Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ «ΜΠΑΙΝΟΥΝ» ΣΤΗΝ ΑΛ ΜΠΑΜΠ ΑΛΛΑ ΕΚΕΙ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ..ΑΣΑΝΤ !!!!


Οι τούρκοι στρατιώτες και οι σύροι αντικαθεστωτικοί που υποστηρίζουν έχουν φτάσει στο κέντρο της πόλης Αλ Μπαμπ, στη βόρεια Συρία, και οι τουρκικές Αρχές θεωρούν πως η πόλη, η οποία ελέγχεται από την ISIS, πρόκειται να πέσει άμεσα. «Στόχος μας είναι η εκκαθάριση περιοχή που περιλαμβάνει τη Ράκα» λέει ο Ερντογάν.

Η προέλαση, όπως σημειώνει το Reuters, ενισχύει τον κίνδυνο να βρεθούν ενώπιος ενωπίω οι τουρκικές και οι συριακές δυνάμεις - οι τελευταίες πλησιάζουν το Αλ Μπαμπ από τα νότια.

«Η Αλ Μπαμπ πολιορκείται από όλες τις πλευρές (...) οι δυνάμεις μας μπήκαν στο κέντρο» σε συνεργασία με τους Σύρους αντάρτες και η κατάληψη της πόλης «δεν είναι παρά μόνο θέμα χρόνου», είπε ο Ερντογάν.

Ο τούρκος πρόεδρος διαμήνυσε ότι ο τελικός στόχος της στρατιωτικής επιχείρησης των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στη Συρία δεν είναι απλώς η ανακατάληψη της πόλης Αλ Μπαμπ από το Ισλαμικό Κράτος αλλά η εκκαθάριση της περιοχής των συνόρων, συμπεριλαμβανομένης και της πόλης Ράκα, από τους τζιχαντιστές.

«Ο στόχος είναι να εκκαθαρίσουμε μια περιοχή 5.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων» είπε ο Τούρκος πρόεδρος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε πριν αναχωρήσει για περιοδεία στο Μπαχρέιν, τη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ.

Η Άγκυρα έχει ταχθεί υπέρ της εγκαθίδρυσης «ζώνης ασφαλείας» για τους αμάχους στη βόρεια Συρία, σε περιοχή που θα έχει εκκαθαριστεί από τους τζιχαντιστές της ISIS και από τους Κούρδους μαχητές των Δυνάμεων Προστασίας του Λαού (YPG). Υποστηρίζει όμως ότι θα πρέπει ταυτόχρονα να δημιουργηθεί και μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στην ίδια περιοχή.

Ο Ερντογάν σημείωσε ότι συζήτησε ξανά το θέμα με τις ΗΠΑ και τη Ρωσία. Πρόσθεσε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να αναλάβει τα έργα υποδομών στη ζώνη αυτή, ώστε να σταματήσει η ροή προσφύγων από τη Συρία και να μπορέσουν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους οι Σύροι που έχουν καταφύγει στην Τουρκία.


Lesvos Voice: Λίγο ακόμα και θα πιστέψουμε ότι ο Ερντογάν είναι ..φιλάνθρωπος και θέλει να ..προστατέψει του Σύρους πρόσφυγες ώστε να ξαναγυρίσουν στα σπίτια τους..

Η αλήθεια είναι ότι ο Ερντογάν είναι εκεί για να εμποδίσει τους Κούρδους να κάνουν κράτος..

Η Αλ Μπάμπ όμως είναι Συριακό έδαφος και το πρόβλημα για τον Ερντογάν θα είναι τώρα που πλησιάζουν στη πόλη και οι δυνάμεις του Άσαντ και οπωσδήποτε θα ζητήσουν αποχώρηση των Τούρκικων δυνάμεων..

Για να δούμε λοιπόν πια θα είναι τώρα η στάση των Ρώσων και ποια τελικά θα είναι η στάση όλων (Αμερικάνων, Ρώσων και Άσαντ) απέναντι στους Κούρδους.. 







Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  






                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!! 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες