σχετικές νομικές της υποχρεώσεις.

Από την άλλη πλευρά, το ίδιο άρθρο επιτρέπει στην Ελλάδα να διατηρεί συνήθη αριθμό καλουμένων για τη στρατιωτική θητεία στρατιωτών, οι οποίοι δύνανται να εκπαιδεύονται επί τόπου, καθώς επίσης και δυνάμεων Χωροφυλακής και Αστυνομίας.











Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  



                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!! 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες