Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

ΤΟ “ΤΣΕΣΜΕ” ΒΓΗΚΕ ΤΕΛΙΚΑ ΓΙΑ ..ΕΡΕΥΝΕΣ !! ΚΙΝEIΤAI ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ !!!


Στο Αιγαίο πλέει εδώ και λίγες ώρες το «Τσεσμέ». Το τουρκικό πλοίο κινείται αυστηρά εντός της περιοχής του βορείου Αιγαίου και συγκεκριμένα στο τρίγωνο ανάμεσα σε Θάσο, Σαμοθράκη και Λήμνο.

Σύμφωνα με τη NAVTEX (244/17) που εκδόθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης, το τουρκικό πλοίο θα διεξάγει έρευνες στην περιοχή για άγνωστο χρονικό διάστημα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν το συνοδεύει κάποιο πλοίο του τουρκικού πολεμικού ναυτικού ούτε παρακολουθείτε από ελληνικό πλοίο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την έκδοση της τουρκικής NAVTEX η ελληνική πλευρά εξέδωσε την αντί-NAVTEX 40/17 από τον σταθμό της Λήμνο που αναφέρει ότι ο τουρκικός σταθμός της Σμύρνης δεν είναι εξουσιοδοτημένος να εκδώσει την συγκεκριμένη AVTEX με αριθμό 244/17  γιατί η περιοχή ερευνών ανήκει σε ελληνική αρμοδιότητα.

Η κίνηση αυτή της Τουρκίας έρχεται μετά τα συχνά επεισόδια στα Ίμια και μετά τη συνέντευξη του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά ο οποίος διεμήνυσε ότι καμία τουρκική πρόκληση δεν θα μείνει αναπάντητη. Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  
                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!! 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.