Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

ΟΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Η ΠΑΡΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ .."ΣΦΥΡΙΖΕΙ" !!! ..ΕΤΣΙ ΟΜΩΣ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ..


Η Ελλάδα αποτελεί την κρίση που συνεχίζει να ταλανίζει την Ευρωπαϊκή Ένωση, την ώρα που βρίσκεται εκ νέου σε τεταμένες διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές της, αναφέρουν σε δημοσίευμα τους οι New York Times.

Όπως αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα, ένα από πιο δύσκολα επιλύσιμα προβλήματα για την Ελλάδα, είναι αυτό της παραοικονομίας ή "μαύρης" οικονομίας, η οποία σύμφωνα με το ρεπορτάζ αγγίζει το 20% με 25% του ΑΕΠ της χώρας. 
Μάλιστα οι NYT αναφέρουν ότι τα υφεσιακά μέτρα - της υπερφορολόγησης και του ασφαλιστικού - ώθησαν πολλούς νομοταγείς επιχειρηματίες  και πολίτες να καταφύγουν στην παρανομία, σε μια προσπάθεια να γλυτώσουν από τους υπέρογκους φόρους και τις εισφορές.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, τα φορο-χρέη προς το ελληνικό δημόσιο έχουν φτάσει τα 95 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ πριν δύο χρόνια το ποσό ήταν 76 δισ. ευρώ. 
Τα περισσότερα από αυτά τα χρήματα θεωρείται απίθανο να εισπραχτούν.
"Η ουσία του ζητήματος για αυτόν τον ολοένα αυξανόμενο αριθμό ιδιωτών και επιχειρήσεων, είναι το γεγονός ότι πλέον δεν διαθέτουν τους οικονομικούς πόρους για να αποπληρώνουν τις αυξανόμενες φορολογικές υποχρεώσεις τους", αναφέρει ο οικονομολόγος Jens Bastian, ειδικός σε ζητήματα Ευρωπαϊκής Ένωσης.  
"Και καθώς δεν υπάρχουν πολλές εναλλακτικές, πολλοί στρέφονται στην παραοικονομία", συμπληρώνει.
Οι NYT υπενθυμίζουν ότι το 2015 ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επέβαλε capital controls και έφερε την χώρα στο χείλος της εξόδου από το ευρώ. 
Έκτοτε επιχειρήσεις και ιδιώτες αγωνίζονται να επιβιώσουν και παρά την ισχνή ανάπτυξη, η οικονομία γύρισε ξανά σε ύφεση το τελευταίο τρίμηνο του 2016, παρά τις υποσχέσεις Τσίπρα περί του αντιθέτου.

Lesvos Voice: Φυσικά δεν περιμέναμε τους New York Times για να διαπιστώσουμε ότι οι παραοικονομία .."φυσάει". 
Μια κουβέντα να κάνεις με ανθρώπους της αγοράς στη Λέσβο και μπορείς να διαπιστώσεις όλα τα παραπάνω.. 
Αλλά και όλοι μας πια βρισκόμαστε καθημερινά με διλήμματα του τύπου.. "αν θες με απόδειξη θέλω 70 ευρώ αν δεν θες 50" !!! ..δυστυχώς αυτή είναι η κατάσταση και αυτά για όσους ξέρουν στοιχειώδη οικονομικά είναι απολύτως φυσιολογικά.. 
Όταν προσπαθείς με υπερφορολόγηση να αυξήσεις τα έσοδα του κράτους τότε το πιο πιθανό είναι να πετύχεις τα αντίθετα αποτελέσματα.. 
Και για να είμαστε και σωστοί.. πάλι καλά αντέδρασαν μέχρι σήμερα οι Έλληνες, δεδομένου και του "βεβαρημένου παρελθόντος" μας..
Τώρα όμως το "λίπος" τελειώνει.. οι τράπεζες είναι ουσιαστικά κλειστές σε νέες δανειοδοτήσεις και οι ..φόροι ξαναέρχονται δριμύτεροι και με τα νέα μέτρα που θα ανακοινωθούν οσονούπω... 
Έτσι όμως η κατάσταση δεν βγαίνει..  









 Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  




                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!! 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες