Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΒΕΛΕΝΤΙΝΟ.. ΤΗΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ !! ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ...



Η Οργανωτική Επιτροπή του Festival “Ο Άγιος Βαλεντίνος … της Μυτιλήνης 2017”, ανακοίνωσε  τον εορτασμό της εορτής του Αγίου Βαλεντίνου, απότμημα των Ιερών Λειψάνων του οποίου ως γνωστόν, βρίσκεται και φυλάσσεται στoν Καθολικό Ναό της Μεταστάσεως Θεοτόκου, στην πόλη της Μυτιλήνης. 

Στο πλαίσιο του εορτασμού, έχουν προγραμματιστεί οι παρακάτω θρησκευτικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις:   


Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2017

Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, ώρα 6:30 μ.μ.:

Έκθεση ζαχαροπλαστών στην είσοδο του Θεάτρου, με παρουσίαση του πατροπαράδοτου “γεμάτου”, που στη Λέσβο αποτελεί το γλύκισμα των αρραβώνων, του γάμου, του έρωτα και της αγάπης, καθώς και άλλων γλυκισμάτων (η έκθεση θα διαρκέσει και τις 5 ημέρες του festival).

Έκθεση εικαστικών τεχνών Λέσβιων καλλιτεχνών, με θέμα τον Άγιο Βαλεντίνο (η έκθεση θα διαρκέσει και τις 5 ημέρες του festival).

Προβολή αποσπασμάτων ντοκυμαντέρ, για τον “Άγιο Βαλεντίνο … της Μυτιλήνης”. Θα ακολουθήσει συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, με θέμα τη σχέση της Μυτιλήνης με τον Άγιο Βαλεντίνο. Εισηγητές: Μάκης Αξιώτης, Στρατής Αναγνώστου, Κωνσταντίνος Αστυρακάκης, Αθανάσιος Καλαμάτας, Στρατής Μπαλάσκας, Παναγιώτης Παρασκευαϊδης, 

Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2017

Ερμού, ώρα 11 π.μ.: Στην αγορά της πόλης και μέσα σ’ ένα διαμορφωμένο εορταστικό περίγυρο – πανηγυρικό σκηνικό, θα διαδραματιστούν διάφορα καλλιτεχνικά δρώμενα, με αναφορά στις γαμήλιες τελετές και τον έρωτα. Με αρκετές εκπλήξεις για όλα τα ερωτευμένα ζευγάρια κάθε ηλικίας, θα δημιουργηθεί μια μοναδική γιορτινή ατμόσφαιρα. Συμμετέχουν: α) Μοντέλα Ιφιγένεια Τσίκνα & Χαράλαμπος – Άγγελος Χιωτέλλης, β) Χοροαθλητικός Σύλλογος Μυτιλήνης “Danza Pasion”, γ) Χορευτικό σχήμα “Οι χορευτές του φεγγαριού”, δ) Θεατρολόγος Νάσια Δαφιώτη. 

Προκυμαία & Ερμού, από 12:30 μ.μ. – αργά το απόγευμα: Τα  ερωτευμένα ζευγάρια της Μυτιλήνης που επιθυμούν, θα “βολτάρουν” δωρεάν στο κέντρο της πόλης με την ιππήλατη “άμαξα του έρωτα”. Θα εκτελούνται δύο δρομολόγια. Το πρώτο, με αφετηρία το Παλαιό Δημαρχείο (οδός Νιάνια) και διαδρομή Κουντουριώτη, Αρχιπελάγους, Χίου, Μητροπόλεως, με τερματισμό το “τρίγωνο” Μητροπόλεως & Ερμού. Το δεύτερο, με αφετηρία το “τρίγωνο” Μητροπόλεως & Ερμού και διαδρομή στην αγορά (κατεύθυνση τα κεντρικά λύκεια), με τερματισμό τη Νιάνια. Θα τηρείται σειρά προτεραιότητας και τα ζευγάρια θα μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή, επιτόπου στις δύο αφετηρίες.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Στην άμαξα θα μπορούν να ανέβουν μόνο ζευγάρια (όλων των ηλικιών) !!    

Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2017

Προκυμαία & Ερμού, από 10 π.μ. – αργά το απόγευμα: Τα  ερωτευμένα ζευγάρια της Μυτιλήνης που επιθυμούν, θα “βολτάρουν” δωρεάν στο κέντρο της πόλης με την ιππήλατη “άμαξα του έρωτα” (ακριβώς ίδια δρομολόγια και διαδρομή, με την προηγούμενη ημέρα).     

Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, ώρα 7.30 μ.μ.: “Ερωτική μουσική βραδιά”, που περιλαμβάνει: 

Παρουσίαση – εκτέλεση των επικρατέστερων ερωτικών τραγουδιών, που θα συμμετέχουν στο διαγωνισμό ερωτικού τραγουδιού. Βράβευση των 3 νικητών, όπως θα αναδειχθούν από την Ειδική Επιτροπή (Νίκος Τσιριγώτης, Νίκος Βερβενιώτης, Τάκης Συρέλης).   

Μεγάλη συναυλία ερωτικού τραγουδιού, από τα μουσικά σχήματα “Λάκης με τα ψηλά ρεβέρ” και  “Τα φώτα απέναντι”, καθώς και από τον ερωτικό τροβαδούρο Τάκη Σωτηρχέλλη.   

Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2017

Ερμού (Στοά Βεκρέλη), ώρα 11:30 π.μ.:Παρουσίαση παρασκευής του παραδοσιακού γλυκίσματος “γεμάτο”, από τη “Λαογραφική Ομάδα Μυτιλήνης”. 

Καθολικός Ιερός Ναός Μεταστάσεως Θεοτόκου Μυτιλήνης, Ερμού, ώρα 6 μ.μ.:Αρχιερατικός Εσπερινός του Αγίου Ιερομάρτυρος Βαλεντίνου, χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Αρχιεπισκόπου Νάξου, Τήνου, Άνδρου, Μυκόνου και Αποστολικού Τοποτηρητή της Επισκοπής Χίου (Λέσβου – Σάμου) κ.κ. Νικολάου.
Παλαιό Δημαρχείο, ώρα 7:30 μ.μ.:Ομαδική γαμήλια τελετή, από το Δήμαρχο Λέσβου. Ως αποτέλεσμα ανοιχτής πρόσκλησης μέσω διαδικτύου και Μ.Μ.Ε., τα ζευγάρια που θα θελήσουν να ταυτίσουν την ωραιότερη στιγμή της ζωής τους με τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, θα έχουν τη δυνατότητα να τελέσουν τους γάμους τους στη Μυτιλήνη, σε μία ομαδική γαμήλια τελετή, που θα πραγματοποιηθεί με κάθε λαμπρότητα.      

Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2017

Ερμού, ώρα 11:30 π.μ.: Διεξαγωγή παλλεσβιακού διαγωνισμού “αδαμάντινου ιωβηλαίου – μακροβιότερου γάμου”. Τα 13 ζευγάρια (ένα από την κάθε Δημοτική Ενότητα Λέσβου), που γιορτάζουν το “αδαμάντινο ιωβηλαίο – μακροβιότερο γάμο”, θα “βολτάρουν” στο κέντρο της πόλης με την ιππήλατη “άμαξα του έρωτα” και θα φωτογραφηθούν μπροστά από τις δύο μεγάλες “καρδιές του έρωτα”. Θα ακολουθήσει τελετή πιστοποίησης βάσει των ληξιαρχικών εγγράφων, ώστε να αναδειχθούν τα 3 ζευγάρια – νικητές του παλλεσβιακού διαγωνισμού. 

Καθολικός Ιερός Ναός Μεταστάσεως Θεοτόκου Μυτιλήνης, Ερμού & Προκυμαία, ώρα 5 μ.μ.: 

Χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Αρχιεπισκόπου Νάξου, Τήνου, Άνδρου, Μυκόνου και Αποστολικού Τοποτηρητή της Επισκοπής Χίου (Λέσβου – Σάμου) κ.κ. Νικολάου, θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, επί τη μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Βαλεντίνου. Ψαλμωδίες από τη Χορωδία “Animato”, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου κ. Αντώνη Βερβέρη. Θα ακολουθήσει περιφορά αποτμήματος των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Βαλεντίνου στο κέντρο της πόλης, με τη συμμετοχή χορωδιών και καλλιτεχνών της Λέσβου (διαδρομή λιτανείας: Ερμού, Νιάνια, Κουντουριώτη, Παλαιό Λιμεναρχείο, Ερμού). Στη λιτανεία θα μετέχουν επώνυμοι Λέσβιοι και καλλιτέχνες όπως ο ηθοποιός Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, ο μουσικός και τραγουδοποιός Λάκης Παπαδόπουλος, η Ελένη Τσαλιγοπούλου, καθώς και πολλοί δημοσιογράφοι εκπομπών του STAR, του ΣΚΑΪ, του ALPHA, της ΕΡΤ, του ΑΝΤ1, του ΤVM και άλλοι.

Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, ώρα 7:30 μ.μ.:

Παρουσίαση – απαγγελία των επικρατέστερων ερωτικών ποιημάτων, που θα συμμετέχουν στο διαγωνισμό ερωτικού ποιήματος. Βράβευση των 3 νικητών, όπως θα αναδειχθούν από την Ειδική Επιτροπή (Παν. Παρασκευαϊδης, Παναγιώτης Αλεξέλλης, Τάκης Συρέλης).   

Τιμητική απονομή αναμνηστικών διπλωμάτων από το Δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό στα τρία ζευγάρια, που προσκεκλημένα θα έρθουν στη Μυτιλήνη, ως οι νικητές του πανελλήνιου διαγωνισμού ερωτήσεων για τον “Άγιο Βαλεντίνο … της Μυτιλήνης”, που διεξάγεται μέσω διαδικτύου και Μ.Μ.Ε.

Τιμητική απονομή αναμνηστικών διπλωμάτων, στα 13 ζευγάρια της Λέσβου με το μακροβιότερο ευτυχισμένο έγγαμο βίο, από τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του festival.

Βράβευση των 3 ζευγαριών – νικητών του παλλεσβιακού διαγωνισμού “αδαμάντινου ιωβηλαίου – μακροβιότερου γάμου”, από τους χορηγούς δωροθέτες. 
Μεγάλη συναυλία αγάπης, με το μουσικό σχήμα της Ελένης Τσαλιγοπούλου.










Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  






                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!! 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες