Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ: 15.000 ΟΙ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ !!! ΠΟΙΟΣ ΛΕΕΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΕΛΙΚΑ ;;;


Καταπέλτης για τις συνθήκες διαβίωσης προσφύγων και μεταναστών είναι η αυτοψία που έκαναν επί δέκα ημέρες ερευνητές της Διεθνούς Αμνηστίας σε επτά κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας τόσο στην ηπειρωτική Ελλάδα όσο και στη Μυτιλήνη, όπως γράφει δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου.

Μετά από επισκέψεις σε Ελληνικό, Ριτσώνα, Νέα Καβάλα Κιλκίς, Μόρια, Καρά Τεπέ και το παλαιό κτήριο της Softex στη Θεσσαλονίκη οι ερευνητές της οργάνωσης κάνουν λόγο για «συνθήκες που συνεχίζουν να αποτελούν παράγοντα ανησυχίας» και «ανεπαρκή διαμονή».

«Δεν μπορούμε να εκφράσουμε γνώμη για όλα τα κέντρα φιλοξενίας», διευκρινίζει η Μόνικα Κόστα Ρίμπα, επικεφαλής της αποστολής της Διεθνούς Αμνηστίας, «ωστόσο αυτά που είδαμε είναι ακατάλληλα για μακρόχρονη διαμονή».

Παρά το γεγονός ότι οι σκηνές έχουν αντικατασταθεί από κοντέινερ, περιγράφει η ίδια, «αυτό δεν είναι απαραίτητα μεγάλη βελτίωση».

Οι ερευνητές είδαν εγκύους και μωρά να κοιμούνται στο πάτωμα μέσα σε κοντέινερς, ανυπαρξία ζεστού νερού, απουσία εκπαίδευσης για κάποια παιδιά, αλλά και «απουσία θεραπείας για την ψυχική κατάσταση πολλών προσφύγων.

Η αβεβαιότητα για το μέλλον έπειτα από ένα χρόνο που είναι παγιδευμένοι στην Ελλάδα σε τρομερές συνθήκες τους οδηγεί σε άγχος και κατάθλιψη».

«Σημαντική ανησυχία» προκαλεί, όπως επισημαίνει η κ. Κόστα Ρίμπα, και ο υπερπληθυσμός στα νησιά, όπου «περίπου 15.000 πρόσφυγες, αιτούντες άσυλο και μετανάστες αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να επιστραφούν στην Τουρκία λόγω της Συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας και κάτω από την εσφαλμένη υπόθεση ότι η Τουρκία είναι ασφαλής χώρα».

Στη Μόρια, όπως περιγράφει, «παρά τις πρόσφατες μεταφορές σε ξενοδοχεία και σε άλλο χώρο, εκατοντάδες άνθρωποι συνεχίζουν να ζουν σε σαθρές σκηνές εκτεθειμένες στις σκληρές καιρικές συνθήκες, όπως είναι η βροχή και ο δυνατός αέρας».

Και συνεχίζει σε άλλο σημείο το δημοσίευμα..

Σχετικά με τους πρόσφατους θανάτους στη Μόρια η επικεφαλής της αποστολής τονίζει ότι «δεν θα έπρεπε να εξεταστούν ανεξάρτητα από τις τρομερές συνθήκες που επικρατούν στο hotspot του νησιού».

«Αυτές οι τρομερές συνθήκες σχετίζονται επίσης με την απόφαση των ευρωπαϊκών και ελληνικών αρχών να εφαρμόσουν τη συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης- Τουρκίας που έχει ως αποτέλεσμα χιλιάδες άνθρωποι να παγιδευτούν στα ελληνικά νησιά».


Lesvos Voice: Οι ερευνητές της Διεθνούς Αμνηστίας μιλούν για 15.000 μετανάστες εγκλωβισμένους στα νησιά !!!!

Βέβαια τα νούμερα που δίνει το Ελληνικό κράτος είναι διαφορετικά.. αλλά ποιος ασχολείται πια ;;; ..εδώ που φτάσαμε όλοι ένα μεροκάματο κυνηγάνε.. και ο νοών νοείτω..  











Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  






                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!! 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες